maandag 26 juni 2017, 10:32

Column: Gamespektakel in het verschiet

© rechtenvrij

De E3 die onlangs in Los Angeles werd gehouden, is de belangrijkste gamebeurs ter wereld. Wat kunnen we komende tijd verwachten aan consoles en videogames?

Microsoft heeft dit jaar als enige een nieuwe spelcomputer aangekondigd: de Xbox One X. Volgens de softwaregigant betreft het de snelste console van dit moment. De krachtiger versie van de Xbox One kan games in 4K afspelen. Daartoe moet je over een 4k-televisie beschikken.

De Xbox One X verschijnt op 7 november voor €499 en zal samen met de Xbox One en de Xbox One S in de schappen liggen. Naast blockbusters als Forza Motorsport 7 kunnen we ook kleine titels verwachten zoals het charmante Ori and the will of the wisps.

Sony kwam eind vorig jaar al met de krachtiger Play Station 4 Pro, dus concentreerden de Japanners zich tijdens de E3-beurs op nieuwe games. Bezoekers waren vooral te spreken over Spider-man; het leek alsof de actie rechtstreeks van het witte doek kwam. Wie met Kratos in de nieuwe God of war aan de slag wil, moet even geduld hebben. Beide titels verschijnen pas in 2018. Voor die tijd kun je in ieder geval aan de slag met spannende uitbreidingen van Horizon zero dawn en Uncharted.

Wie over de aanschaf van de Nintendo Switch twijfelt, zal zich mogelijk laten overhalen door Mario. De bekende loodgieter staat op 27 oktober op de planning voor een nieuw avontuur in Super Mario odyssey. Niet alleen Nintendo had Mario-nieuws. Het Franse Ubisoft toonde voor het eerst de hybride Mario + Rabbids: Kingdom battle, een mix van twee populaire gamepersonages. Mario-bedenker Shigeru Miyamoto was bij de presentatie.

Meer artikelen in Games

E-sports naar miljardenomzet
5 uur geleden
Review: Bordspellen voor het strand
5 uur geleden
Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen
6 uur geleden
Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame
6 uur geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
3 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
4 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
4 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
5 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
5 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
5 dagen geleden