Bram Moszkowicz ’amateurspeurneus’

’We maakten elkaar gek’

Bram Moszkowicz, Monica Geuze, Achmed Akkabi, Marcel Musters, Tooske Ragas, Fatima Moreira de Melo, Thijs Zeeman, Esmée van Kampen en Frits Wester doen mee aan  Kroongetuige .

Coen Verbraak stopt met Kijken in de ziel

Ingewijden: in gesprek met Radio Veronica

Giel Beelen vertrekt bij 3FM

Giel Beelen

Giel Beelen vertrekt bij NPO 3FM. In de nieuwe programmering van de jongerenzender, die 2 september ingaat, komt zijn naam niet meer voor.

Filmrecensie: ’Una’

Een moreel mijnenveld

Ray (Ben Mendelsohn) wordt ter verantwoording geroepen door de inmiddels volwassen Una (Rooney Mara).

Leed buurman Ray (Ben Mendelsohn) aan kuikentjeskoorts? Of viel hij niet specifiek op jonge meisjes, maar wel op de 13-jarige Una (jong talent Ruby Stokes)? Dat is een van de prangende vragen in Una, een verfilming van David Harrowers toneelstuk Blackbird. Ook op het witte doek blijven simpele antwoorden daarbij uit.

Nieuw reisprogramma Johnny de Mol

Johnny de Mol gaat nieuwe avonturen beleven.

Johnny de Mol gaat in het nieuwe tv-seizoen weer met BN’ers op reis. In Johnny into the wild bezoekt de presentator met zijn gasten volkeren die nog net zo leven als hun voorouders.

Sensation gaat uit met een klapper

Sensation kreeg zaterdag na achttien jaar het einde dat dit fenomeen verdient.

Vooraf had organisator ID&T al aangeven dat dit fenomeen niet uit mocht gaan als een nachtkaars, maar moest stoppen op het hoogtepunt. Met Sensation – The Final heeft ID&T laten zien dat dit geen loze woorden waren. De laatste in de Johan Cruyff Arena was zaterdag een memorabele.

Vijf tips voor de laatste festivaldag

North Sea Jazz richting finale

Jamiroquai, ofwel Jay Kay, die de grote finale verzorgt zondagavond op North Sea Jazz.

Twee dagen North Sea Jazz gehad, een nog te gaan. En die kent in elk geval een grote finale. Naast deze uitsmijter geven we nog vier tips van acts die niet te missen zijn vandaag.

Winst Holland’s Got Talent ’zoete wraak’

Coach Carlton slaat zijn hand voor zijn mond na de winst van The Fire.

The Fire heeft geschiedenis geschreven. De hiphopgroep werd door de jury van Holland’s Got Talent naar huis gestuurd, maar het publiek stemde ze met een wildcard toch de finale in. Die zij uiteindelijk wonnen. „Dit hadden we totaal niet verwacht. We dachten: ’we gaan er een leuke avond van maken en de jury laten zien dat ze een fout hadden gemaakt’.”

Na negen woelige jaren weer op Nederlandse bühne

Celine Dion in tranen in uitverkocht Gelredome

Celine Dion heeft nog niets aan klasse ingeleverd, zagen we in Arnhem.

Volop emotie vrijdagavond bij het concert van de Canadese superster Celine Dion in Gelredome. De diva (49) trad na negen jaar eindelijk weer eens op in ons land en deed dat voor het eerst zonder haar echtgenoot en manager René Angélil, die begin vorig jaar overleed.

Wildcard-houders blijken favoriet

The Fire wint Holland’s Got Talent

Dansgroep The Fire is gekroond tot winnaar van Holland’s Got Talent. Zij gaan naar huis met de hoofdprijs van 25.000 euro.

Nipte overwinning op Beau

Schuldig wint Zilveren Nipkowschijf

Dennis van de dierenwinkel.

De Zilveren Nipkowschijf gaat dit jaar naar de Human-serie Schuldig, waarin documentairemakers Sarah Sylbing en Ester Gould inzoomen op de schuldenproblematiek in Amsterdam-Noord. Televisierecensenten en - journalisten verkozen dit programma met slechts een stem verschil boven het RTL4-programma The Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens.

Frans Bromet gelauwerd met Ere-Nipkowschijf

Frans Bromet

Frans Bromet, die vanmiddag de Ere-Nipkowschijf voor zijn gehele oeuvre krijgt uitgereikt, wordt niet vrolijk van het huidige tv-aanbod. Het SBS-programma Bonje met de Buren, net als zijn legendarische reeks Buren uit de jaren negentig gebaseerd op burenruzies, noemt hij ‘rommel’ in een interview dat morgen in De Telegraaf verschijnt. Ook van De Rijdende Rechter (KRO-NCRV) is de documentairemaker niet gecharmeerd. “Al dat opleuken, ik vind er niks aan.”

Dominic Seldis: van Maestro-jurylid naar presentator

Tranen achter de schermen

Dominic Seldis: „De connectie tussen jezelf en je instrument is als musicus zó persoonlijk.”

Maestro-jurylid Dominic Seldis is achter zijn ’veilige’ desk vandaan gekomen om te debuteren als presentator, van De nieuwe Stradivarius. „Ja, ik was zenuwachtig dat ik het zou verprutsen”, geeft hij toe. „Ik heb een groot vertrouwen gekregen. En dat is nergens op gebaseerd, haha.”

’Ik heb niets te verbergen’

Cassius Verbond

Het vrouwelijk schoon ligt bijna letterlijk aan de voeten van Cassius Verbond. Maar de voormalig B-Brave-zanger ontmoet liever totaal ontkleed een potentiële vriendin. Hij is vanavond te zien in Adam zkt. Eva Vips. „Ik vond dit wel een mooi moment iemand op een andere manier te leren kennen.”

Wens Waylon komt uit: Anouk is terug

Dít zijn de coaches van het nieuwe Voice-seizoen

Zangeres Anouk neemt opnieuw plaats in de rode draaistoel van The voice of Holland. Samen met Waylon, Sanne Hans en Ali B begint ze aan het achtste seizoen van de tv-talentenjacht.

Guus weer groots in het Philips Stadion

Guus Meeuwis was weer heer en meester in het Philips Stadion.

Een feest voor jong en oud, voor iedereen die van meezingen en meedansen houdt en van een gezellig hapje en drankje daarbij. Zo hoort Groots met een Zachte G te zijn en zo was het ook nu weer.