maandag 31 juli 2017, 12:27

Nederlandse Pokémon-safari uitgesteld

© EPA

De eerste Nederlandse editie van de Pokémon GO Safari Zone wordt uitgesteld naar het najaar. Ontwikkelaar Niantic maakte zaterdag bekend dat het evenement in het stadshart van Amstelveen op 12 augustus niet doorgaat. Ook andere evenementen in Kopenhagen, Praag en Stockholm worden uitgesteld.

Vorige week zaterdag mislukte in Chicago de viering van de eerste verjaardag van Pokémon Go door technische problemen met de servers en overbelaste netwerken. Duizenden fans in het Grant Park in Chicago wilden gelijktijdig op jacht naar de figuurtjes, maar ze konden door netwerkproblemen niet inloggen.

Niantic wilde ook in Europa evenementen organiseren onder de noemer Pokémon GO Safari Zone, maar de ontwikkelaar laat zaterdag weten 'niet de optimale game-experience te kunnen waarborgen'. Daarom gaan de festivals in Kopenhagen en Praag op 5 augustus niet door en ook de evenementen in Stockholm en Amstelveen die op 12 augustus stonden gepland zijn voorlopig afgelast. Niantic biedt zijn verontschuldigingen aan en belooft ter compensatie dat binnenkort enkele zeldzame Pokémon in bepaalde Europese steden zullen opduiken.

De Pokémon-safari in Yokohoma in Japan op 14 augustus gaat wel door. Het besluit heeft ook geen gevolgen voor de evenementen in Frankrijk, Spanje en Duitsland die op 16 september in de agenda staan.

Meer artikelen in Games

E-sports naar miljardenomzet
5 uur geleden
Review: Bordspellen voor het strand
5 uur geleden
Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen
6 uur geleden
Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame
6 uur geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
3 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
4 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
4 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
5 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
5 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
5 dagen geleden