Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
dinsdag 5 september 2017, 7:57

Maker Angry Birds naar beurs in Helsinki

Het Finse technologiebedrijf Rovio, maker van het bekende smartphonespelletje Angry Birds, gaat naar de beurs in Helsinki. Het wil nieuwe aandelen uitgeven ter waarde van 30 miljoen euro. Daarnaast bieden sommige zittende aandeelhouders een deel van hun belang aan.

Rovio drijft nog vooral op het succes van Angry Birds, waarvan de eerste versie in 2009 op de markt kwam. Het was vorig jaar goed voor een omzet van een kleine 200 miljoen euro. Het bedrijf wil groeien door nieuwe spelletjes te ontwikkelen. De beursgang kan de financiering daarvan makkelijker maken.

Hoeveel aandelen precies op de markt komen, is nog niet bekendgemaakt. Volgens kenners zou de totale marktwaarde van Rovio na de beursintroductie rond de 1,7 miljard euro komen te liggen. De aandelen zijn nu nog voor bijna 70 procent in handen van Kaj Hed. Zijn zoon Mikael en neef Niklas stonden aan de wieg van Rovio.

De spelletjesontwikkelaar had na het aanvankelijke succes van Angry Birds moeite om zijn inkomstenstroom op peil te houden. De laatste tijd heeft het bedrijf de wind evenwel weer in de zeilen. Het laat spelers tegenwoordig per maand betalen en verdient bovendien goed aan onder meer een animatiefilm.

Meer artikelen in Games

Voor het eerst gamer verhuurd
4 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
4 dagen geleden
YouTube stopt met betaalkanalen
5 dagen geleden
Eigenaren Rovio willen helft verkopen
15 Sep 17
Internetgekte om Super Mario’s tepels
14 Sep 17
Vlogger PewDiePie door het stof om ’nigger’
13 Sep 17
Tomb Raider stond op wensenlijstje JunkieXL
11 Sep 17
Amazon Prime Video ook op PlayStation
07 Sep 17
Pokémon-festival alsnog naar Amstelveen
06 Sep 17
Nederlandse games genomineerd voor Gouden Kalf
06 Sep 17