zondag 16 juli 2017, 13:40

PSV zet grofgebekte E-sporter na twee dagen op straat

E-sporter Tony Kok zet zijn krabbel. Rechts algemeen directeur Toon Gerbrands.. © Hollandse Hoogte

PSV heeft per direct - twee dagen na dienst komst - afscheid genomen van E-sporter Tony Kok. Er doken bijna direct na de bekendmaking van de transfer Twitter-berichten op waaruit bleek dat de gamer online nogal grove scheldwoorden gebruikte in het verleden. PSV wilde daarom direct van Kok af, die bovendien een Ajax-fan te zijn.

"De clubleiding heeft geconstateerd dat Kok en zijn management tekort zijn geschoten in het delen van informatie over het verleden van de gamer", meldt de club op de website.

"Het gedrag dat Kok enkele jaren geleden online heeft vertoond, staat dermate ver van de kernwaarden van PSV dat een vervolg van de samenwerking onmogelijk is."

"Vanzelfsprekend hebben we een antecedentenonderzoek gedaan", gaat manager Marketing & Media Guus Pennings  van PSV verder. "Om een goed beeld van iemand te krijgen - ook wat betreft online gedrag - is het echter noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest. Wij betreuren dat. Het is een vervelende ervaring op het speelveld van E-sports, maar daarom ook direct een wijze les."

Grote club

"Ik ben super blij. Het is een droom om voor zo’n grote club uit te mogen komen", stelde Tony Kok, die driemaal Nederlands kampioen werd, twee dagen geleden nog bij zijn presentatie.

"Ik ben benieuwd wat er op me af gaat komen, ik heb er super veel zin in. Mijn doel is om de eDivisie en de toernooien waar ik aan deelneem te winnen. Daarvoor ben ik natuurlijk ook aangenomen."

Meer artikelen in Games

E-sports naar miljardenomzet
5 uur geleden
Review: Bordspellen voor het strand
5 uur geleden
Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen
6 uur geleden
Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame
6 uur geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
3 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
4 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
4 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
5 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
5 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
5 dagen geleden