dinsdag 4 juli 2017, 13:18

’Tinder voor gamers’

Avatars in MIAI
MIAI
Erik Paulus en Sam van Vugt

Twee Nederlandse studenten hebben een Tinder-achtige datingapp voor gamers ontwikkeld, compleet met ’avatars’, ’quests’ en ’tokens’.

Sam van Vugt (28) en Erik Paulus (28), die communicatie en multimediadesign studeren, presenteerden de app op Avans Hogeschool in Breda. Het uiterlijk en taalgebruik van de app zijn volledig op gamers afgestemd; in plaats van ’like’ druk je op ’connect’ als je iemand leuk vindt, ’refresh’ gebruik je als je geen interesse hebt.

De ’avatars’, ofwel gebruikersafbeeldingen, hebben een polygon-achtig uiterlijk wat typerend is voor oude computerspellen. „Hierdoor zijn mensen niet geheel anoniem zoals normaal is bij online games, maar is het ook geen ordinaire vleeskeuring zoals veel gamers Tinder ervaren”, laat Sam weten.

Dat de app alleen mannen zou aantrekken is een fabeltje uit het verleden: genoeg vrouwen die zich anno 2017 in virtuele leefwerelden begeven. „Ga maar eens naar Comic Con”, zegt Sam. „Daar wemelt het van de vrouwen.”

Verlegen

Een valkuil voor gamers op dategebied is dat er veel verlegen mensen tussen zitten. „Natuurlijk zijn er veel verschillende typen mensen die gamen. Maar het valt niet te ontkennen dat een deel van hen moeite heeft met sociale interactie en veel thuis zit. Gewone datingapps zijn voor hen niet toereikend”, zegt Sam. Dit hebben zij en Erik, een stelletje, zelf ondervonden. Ze spelen in op dit probleem door gebruikers vragen te laten kopen met tokens, die via opdrachten verdiend worden. Met die vragen kunnen ze een stilgevallen gesprek (een bekend probleem bij datingapps) gaande houden.

1 april

Sam en Erik kwamen op het idee voor hun afstudeerproject door een 1 april-grap van een gamespeciaalzaak. Ondanks de positieve reacties, ging het bedrijf er zelf niet mee aan de slag. Een gemiste kans voor hen, maar een buitenkans voor de twee studenten die hun opleiding inmiddels succesvol hebben afgerond. Ze zijn nu op zoek naar een programmeur die de app kan helpen realiseren.

Meer artikelen in Games

E-sports naar miljardenomzet
5 uur geleden
Review: Bordspellen voor het strand
5 uur geleden
Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen
6 uur geleden
Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame
6 uur geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
3 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
4 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
4 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
5 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
5 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
5 dagen geleden