dinsdag 27 juni 2017, 13:01

Duizenden gamefans in Amsterdam ArenA

ESL in Amsterdam ArenA
Dani Hagebeuk

Afgelopen weekend stroomde de Amsterdam ArenA vol met duizenden gamefans voor de finales van het ESL Benelux Championship.

De beste eSporters van de Benelux namen het tegen elkaar op in de populaire games Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone en League of Legends. Fans konden hier live bij zijn. Wie niet in de gelegenheid was naar Amsterdam af te reizen, kon het spektakel live volgen. De livestream van de wedstrijden werd online maar liefst 125.000 keer bekeken via livestreamplatformen als Twitch en Facebook.

Na een spannende wedstrijd werden Team Echo Zulu (League of Legends) en mCon eSports (Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive) tot beste eSports-teams van de Benelux bekroond. Zij namen prijzengeld van totaal 30.000 euro mee naar huis.

AFC Ajax en Ziggo organiseerden gelijktijdig een eSports-evenement in de ArenA: de Ziggo eBattle: The Ultimate Clash. De zestien beste FIFA-spelers ter wereld streden tegen elkaar om de hoofdprijs. De 19-jarige Amersfoorter Dani Hagebeuk, met rugnummer 46 van AFC Ajax, sleepte die uiteindelijk binnen.

Meer artikelen in Games

E-sports naar miljardenomzet
5 uur geleden
Review: Bordspellen voor het strand
5 uur geleden
Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen
6 uur geleden
Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame
6 uur geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
3 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
4 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
4 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
5 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
5 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
5 dagen geleden