Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 21 augustus 2017, 7:51

Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen

Super Mario Odyssey. © Nintendo

De Nintendo Switch-console doet het beter dan gedacht, maar het aantal games valt wat tegen. Gelukkig kan Nintendo altijd vertrouwen op loodgieter Mario.

Binnenkort verschijnen er twee nieuwe games rond gameheld Mario voor de Nintendo Switch: Mario + Rabbids Kingdom Battle (29 augustus) en Super Mario Odyssey (27 oktober). Vooral laatstgenoemde titel zal veel gamers overhalen om alsnog de console te kopen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle, een samenwerking met gamesuitgever Ubisoft, wist me tijdens een Nintendo-evenement het meest te verbazen. Niet alleen is het leuk om te zien hoe Mario’s wereld in botsing komt met de doldwaze konijnen, maar er blijkt een spannende strategische game achter te schuilen. Waarbij je net als op een schaakbord wijselijk jouw pionnen (Mario en zijn vrienden) moet neerzetten om de Rabbids weer in het gareel te krijgen.

Een Mario-game lijkt niet compleet zonder ontvoering van prinses Peach. In Super Mario Odyssey is aartsvijand Bowser vast van plan om eindelijk met haar te trouwen. Om dit te voorkomen, reist Mario naar kleurrijke locaties om geheimen te ontrafelen en manen te verzamelen. Daarbij geholpen door de magische pet Cappy die bezit van mensen, vijanden en voorwerpen kan nemen en ze vervolgens aanstuurt. Zo kan Mario zich als elektriciteit verplaatsen, als tank vechten en minigames spelen. Super Mario Odyssey kun je met z’n tweeën spelen, waarbij de een Mario is en de ander Cappy bestuurt.

Meer artikelen in Games

Voor het eerst gamer verhuurd
4 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
4 dagen geleden
YouTube stopt met betaalkanalen
5 dagen geleden
Eigenaren Rovio willen helft verkopen
15 Sep 17
Internetgekte om Super Mario’s tepels
14 Sep 17
Vlogger PewDiePie door het stof om ’nigger’
13 Sep 17
Tomb Raider stond op wensenlijstje JunkieXL
11 Sep 17
Amazon Prime Video ook op PlayStation
07 Sep 17
Pokémon-festival alsnog naar Amstelveen
06 Sep 17
Nederlandse games genomineerd voor Gouden Kalf
06 Sep 17