Jandino kraakt telefoon Glennis

List en bedrog

Het Verlangen met Chantal Janzen.

Boekenbal weigert schrijvers

Schrijvers Jelle Brandt Corstius (links), Walter van den Berg en Lize Spit (rechts).

Uitgeverij Das Mag is boos op de organisatie van het Boekenbal omdat de schrijvers Lize Spit, Walter van den Berg en Jelle Brandt Corstius niet zijn uitgenodigd voor het auteursfestijn vrijdag.

’Blijf praten met pubers’

Marie Mae van Zuilen met Barry Atsma in Klem

In een scène uit de eerste aflevering komt ze thuis, smijt haar sleutels op tafel, gooit haar tas in de hoek, haalt in één beweging haar telefoon tevoorschijn en ploft op de bank. „Heel herkenbaar, vonden mijn ouders.” Verder gelooft Marie Mae van Zuilen (18) niet dat ze zo’n onuitstaanbare puber was als Laura Warmond, die ze zo treffend neerzet in Klem, soms kan zijn.

Tijl: risico met Hazes jr.

André Hazes jr. krijgt in Tijl B op volle toeren (Avrotros) een ’spoedcursus’ klassieke muziek. De volkszanger, die nog nooit van de opera Carmen had gehoord, brengt na ampele voorbereiding een eigen bewerking van de Habanera ten gehore voor zijn fans. „Ik vond achteraf dat we daarmee teveel een risico namen”, zegt presentator Tijl Beckand.

Actrice vertelt over de grote gevolgen van pestgedrag

Sanne Langelaar: ’Ik ben zelf ook geziekt’

Sanne Langelaar en Benja Bruijning vertolken de hoofdrollen in De terugkeer van de wespendief.

Over literatuur kan haar man eindeloos praten, maar vraagt Laura naar zijn verleden, dan blijft hij een gesloten boek. Sanne Langelaar probeert in De terugkeer van de wespendief te achterhalen wat er is gebeurd. „Pesten voelt misschien als iets kinderachtigs, maar de littekens die het achterlaat kunnen heel ver gaan.”

3FM hard onderuit

Giel Beelen verhuisde op 3FM van de doordeweekse ochtend naar de avond in het weekend.

NPO 3FM blijft luisteraars verliezen, zo blijkt uit cijfers van Nationaal Luisteronderzoek. Het marktaandeel van de radiozender daalde in de periode januari-februari van 6,9 procent vorig jaar naar 5,0 procent in 2017.

Pijbes deelt verwondering

Oud-Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes deelt zijn enthousiasme over kunst met de kijkers.

Kunst en natuur. Het zijn de twee grote liefdes van Wim Pijbes. Een wandeling langs het strand leidt bij hem moeiteloos tot een gesprek over schilderijen van Piet Mondriaan of de Haagse School. En stapt hij vrolijk door de polder, dan duikt in zijn hoofd de beroemde stier van Potter of het eigentijdse viltwerk van de Friese kunstenares Claudy Jongstra op.

Shirma slaat dubbelslag

Shirma Rouse

Het loopt soms zoals het loopt. Eigenlijk had Shirma Rouses vierde album Soul serenade afgelopen najaar al uit moeten komen, maar ze moest op muzikanten wachten. Nu valt de release samen met de 75e verjaardag van Aretha Franklin, waar ze ook bij stilstaat.

’De marathon’ glansrijk over de finish

De mannen van Garage Groteboer steunen elkaar door dik en dun.

De tranen biggelen gegarandeerd over je wangen bij de musical De marathon. En niet alleen van het lachen. Je kunt namelijk niet anders dan zielsveel gaan houden van de vier Rotterdamse automonteurs die niet alleen hun overalls, maar ook hun biertjes en moorkoppen verruilen voor hardlooptenuetjes.

Eerste klus na baby is bevallingsprogramma

Do terug op tv

Zangeres/presentatrice Do is, nadat zij in november een dochter verwelkomde, terug op tv. Na haar baby volgt het TLC-programma Bevallen met... „Ik stond daarin naast de gynaecoloog bij wie ik op consult was.”

Ode aan Rianne

Rianne Brouwer vond het leven in Bakkum ’te normaal’.

Het leven vieren van een overledene: Break Free slaagt er wonderwel in. Na een succesvol eerste seizoen keert het BNN-programma vanavond terug met zes nieuwe odes aan jonge reizigers. De eerste aflevering draait om Rianne Brouwer (18) die met haar Australische vriend Alex in 2012 dood werd aangetroffen in een hutje in de binnenlanden van Laos. Vijf jaar later maken haar moeder en zus dezelfde reis door Azië.

Heftige scheiding

Een stel dat al tijden ruziet over een verbouwing staat eindelijk in een prachtige, pas opgeknapte badkamer. Waar de bom alsnog barst. De aflevering van Help, mijn man is klusser donderdagavond zorgt voor een rollercoaster van emoties bij presentator John Williams. „Ik ben bijna letterlijk op mijn knieën gegaan.”

‘Kijkcijferkoning’ René van Dammen overleden

René van Dammen, de kijkcijferspecialist van de NPO, is gisteravond onverwachts thuis op 63-jarige leeftijd overleden.

Bijna drie miljoen kijkers Wie is de Mol

De winnaar, de Mol en de verliezend finalist in het Vondelpark zaterdagavond.

De ontknoping van Wie is de Mol? heeft 2.999.000 kijkers getrokken. Het is veruit het best bekeken programma van zaterdag.

Kitty Courbois (1937-2017) 'koningin van de balans'

'Een voorbeeld voor velen'

Een van de ’grande dames’ van de Nederlandse acteerwereld is niet meer. Kitty Courbois, wier leven werd getekend door verlies, is op 79-jarige leeftijd overleden.

Op naar rode knop

Over de Five Step, het eerste onderdeel van Ninja Warrior, struikelen al veel deelnemers.

Nee, het zijn echt niet alleen de standaard ’opgepompte sporters’ die zich hebben aangemeld voor Ninja Warrior Nederland, het SBS6-programma rond de zwaarste hindernisbaan ter wereld. „Er zit ook een paaldanseres bij, en een groenteboer. En iemand die zijn spierballen dankt aan zijn werk in een dierentuin: die is zo sterk geworden van het scheppen van olifantenpoep”, vertellen presentatoren Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij.

’Alles fris, behalve ik’

Sandra Schuurhof

Het humoristische peilingenprogramma Wat vindt Nederland? beleeft een doorstart op SBS6. Sandra Schuurhof was al een vast gezicht bij de RTL-voorloper en werd opnieuw als sidekick gevraagd door haar huidige werkgever. „Alles zit in een fris jasje, behalve ik”, zegt ze lachend.

'King Kong zit dicht bij realiteit’

Deze week is de nieuwe King Kong-film in de bioscoop te zien. Filmjournalist Marco Weijers sprak met Samuel L. Jackson en Tom Hiddleston over deze spectaculaire verfilming.

In de rij voor Robinson

Dennis Weening en Nicolette Kluijver presenteren Expeditie Robinson.

Onbekende Nederlanders staan in de rij voor Expeditie Robinson. Al ruim duizend aanmeldingen zijn er inmiddels binnengekomen. Voor velen is de uitputtingsslag op een onbewoond eiland een droom die kan uitkomen.

Beschimpt op Binnenhof

Het is niet eerder vertoond: een vijftal SBS-sterren heeft zich in de politieke arena op het Binnenhof gestort. Én werd warm onthaald door de lijsttrekkers van de grote partijen. Dat zorgde hier en daar voor opgetrokken wenkbrauwen. Patty Brard: „Er zijn altijd mensen die daar neerbuigend over doen. Nou, dan kijk je neer op het volk.”

Spoiler alert: interview met laatste afvaller Wie is de Mol

’Kijker krijgt veel meer overzicht, dat mis je als speler’

SPOILER ALERT - Meteen al aan het begin van de aflevering van 4 maart kreeg Diederik Jekel te horen dat hij het slagveld van Wie Is De Mol moest verlaten. De wetenschapjournalist kon even zijn tranen niet bedwingen tegenover Art Rooijakkers, en vertrok, moe maar ook tevreden.

Nederlandse bokser grote steun voor Idris Elba

De docuserie Idris Elba: Fighter, waarin de Britse acteur zich transformeert tot kickbokser, heeft een opvallend Nederlands tintje. Elba’s eerste gevecht voor de camera’s van de Discovery-serie is tegen de Nederlander Lionel Graves. Bovendien raakte hij tijdens deze uitdaging bevriend met met de Nederlands-Surinaamse bokser Tyrone Spong.

Heleen van Royen: niet meer per se schrijfster

„Een boek schrijven is wel het eenzaamste werk dat je kunt bedenken”, zegt Heleen van Royen.

Heleen van Royen noemt zich tegenwoordig ’niet per se’ meer een schrijfster. „Verhalenverteller past beter’’, stelt de bestsellerauteur die onlangs de documentaire Het doet zo zeer afleverde over haar demente moeder en schreef ze mee aan de serie De mannentester, gebaseerd op haar roman.

Moïse Trustfull nieuw gezicht in GTST

’Acteren echt míjn dingetje’

Moïse Trustfull is nieuw in  GTST  als Celia van Dam. „Ik hoop dat mensen het goed vinden.”

Terwijl het fictieve plaatsje Meerdijk wordt overspoeld met oude gezichten, waait er ook een frisse wind. In de vorm van de 21-jarige Moïse Trustfull, die haar debuut maakt in GTST. De acteerambities van de ’dochter van’ werden van huis uit niet gevoed, integendeel. „Toen ik een jaar of dertien was, heb ik mijzelf ingeschreven bij castingbureaus. Daar wisten mijn ouders niets van.”

Acht mensen geven weer jawoord aan onbekende

’Scherpere aanpak’

Het jawoord geven aan een volslagen onbekende, van wie je de naam niet eens weet? Gewillige bruiden en bruidegommen genoeg: er werd massaal gehoor gegeven aan de oproep voor het nieuwe seizoen van Married at first sight. Deze keer wordt de begeleiding intensiever. Presentator Peter van der Vorst: „Het knalde vorige keer bij drie van de vier stellen al tijdens de huwelijksreis.”

Pieter Jan Hagens en Jort Kelder:

Vaderfiguur & clown

Jort Kelder (l.) en Pieter Jan Hagens presenteren als duo het nieuwe programma Ten Strijde. Kelder: „Pieter Jan wilde gekielhaald worden, maar daar vond ik hem te oud voor, dus ging ik.”

Ze werden ’aan elkaar toegevoegd’, zegt Pieter Jan Hagens. „Tot elkaar veroordeeld”, valt Jort Kelder hem met geamuseerde blik bij. De twee gaan in Ten Strijde een ander licht proberen te werpen op onze geschiedenis. Kelder: „Ik wilde het eerst met een 25-jarig meisje presenteren. Ik dacht: ’dat is leuk voor de kijker’.” De toon is gezet voor een met humor doordrenkt onderhoud met de heren.

’Spiegel volwassenen’

Een groep van acht kleuters waant zich onbespied en laat zien hoe ze écht met elkaar omgaan.

Onderhandelen, verbondjes sluiten, leiderschap nemen en de ’vijand’ uitspelen. Wat neigt naar een gemiddelde aflevering van Wie is de Mol ?, is dagelijkse kost in het leven van kleuters. In Het geheime leven van 4-jarigen laat die leeftijdsgroep zien hoe ze écht met elkaar omgaan. „Ze houden volwassenen een spiegel voor”, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont.

Loiza in sitcom VS

Loiza Lamers

Loiza Lamers, die in 2015 Holland’s Next Top Model won en daarmee als eerste transgender ter wereld in dit programma zegevierde, heeft een rol bemachtigd in de Amerikaanse sitcom I Live with Models.

Martine Bijl kan opnames nog niet aan

André van Duin blijft Heel Holland Bakt presenteren

André van Duin met juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

De presentatie van het MAX-programma Heel Holland Bakt zal komend seizoen weer in handen zijn van André van Duin. Martine Bijl heeft besloten ook dit jaar het kijkcijferkanon niet te presenteren.

Op visite bij een jubilerende Lenny Kuhr

’Ik voel mij nog steeds fris en jong’

Lenny Kuhr: „Ik houd niet van nostalgie. Waarom zwijmelen in iets dat is geweest?”

Lenny Kuhr brengt overmorgen, op haar 67ste verjaardag, haar 31ste album uit. Voor het eerst maakt de artieste van weleer daarbij gebruik van crowdfunding. „Dan moet je wel ergens overheen stappen.” Ook zit ze een halve eeuw in het vak. „Ik heb nu eindelijk mijn klank gevonden.”

SPOILER ALERT: Interview afvaller Wie is de Mol?

’Ik dacht: ér gaat iets helemaal mis’

Het rode scherm kwam zaterdagavond tevoorschijn voor Imanuelle Grives (bekend van onder meer de vrouwelijke hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen): zij moest Wie Is De Mol verlaten. „Ik had al een slecht voorgevoel”, reageert de actrice vanuit Istanbul, waar ze is met een vriendin om een trouwjurk voor haar te kopen. „Ik dacht: ér gaat iets helemaal mis.” En ook meteen, ’ja Ima, je bent ook de enige die zichzelf niet verdacht heeft gemaakt. De enige die alleen maar fanatiek bezig is geweest om geld binnen te harken. Dat was misschien niet zo handig in deze fase van het spel. Ik had ’t strategischer moeten doen.”

Floortje terug met nieuw seizoen

’Mezelf altijd bewijzen’

Een nieuwe reeks van Floortje naar het einde van de Wereld (NPO 1, 21.30 uur) brengt de presentatrice opnieuw naar de meest afgelegen plekken. Met twee tv-prijzen op zak gaat zij er niet automatisch vanuit dat ook dit een doorslaand succes wordt.

Stoelendans bij nieuw seizoen The Voice

Ali B duo met Marco?

Ali B en Marco Borsato.

Met het opstappen van Guus Meeuwis bij The voice of Holland, kan de stoelendans voor de volgende reeks weer beginnen. Coach Ali B wil Marco Borsato terug. „Dan gaan wij samen in de Nick en Simon-stoel.”

Jim Bakkum: 3000 kijkers

Jim Bakkum

De nieuwe talentenjacht The Band is vrijdagavond op FOX gestart met slechts 3000 kijkers. De eerste aflevering van het door Jim Bakkum en twee Vlamingen gepresenteerde programma moest het onder meer opnemen tegen de finale van The Voice, die goed was voor ruim 2,5 miljoen kijkers.

Talkshowkoning wordt dagelijks overtroffen

Magie van Tan uitgewerkt

Hij was de koning van de late avond, maar nu legt Humberto Tan het af tegen Eva Jinek. De teller in de kijkcijferstrijd staat na 28 uitzendingen dit jaar op 22-6 in het voordeel van de blondine van de NPO. Nieuw dieptepunt: woensdag stond RTL Late Night met 482.000 kijkers niet eens in de Top 25 van best bekeken programma’s.

Edisons Pop uitgereikt in Amsterdam

Nieuwe generatie pakt de prijzen

Bij de uitreiking van de Edisons Pop zijn onder andere Douwe Bob (Pop) en Broederliefde (Album) in de prijzen gevallen. En er waren meer jonge winnaars!

Bijna 3,8 miljoen kijkers

Boer zoekt Vrouw blijft een kijkcijferhit

De start van Boer zoekt Vrouw Internationaal heeft zondagavond 3.760.000 kijkers getrokken, inclusief het uitgesteld kijken. Kijkers zagen hoe de boeren Marc, Herman, David, Olke en Riks hun brieven ontvingen van Nederlandse single vrouwen die hun huidige bestaan willen opgeven voor een leven in respectievelijk Zambia, Frankrijk, Roemenië, VS (Texas) en Canada.

NL seriekijker trouw

’Wat zal Frank Underwood nu gaan doen?’ House of Cards kijken we liever wél met partner.

Stiekem in je eentje de volgende aflevering zien van een serie die je eigenlijk samen met je partner volgt – wij houden er niet van. Aan dit fenomeen - Netflix Cheating gedoopt - maken Nederlandse kijkers zich in vergelijking met de rest van de wereld het minst vaak schuldig, concludeert de streamingdienst op basis van een internationaal onderzoek.

Waylon: ’Het draait niet om de winst’

Waylon adviseert Pleun (18) geen negatieve reacties te lezen: „Er kunnen er 99 geweldig zijn, maar 1 hele nare beklijft als je zo jong bent.”

Met de finale in zicht kijkt Waylon terug op zijn bewogen debuut bij The voice of Holland . Hij wist zijn pupil Pleun te coachen tot de positie van topfavoriet, maar kreeg bakken kritiek over zich heen: „Dat vind ik verrot.” Ook loopt de zanger, onder voorbehoud dat hij weer wordt gevraagd, warm voor een volgende reeks. „Met Anouk erbij zou het een spannende coachopstelling worden.”

Tv-zoektocht naar Vlaams-Nederlandse jongensband

’Betere prijs dan bij Voice’

Jim Bakkum (l.) en Niels Destadsbader doen de show The Band samen met hun collega Laura Tesoro.  Destadsbader: „Jim is  onwaarschijnlijk groot.”

Na K3 zoekt K3 wordt in The Band op zoek gegaan naar een nieuwe Nederlands-Vlaamse jongensgroep. Daarvoor heeft presentator Niels Destadsbader Gerard Joling ’verruild’ voor Jim Bakkum. „Jim is heel lief. Ik denk dat Belgische vrouwen voor hem in katzwijm vallen.”

Stellen krijgen oppepper in nieuwe hulpshow

Goedele: ’Experimenteren móét’

Goedele Liekens: „Vroeger werd gezegd: ’als je elkaar graag ziet, dan komt de rest vanzelf’. Dat is niet zo.”

Goedele Liekens wil, vergezeld door zes moedige stellen, tv-kijkend Nederland een lesje leren. Op het gebied van seks - „Ik stel soms een penetratieverbod van een week in” -, maar ook relaties. Met als hoogtepunt een trip naar Bonaire. Liekens: „Als daar ruzie uitbarst, zit ik er meteen bovenop.”

NPO: ’Doe normaal, VVD’

Shula Rijxman

„Doe normaal, dacht ik vanochtend toen ik de krant las”, reageert NPO-baas Shula Rijxman op het nieuws dat de VVD 300 miljoen euro wil bezuinigen op de publieke omroep, zoals De Telegraaf vandaag meldde.

Beau geniet van mix entertainment, verdieping en avontuur

’Buikpijn hoort er soms bij’

Beau van Erven Dorens: „Eigenlijk had ik de Mount Everest willen beklimmen, maar Selly zei ’als je dat doet, ga ik bij je weg’.”

„Dit zou wel eens mijn laatste interview kunnen worden”, zegt Beau van Erven Dorens met gevoel voor drama, vlak voor hij aan een solozeiltocht naar Engeland begint. Het is een van de uitdagingen die hij aangaat voor zijn nieuwe reisprogramma Beaufort , vanaf 23 februari te zien op RTL 4.

JayJay wil programma met Bertie

Expeditie Robinson-vrienden JayJay Boske en Bertie Steur zijn in gesprek over een nieuw tv-avontuur samen.

‘Ik kan me niet voorstellen dat Sanne de mol zou zijn’

Chris Zegers was zaterdagavond tijdens MolTalk, de live nabeschouwing van Wie is de Mol?, met stomheid geslagen. Zijn mol lag eruit. En er zullen meer mensen gebaald hebben, want volgens de laatste peilingen verdacht maar liefst 19 procent van de kijkers radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte.

‘The handmaiden’: Sensueel schaduwspel

Nep-graaf Fujiwara (Ha Jung-woo) probeert de Japanse erfgename Lady Hideko (Kim Min-hee) in te palmen.

Bedriegers die zelf bedrogen worden zien we maar wát graag. Het oogstrelende The handmaiden speelt in op dat genoegen, al schudt regisseur Park Chan-wook daarbij wel steeds opnieuw de kaarten.

Stapels brieven boeren

Bijna 1200 vrouwen zijn bereid hun leven in Nederland achter te laten voor boer Herman uit Frankrijk, boer David uit Roemenië, boer Olke uit Texas, boer Riks uit Canada en boer Marc uit Zambia.

Talkshow Brandsteder

Presentator Rick Brandsteder breidt zijn televisie-cv uit: hij wordt gastheer bij het nieuwe Temptation Talk .

Amerikanen vooral vermakelijk in Ziggo Dome

Gemiste kans Green Day

Green Day had een grootse, massale anti-Trump-avond in gedachten voor Amsterdam. Hun concert in Ziggo Dome dinsdag werd niet meer dan een lollig punkfeest.