Winst Holland’s Got Talent ’zoete wraak’

Coach Carlton slaat zijn hand voor zijn mond na de winst van The Fire.
Na negen woelige jaren weer op Nederlandse bühne

Celine Dion in tranen in uitverkocht Gelredome

Celine Dion heeft nog niets aan klasse ingeleverd, zagen we in Arnhem.
Wildcard-houders blijken favoriet

The Fire wint Holland’s Got Talent

Dansgroep The Fire is gekroond tot winnaar van Holland’s Got Talent. Zij gaan naar huis met de hoofdprijs van 25.000 euro.

Nipte overwinning op Beau

Schuldig wint Zilveren Nipkowschijf

Dennis van de dierenwinkel.

De Zilveren Nipkowschijf gaat dit jaar naar de Human-serie Schuldig, waarin documentairemakers Sarah Sylbing en Ester Gould inzoomen op de schuldenproblematiek in Amsterdam-Noord. Televisierecensenten en - journalisten verkozen dit programma met slechts een stem verschil boven het RTL4-programma The Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens.

Frans Bromet gelauwerd met Ere-Nipkowschijf

Frans Bromet

Frans Bromet, die vanmiddag de Ere-Nipkowschijf voor zijn gehele oeuvre krijgt uitgereikt, wordt niet vrolijk van het huidige tv-aanbod. Het SBS-programma Bonje met de Buren, net als zijn legendarische reeks Buren uit de jaren negentig gebaseerd op burenruzies, noemt hij ‘rommel’ in een interview dat morgen in De Telegraaf verschijnt. Ook van De Rijdende Rechter (KRO-NCRV) is de documentairemaker niet gecharmeerd. “Al dat opleuken, ik vind er niks aan.”

Dominic Seldis: van Maestro-jurylid naar presentator

Tranen achter de schermen

Dominic Seldis: „De connectie tussen jezelf en je instrument is als musicus zó persoonlijk.”

Maestro-jurylid Dominic Seldis is achter zijn ’veilige’ desk vandaan gekomen om te debuteren als presentator, van De nieuwe Stradivarius. „Ja, ik was zenuwachtig dat ik het zou verprutsen”, geeft hij toe. „Ik heb een groot vertrouwen gekregen. En dat is nergens op gebaseerd, haha.”

’Ik heb niets te verbergen’

Cassius Verbond

Het vrouwelijk schoon ligt bijna letterlijk aan de voeten van Cassius Verbond. Maar de voormalig B-Brave-zanger ontmoet liever totaal ontkleed een potentiële vriendin. Hij is vanavond te zien in Adam zkt. Eva Vips. „Ik vond dit wel een mooi moment iemand op een andere manier te leren kennen.”

Wens Waylon komt uit: Anouk is terug

Dít zijn de coaches van het nieuwe Voice-seizoen

Zangeres Anouk neemt opnieuw plaats in de rode draaistoel van The voice of Holland. Samen met Waylon, Sanne Hans en Ali B begint ze aan het achtste seizoen van de tv-talentenjacht.

Guus weer groots in het Philips Stadion

Guus Meeuwis was weer heer en meester in het Philips Stadion.

Een feest voor jong en oud, voor iedereen die van meezingen en meedansen houdt en van een gezellig hapje en drankje daarbij. Zo hoort Groots met een Zachte G te zijn en zo was het ook nu weer.

Oerol 2017 trapt acrobatisch af

Een voorstelling vol acrobatische capriolen trapt vandaag het jaarlijkse Oerol Festival op Terschelling af. De komende tien dagen worden op het Friese Waddeneiland zo’n 55 duizend bezoekers verwacht die dit culturele evenement willen meebeleven.

Met Gordon en Estelle Cruijff...

Roel van Velzen in Het perfecte plaatje

Roel van Velzen is een van de deelnemers aan het nieuwe seizoen van Het perfecte plaatje. „Ontzettend gaaf dat ik mee kan doen. Privé fotografeer ik zelf altijd al veel.”

Vrouw vlucht voor Noud

In Nieuwe Tijden maakt GTST-ster Noud Alberts (Ruud Feltkamp) vrijdag zijn entree. Elin, met wie hij al tijden virtueel contact heeft, maakt zich uit de voeten wanneer ze hem ziet. De serie is te zien op Videoland.

Tan hoogste marktaandeel in doelgroep 20-49 jaar

Goede score Pauw en Paul

De talkshow Pauw haalt ook op het nieuwe, vroegere uitzendtijdstip prima kijkcijfers. Met 747.000 kijkers en een marktaandeel van 17,9 procent bleef Jeroen Pauw op NPO 1 gisteren ruim voor Humberto Tans RTL Late Night (442.000 kijkers, marktaandeel 12,1 procent).

Vlag kan uit: vijfde seizoen ’verdorven politieke dramaserie’

Overtroeft Trump House of Cards?

Acteurs Neve Campbell en Michael Kelly. „Wanneer mensen House of Cards kijken, zullen ze denken: ’dat is niet eens zo krankzinnig’.”

Vier series lang fungeerde Frank Underwood als de meest machtsbeluste, meedogenloze en onvoorspelbare politicus van de VS. Maar met de komst van Donald Trump lijkt House of Cards, waarvan de vijfde reeks vanaf vandaag te zien is, te worden overtroefd door de capriolen van de ’reallife’ wereldleider. „Hij heeft al onze ideeën voor het nieuwe seizoen gestolen.”

Geen opvolger Helga van Leur

Er wordt niet gezocht naar een opvolger voor Helga van Leur, die na twintig jaar stopt met het weerbericht bij RTL.

Kanshebbers thrillerprijs bekend

Wie wint De Gouden Strop 2017?

De jury vlnr: Marian van Leth, Els Roes, Erik de Vries, Soraya Vink en juryvoorzitter Anniko van Santen.

Handschrift van de duivel van Donald Nolet, Later als ik dood ben van Ilse Ruijters, Nemesis van Simon de Waal, Samen van Anita Terpstra en Tot stof van Felix Weber zijn genomineerd voor De Gouden Strop 2017.

Na drie maanden valt doek weer voor ’soapbitch’

Martine Hafkamp verlaat GTST!

Martine Hafkamp (Inge Ipenburg) met Nina Sanders (Marly van der Velden) in een van haar laatste scènes, maandagavond om 20.00 uur op RTL 4.

Inge Ipenburg is maandagavond voor het laatst te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Haar comeback als ’soapbitch’ Martine Hafkamp zit er alweer op. Maar de deur blijft openstaan. „Martine gaat nóóit dood.”

Bruno Mars swingt

Dat Bruno Mars een hit kan schrijven wisten we, dat hij kan zingen en dansen als de beste ook. Tel daar een nauw passende, multifunctionele visuele omlijsting bij en iedereen snapt dat het genieten geblazen is in Ziggo Dome, waar hij dinsdagavond al op de bühne stond en woensdagavond nogmaals aantreedt.

De Zaak Menten genomineerd

Guy Clemens vertolkt in de dramaserie De Zaak Menten journalist Hans Knoop.

De NPO-programma’s De Zaak Menten (Omroep MAX), Het geheim van de meester (Avrotros), Floortje terug naar Syrië (BNN-VARA) en de animatiefilm Otto (NTR) zijn genomineerd voor een Canadese BANFF Rockie Award.

NPO wijzigt naam Zwarte Lijst

Stevie Wonder stond vorig jaar met 33 noteringen in De Zwarte Lijst.

Het NPO-radioprogramma De Zwarte Lijst krijgt na zeven edities een andere naam en heet dit jaar Soul & Jazz Lijst.

Hier vinden de veertien Bevrijdingsfestivals plaats

Jett Rebel, Kenny B en De jeugd van tegenwoordig zijn dit jaar van de partij

In het kader van Bevrijdingsdag vinden vrijdag in het hele land festivals plaats. Bekijk op de kaart waar de veertien feestjes die vanuit het Nationaal Comité 4 en 5 mei worden georganiseerd.

Is dit de nieuwe Jack van Gelder?

Arman Avsaroglu: ’Euforie overbrengen’

Arman Avsaroglu in zijn element: op de perstribune met een microfoon.

Hij knalde bijna úit de luidspreker, zo enthousiast gaf NOS-voetbalverslaggever Arman Avsaroglu gisteravond op NPO Radio 1 commentaar bij de doelpunten van Ajax tegen Olympique Lyon tijdens de halve finale-wedstrijd van de Europa League.

Van Nieuwkerk stabiel op €580.000

Matthijs van Nieuwkerk

Na de opvallende loonsverhoging van bijna €10.000 een jaar eerder, bleef het salaris van Matthijs van Nieuwkerk in 2016 met een totale bezoldiging van €580.000 gelijk aan zijn beloning in 2015.

Boswachter gezocht via tv-programma

Wie gaat er naar Texel?

SBS6 komt dit najaar met een ’talentenjacht’ voor boswachters. Via het nieuwe programma Boswachter Gezocht wordt, in samenwerking met Natuurmonumenten, op zoek gegaan naar de beste kandidaat voor het Waddeneiland Texel.

Hard vallen, weinig opstaan

De cast van Silicon Valley (vlnr): Martin Starr, Kumail Nanjiani, Thomas Middleditch, Zach Woods en T. J. Miller.

Facebookbaas Mark Zuckerberg en Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin mogen dan fan zijn van de techsatire Silicon Valley, hoofdrolspeler Thomas Middleditch hoopt dat het team uit de reeks hun succes voorlopig niet behaalt. „Comedy is grappiger als mensen falen.”

’Belang kind altijd voorop’

John van den Heuvel over kinderontvoeringen door ouders: „Het komt breder voor dan menigeen denkt. Niet alleen bij gemengde huwelijken en ook niet enkel bij bepaalde lagen van de bevolking.”

In het vierde seizoen van Ontvoerd gaat het er soms heftig aan toe, vertelt John van den Heuvel, die voor het programma onder meer naar Turkije reisde. „De relatie met Nederland was al tot onder het minpunt gedaald door de politieke onrust daar. Op de dag dat ik landde, ontplofte een bom op het vliegveld en later waren we ook vlakbij een aanslag.”

3FM blijft zorgenkindje

Giel Beelen vertrok uit de ochtend van 3FM.

De nieuwe programmering van NPO 3FM werpt nog steeds geen vruchten af: de luistercijfers zijn nog verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van Nationaal Luisteronderzoek. Het marktaandeel zakte in februari-maart van 7,1 procent vorig jaar naar 4,8 procent in 2017.

’Mattie en Wietze echt weg bij Qmusic’

Mattie Valk en Wietze de Jager.

De geluiden dat Mattie en Wietze Qmusic verruilen voor een van de Talpa Radio-zenders (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica) worden steeds luider.

Onbekende Robinsons rillend richting Expeditie

Expeditie Robinson-kandidaat Ryan Terlouw: ,,Ik ga er van uit dat ik er straks bij ben.”

Kou, regen, wind: het zijn bepaald geen tropische omstandigheden waaronder honderd onbekende Nederlanders op deze Eerste Paasdag proberen een plek te veroveren in Expeditie Robinson.

Verkleedpartij Star Wars Celebration 2017

Stormtroopers in de meerderheid

Niet iedereen gaat gekostumeerd naar de Star Wars Celebration 2017 in Orlando. De leden van het 501st wel.

Harry Styles kondigt solodebuut aan

Harry Styles heeft zijn solodebuut aangekondigd. De One Direction-zanger brengt zijn zelfgetitelde plaat uit op 12 mei.

Je geld of mijn leven bij NPO

Het nieuwe tv-format Je geld of mijn leven, dat gisteren op de beurs MIPTV in Cannes werd gepresenteerd, is aangekocht door de publieke omroep voor NPO 1.

Programma naar tien landen

Het 'verouderingsprogramma' The story of my life is inmiddels aan zenders in tien landen verkocht, vertelt Talpa Global-directeur Maarten Meijs op de beurs MIPTV in Cannes. ,,Brazilië en Rusland zijn er net bijgekomen."

Mediawaakhond haalt hard uit naar Radio 2 en 3FM

NPO structureel in de fout met concertacties

Het Commissariaat voor de Media nam onder meer een actie van de NPO rond U2 in de Ziggo Dome onder de loep.

Het Commissariaat voor de Media haalt hard uit naar NPO Radio 2 en 3FM. De publieke zenders hebben zich volgens de toezichthouder structureel voor het karretje van concertorganisatoren laten spannen.