woensdag 31 mei 2017, 15:00

Nieuwkomers welkom in nieuwe uitbreiding Final Fantasy XIV

Met 10 miljoen geregistreerde spelers is Final Fantasy XIV nog steeds een populaire online game. Tijd dus voor een nieuwe uitbreiding: Stormblood, de tweede in de reeks.

Deze uitbreiding verrijkt het spel met thematische gebieden geïnspireerd op het verre oosten, de mogelijkheid om te zwemmen, nieuwe bazen om te bevechten en een verhoogd maximaal personagelevel.

Een van de meest opmerkelijke veranderingen is het vernieuwde gevechtssysteem dat het spel wat minder complex maakt. Hiermee hoopt de director van het spel, Naoki Yoshida, de hoge instapdrempel te verlagen voor nieuwe spelers. Zo wordt de zogeheten ‘cleric stance’ – die spelers voorheen moesten gebruiken om te wisselen tussen veel schade doen of juist andere spelers goed in leven te kunnen houden – omgezet in een tijdelijke aanvalsbonus.

Ook bedoeld voor nieuwe spelers zijn potions die je personage direct naar level 60 brengen. Het doel hiervan is om hen de mogelijkheid te geven meteen aan de uitbreiding te kunnen beginnen en samen te spelen met vrienden die het spel al langer spelen. Dit moet de afschrikwekkende kloof tussen beginnende spelers en veteranen deels dichten.

Naast nieuwe dungeons en groepsgevechten worden ook twee nieuwe spelersklassen geïntroduceerd: de ‘red mage’ en de ‘samurai’. De red mage brengt een veelzijdige combinatie van hand-tot-hand gevechten en aanvallen op een afstand, terwijl de samurai aansluit bij het thema van de nieuwe uitbreiding.

In Stormblood reis je naar het verre oosten, waar je de vrijheidsstrijders van het gevallen koninkrijk Doma nieuwe hoop geeft op een vredig leven. Yoshida heeft hier de bewuste keuze gemaakt om het verre oosten aan de echte wereld te koppelen, waardoor de nieuwe gebieden en dungeons in (traditioneel) Aziatische stijl zijn vormgegeven.

Final Fantasy XIV: Stormblood ligt vanaf 20 juni in de schappen, maar wie de game van tevoren bestelt kan deze al vanaf 17 juni spelen.

Meer artikelen in Games

E-sports naar miljardenomzet
5 uur geleden
Review: Bordspellen voor het strand
5 uur geleden
Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen
6 uur geleden
Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame
6 uur geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
3 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
4 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
4 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
5 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
5 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
5 dagen geleden