donderdag 13 juli 2017, 9:29

Dota 2 breekt record met prijzenpot

Het 'wereldkampioenschap' in de game Dota 2 kent de grootste prijzenpot voor een eSport ooit. De teller staat inmiddels al op 20,8 miljoen dollar (18,2 miljoen euro) en dat loopt nog op. Dota 2 verbreekt zijn eigen record, want vorig jaar konden de deelnemers samen 20,7 miljoen dollar verdelen.

De pot voor de Dota 2 International wordt grotendeels gevuld door amateurspelers over de hele wereld. Van elke aankoop in de game gaat een kwart van het bedrag naar de pot. Met miljoenen gebruikers kan dat aardig oplopen. De pot sluit over een paar weken, vlak voor het toernooi.

Het WK wordt van 7 tot en met 12 augustus gehouden in Seattle. De achttien beste teams van over de hele wereld komen dan tegen elkaar uit. Een van die teams, het TNC Pro Team uit Azië, wordt gecoacht door de Nederlandse Muriel Huisman, alias Kipspul.

De Dota 2 International werd vorig jaar gewonnen door een Chinees team. De vijf professionele gamers kregen 9,14 miljoen dollar mee, oftewel ruim 1,8 miljoen dollar per persoon.

Meer artikelen in Games

E-sports naar miljardenomzet
5 uur geleden
Review: Bordspellen voor het strand
5 uur geleden
Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen
6 uur geleden
Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame
6 uur geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
3 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
4 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
4 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
5 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
5 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
5 dagen geleden