’Mattie en Wietze echt weg bij Qmusic’

Mattie Valk en Wietze de Jager.

Onbekende Robinsons rillend richting Expeditie

Expeditie Robinson-kandidaat Ryan Terlouw: ,,Ik ga er van uit dat ik er straks bij ben.”

Harry Styles kondigt solodebuut aan

Harry Styles heeft zijn solodebuut aangekondigd. De One Direction-zanger brengt zijn zelfgetitelde plaat uit op 12 mei.

Verkleedpartij Star Wars Celebration 2017

Stormtroopers in de meerderheid

Niet iedereen gaat gekostumeerd naar de Star Wars Celebration 2017 in Orlando. De leden van het 501st wel.

Je geld of mijn leven bij NPO

Het nieuwe tv-format Je geld of mijn leven, dat gisteren op de beurs MIPTV in Cannes werd gepresenteerd, is aangekocht door de publieke omroep voor NPO 1.

Programma naar tien landen

Het 'verouderingsprogramma' The story of my life is inmiddels aan zenders in tien landen verkocht, vertelt Talpa Global-directeur Maarten Meijs op de beurs MIPTV in Cannes. ,,Brazilië en Rusland zijn er net bijgekomen."

Mediawaakhond haalt hard uit naar Radio 2 en 3FM

NPO structureel in de fout met concertacties

Het Commissariaat voor de Media nam onder meer een actie van de NPO rond U2 in de Ziggo Dome onder de loep.

Het Commissariaat voor de Media haalt hard uit naar NPO Radio 2 en 3FM. De publieke zenders hebben zich volgens de toezichthouder structureel voor het karretje van concertorganisatoren laten spannen.

’Programma gaat onder je huid zitten’

’Papa, papa!’ Een peuter strekt haar armpjes uit naar een man die straks geen enkele herinnering meer aan haar heeft. De zeer vroeg demente Maarten is een van de hoofdpersonen in het nieuwe programma Voor ik het vergeet. Zes mensen zijn daarvoor vijftien maanden gevolgd. Presentatrice Angela Groothuizen: „Het heeft geen happy end. Ze glijden allemaal langzaam weg.”

Mattie en Wietze in beeld bij Talpa Radio

Mattie en Wietze

Verkast het succesvolle Qmusic-ochtendduo Mattie en Wietze naar Radio 538 of Sky Radio? Volgens diverse bronnen heeft het tweetal gisteren een rondleiding gehad bij Talpa Radio (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica). Dat ze alleen maar een belangstellend kijkje kwamen nemen bij de concurrent, wordt niet waarschijnlijk geacht.

Programma's rond crowdfunding zieken

Op de beurs MIPTV in Cannes worden deze week twee tv-programma's gepresenteerd die inhaken op de diverse crowdfunding-acties van patiënten die in eigen land geen hoop meer op genezing hebben en in het buitenland behandelingen willen ondergaan die niet door hun zorgverzekeraar worden vergoed.

Nieuwe EndemolShine-hit: The Wall

De nieuwe spelshow The Wall van EndemolShine is nu al een van de hits op de beurs MIPTV in Cannes.

Galileo-gezicht in gareel

Shelly Sterk is, naast verslaggeefster, vanaf dinsdag ook te zien als presentatrice.

Galileo heeft een nieuw presentatiegezicht: Shelly Sterk, nu al verslaggeefster, neemt het twee keer per week over van Luuk Ikink. Sterk: „Het was wel even wennen. Ik had nog nooit in de studio met autocue gewerkt. Dat is wat stijver, je houdt je aan je tekst. Als verslaggever mag je rondspringen en roepen wat je wil.”

Gastvrijheid cruciaal

Peking Express 2017 (vlnr): Margaux & Steff, Joep & Frank, Brecht & Cedric, Rik van de Westelaken, August & Awatef, Laura & Ann-Sophie en Hicham & Siham.

Hagelwit strand, stralende zon, een baai met adembenemende bergen; de gemiddelde toerist had allang zijn selfiestick tevoorschijn getoverd. Maar voor mooie plaatjes is nu geen tijd. Rivaliserende koppels roeien zich een ongeluk om zoveel mogelijk lokale vissers te verzamelen, voor de eerste proef tijdens hun nek-aan-nekrace door Vietnam, Laos en Cambodja. Peking Express is terug.

Knallende cliffhanger GTST

In Goede Tijden, Slechte Tijden bereikt de oorlog tussen Martine Hafkamp en Ludo Sanders een hoogtepunt. De spannende cliffhanger eindigt vrijdagavond met een knal.

’Er mag meer gelachen worden in Boulevard’

Albert Verlinde vindt dat er wel wat meer gelachen mag worden in RTL Boulevard, dat hij vorig jaar na vijftien jaar verliet. ,,Dat we elkaar niet zo serieus namen, dát was volgens mij het geheim van het programma. En er mag wel iets meer opinie in. Maar verder: na mij de zondvloed”, zegt het voormalige boegbeeld van het showprogramma morgen in Vrouw van De Telegraaf.

Johnny de Mol geeft twist aan tv-programma met Hotel SynDroom

’Je wordt geliefd of gehaat’

Johnny de Mol: „Het winnen van de Televizier-Ring was vooral heel erg lachen.”

Na drie seizoenen en een Gouden Televizier-Ring gooit Johnny de Mol het over een andere boeg. Hij gaat meer de diepte in met verstandelijk beperkten. „We zitten een maand lang in een hotel. Dat schept een band. Dan ga je intensiever met elkaar om: de emoties zijn heftiger en er is meer humor. Iedere dag komen de pruiken tevoorschijn voor een bonte avond.”

’Veel leren van paarden’

Een en al spektakel tijdens de nieuwe show van Apassionata, Cinema of Dreams.

De nieuwste paardenshow Cinema of Dreams van Apassionata barst van het spektakel. Acht ruiters halen in razendsnelle galop allerlei acrobatische capriolen uit en Laury Tisseur springt al staand op de ruggen van de achterste twee met zes viervoeters tegelijk over hindernissen. Toch zal het de Italiaanse paardenfluisteraar Bartolo Messina zijn die het publiek naar adem doen happen.

’Drugs alleen voor werk’

Het complete team van Spuiten en slikken dit voorjaar (v.l.n.r.): Gwen van Poorten, Rens Polman, Nellie Benner, Tim Hofman, Emma Wortelboer en Sahil Amar Aïssa.

Glunderend ontvangt Nellie Benner een compliment over haar nieuwe jas van BNN-collega Rens Polman. „Dank je, je bent al de tweede die er iets over zegt vandaag. Gekocht voor één euro.” De begroeting tussen de twee is allerhartelijkst. Benner (30) en Polman (25) vormen sinds vorig jaar een duo in de YouTube-serie Drugslab en nu zijn ze ook te zien in ’grote broer’ Spuiten en Slikken .

Jennifer Hoffman stopt met Dokter Tinus

Thom Hoffman (Dokter Tinus) en Jennifer Hoffman (Lisa de Graaf).

Jennifer Hoffman is niet meer te zien in Dokter Tinus. De actrice ontbreekt in het zesde seizoen van de populaire SBS6-dramaserie die momenteel wordt opgenomen in het vestingstadje Woudrichem.

Jandino kraakt telefoon Glennis

VIDEO - Hoe reageren de contacten van Glennis Grace, wanneer zij allemaal een sexy berichtje van haar krijgen? Jandino Asporaat test het in het nieuwe onderdeel ’Heb ik hierna nog vrienden’ in zijn show Dino. „Het was heel pittig”, zegt de presentator lachend.

List en bedrog

Het Verlangen met Chantal Janzen.

Chantal Janzen speelt de sexy, ontwapende Brigitte in de nieuwe speelfilm Het verlangen. Ze krijgt veel succes als schrijfster, maar dat is alleen gebaseerd op haar uiterlijk en de literaire kwaliteiten van een ander. Sterker nog: haar eigen roman is vreselijk.

’Blijf praten met pubers’

Marie Mae van Zuilen met Barry Atsma in Klem

In een scène uit de eerste aflevering komt ze thuis, smijt haar sleutels op tafel, gooit haar tas in de hoek, haalt in één beweging haar telefoon tevoorschijn en ploft op de bank. „Heel herkenbaar, vonden mijn ouders.” Verder gelooft Marie Mae van Zuilen (18) niet dat ze zo’n onuitstaanbare puber was als Laura Warmond, die ze zo treffend neerzet in Klem, soms kan zijn.

Boekenbal weigert schrijvers

Schrijvers Jelle Brandt Corstius (links), Walter van den Berg en Lize Spit (rechts).

Uitgeverij Das Mag is boos op de organisatie van het Boekenbal omdat de schrijvers Lize Spit, Walter van den Berg en Jelle Brandt Corstius niet zijn uitgenodigd voor het auteursfestijn vrijdag.

Tijl: risico met Hazes jr.

André Hazes jr. krijgt in Tijl B op volle toeren (Avrotros) een ’spoedcursus’ klassieke muziek. De volkszanger, die nog nooit van de opera Carmen had gehoord, brengt na ampele voorbereiding een eigen bewerking van de Habanera ten gehore voor zijn fans. „Ik vond achteraf dat we daarmee teveel een risico namen”, zegt presentator Tijl Beckand.

Actrice vertelt over de grote gevolgen van pestgedrag

Sanne Langelaar: ’Ik ben zelf ook geziekt’

Sanne Langelaar en Benja Bruijning vertolken de hoofdrollen in De terugkeer van de wespendief.

Over literatuur kan haar man eindeloos praten, maar vraagt Laura naar zijn verleden, dan blijft hij een gesloten boek. Sanne Langelaar probeert in De terugkeer van de wespendief te achterhalen wat er is gebeurd. „Pesten voelt misschien als iets kinderachtigs, maar de littekens die het achterlaat kunnen heel ver gaan.”

3FM hard onderuit

Giel Beelen verhuisde op 3FM van de doordeweekse ochtend naar de avond in het weekend.

NPO 3FM blijft luisteraars verliezen, zo blijkt uit cijfers van Nationaal Luisteronderzoek. Het marktaandeel van de radiozender daalde in de periode januari-februari van 6,9 procent vorig jaar naar 5,0 procent in 2017.

Pijbes deelt verwondering

Oud-Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes deelt zijn enthousiasme over kunst met de kijkers.

Kunst en natuur. Het zijn de twee grote liefdes van Wim Pijbes. Een wandeling langs het strand leidt bij hem moeiteloos tot een gesprek over schilderijen van Piet Mondriaan of de Haagse School. En stapt hij vrolijk door de polder, dan duikt in zijn hoofd de beroemde stier van Potter of het eigentijdse viltwerk van de Friese kunstenares Claudy Jongstra op.

Shirma slaat dubbelslag

Shirma Rouse

Het loopt soms zoals het loopt. Eigenlijk had Shirma Rouses vierde album Soul serenade afgelopen najaar al uit moeten komen, maar ze moest op muzikanten wachten. Nu valt de release samen met de 75e verjaardag van Aretha Franklin, waar ze ook bij stilstaat.

’De marathon’ glansrijk over de finish

De mannen van Garage Groteboer steunen elkaar door dik en dun.

De tranen biggelen gegarandeerd over je wangen bij de musical De marathon. En niet alleen van het lachen. Je kunt namelijk niet anders dan zielsveel gaan houden van de vier Rotterdamse automonteurs die niet alleen hun overalls, maar ook hun biertjes en moorkoppen verruilen voor hardlooptenuetjes.

Eerste klus na baby is bevallingsprogramma

Do terug op tv

Zangeres/presentatrice Do is, nadat zij in november een dochter verwelkomde, terug op tv. Na haar baby volgt het TLC-programma Bevallen met... „Ik stond daarin naast de gynaecoloog bij wie ik op consult was.”

Ode aan Rianne

Rianne Brouwer vond het leven in Bakkum ’te normaal’.

Het leven vieren van een overledene: Break Free slaagt er wonderwel in. Na een succesvol eerste seizoen keert het BNN-programma vanavond terug met zes nieuwe odes aan jonge reizigers. De eerste aflevering draait om Rianne Brouwer (18) die met haar Australische vriend Alex in 2012 dood werd aangetroffen in een hutje in de binnenlanden van Laos. Vijf jaar later maken haar moeder en zus dezelfde reis door Azië.

Heftige scheiding

Een stel dat al tijden ruziet over een verbouwing staat eindelijk in een prachtige, pas opgeknapte badkamer. Waar de bom alsnog barst. De aflevering van Help, mijn man is klusser donderdagavond zorgt voor een rollercoaster van emoties bij presentator John Williams. „Ik ben bijna letterlijk op mijn knieën gegaan.”

‘Kijkcijferkoning’ René van Dammen overleden

René van Dammen, de kijkcijferspecialist van de NPO, is gisteravond onverwachts thuis op 63-jarige leeftijd overleden.

Bijna drie miljoen kijkers Wie is de Mol

De winnaar, de Mol en de verliezend finalist in het Vondelpark zaterdagavond.

De ontknoping van Wie is de Mol? heeft 2.999.000 kijkers getrokken. Het is veruit het best bekeken programma van zaterdag.

Kitty Courbois (1937-2017) 'koningin van de balans'

'Een voorbeeld voor velen'

Een van de ’grande dames’ van de Nederlandse acteerwereld is niet meer. Kitty Courbois, wier leven werd getekend door verlies, is op 79-jarige leeftijd overleden.

Op naar rode knop

Over de Five Step, het eerste onderdeel van Ninja Warrior, struikelen al veel deelnemers.

Nee, het zijn echt niet alleen de standaard ’opgepompte sporters’ die zich hebben aangemeld voor Ninja Warrior Nederland, het SBS6-programma rond de zwaarste hindernisbaan ter wereld. „Er zit ook een paaldanseres bij, en een groenteboer. En iemand die zijn spierballen dankt aan zijn werk in een dierentuin: die is zo sterk geworden van het scheppen van olifantenpoep”, vertellen presentatoren Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij.

’Alles fris, behalve ik’

Sandra Schuurhof

Het humoristische peilingenprogramma Wat vindt Nederland? beleeft een doorstart op SBS6. Sandra Schuurhof was al een vast gezicht bij de RTL-voorloper en werd opnieuw als sidekick gevraagd door haar huidige werkgever. „Alles zit in een fris jasje, behalve ik”, zegt ze lachend.

'King Kong zit dicht bij realiteit’

Deze week is de nieuwe King Kong-film in de bioscoop te zien. Filmjournalist Marco Weijers sprak met Samuel L. Jackson en Tom Hiddleston over deze spectaculaire verfilming.

In de rij voor Robinson

Dennis Weening en Nicolette Kluijver presenteren Expeditie Robinson.

Onbekende Nederlanders staan in de rij voor Expeditie Robinson. Al ruim duizend aanmeldingen zijn er inmiddels binnengekomen. Voor velen is de uitputtingsslag op een onbewoond eiland een droom die kan uitkomen.

Beschimpt op Binnenhof

Het is niet eerder vertoond: een vijftal SBS-sterren heeft zich in de politieke arena op het Binnenhof gestort. Én werd warm onthaald door de lijsttrekkers van de grote partijen. Dat zorgde hier en daar voor opgetrokken wenkbrauwen. Patty Brard: „Er zijn altijd mensen die daar neerbuigend over doen. Nou, dan kijk je neer op het volk.”

Spoiler alert: interview met laatste afvaller Wie is de Mol

’Kijker krijgt veel meer overzicht, dat mis je als speler’

SPOILER ALERT - Meteen al aan het begin van de aflevering van 4 maart kreeg Diederik Jekel te horen dat hij het slagveld van Wie Is De Mol moest verlaten. De wetenschapjournalist kon even zijn tranen niet bedwingen tegenover Art Rooijakkers, en vertrok, moe maar ook tevreden.

Nederlandse bokser grote steun voor Idris Elba

De docuserie Idris Elba: Fighter, waarin de Britse acteur zich transformeert tot kickbokser, heeft een opvallend Nederlands tintje. Elba’s eerste gevecht voor de camera’s van de Discovery-serie is tegen de Nederlander Lionel Graves. Bovendien raakte hij tijdens deze uitdaging bevriend met met de Nederlands-Surinaamse bokser Tyrone Spong.

Heleen van Royen: niet meer per se schrijfster

„Een boek schrijven is wel het eenzaamste werk dat je kunt bedenken”, zegt Heleen van Royen.

Heleen van Royen noemt zich tegenwoordig ’niet per se’ meer een schrijfster. „Verhalenverteller past beter’’, stelt de bestsellerauteur die onlangs de documentaire Het doet zo zeer afleverde over haar demente moeder en schreef ze mee aan de serie De mannentester, gebaseerd op haar roman.

Moïse Trustfull nieuw gezicht in GTST

’Acteren echt míjn dingetje’

Moïse Trustfull is nieuw in  GTST  als Celia van Dam. „Ik hoop dat mensen het goed vinden.”

Terwijl het fictieve plaatsje Meerdijk wordt overspoeld met oude gezichten, waait er ook een frisse wind. In de vorm van de 21-jarige Moïse Trustfull, die haar debuut maakt in GTST. De acteerambities van de ’dochter van’ werden van huis uit niet gevoed, integendeel. „Toen ik een jaar of dertien was, heb ik mijzelf ingeschreven bij castingbureaus. Daar wisten mijn ouders niets van.”

Acht mensen geven weer jawoord aan onbekende

’Scherpere aanpak’

Het jawoord geven aan een volslagen onbekende, van wie je de naam niet eens weet? Gewillige bruiden en bruidegommen genoeg: er werd massaal gehoor gegeven aan de oproep voor het nieuwe seizoen van Married at first sight. Deze keer wordt de begeleiding intensiever. Presentator Peter van der Vorst: „Het knalde vorige keer bij drie van de vier stellen al tijdens de huwelijksreis.”

Pieter Jan Hagens en Jort Kelder:

Vaderfiguur & clown

Jort Kelder (l.) en Pieter Jan Hagens presenteren als duo het nieuwe programma Ten Strijde. Kelder: „Pieter Jan wilde gekielhaald worden, maar daar vond ik hem te oud voor, dus ging ik.”

Ze werden ’aan elkaar toegevoegd’, zegt Pieter Jan Hagens. „Tot elkaar veroordeeld”, valt Jort Kelder hem met geamuseerde blik bij. De twee gaan in Ten Strijde een ander licht proberen te werpen op onze geschiedenis. Kelder: „Ik wilde het eerst met een 25-jarig meisje presenteren. Ik dacht: ’dat is leuk voor de kijker’.” De toon is gezet voor een met humor doordrenkt onderhoud met de heren.

’Spiegel volwassenen’

Een groep van acht kleuters waant zich onbespied en laat zien hoe ze écht met elkaar omgaan.

Onderhandelen, verbondjes sluiten, leiderschap nemen en de ’vijand’ uitspelen. Wat neigt naar een gemiddelde aflevering van Wie is de Mol ?, is dagelijkse kost in het leven van kleuters. In Het geheime leven van 4-jarigen laat die leeftijdsgroep zien hoe ze écht met elkaar omgaan. „Ze houden volwassenen een spiegel voor”, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont.

Loiza in sitcom VS

Loiza Lamers

Loiza Lamers, die in 2015 Holland’s Next Top Model won en daarmee als eerste transgender ter wereld in dit programma zegevierde, heeft een rol bemachtigd in de Amerikaanse sitcom I Live with Models.

Martine Bijl kan opnames nog niet aan

André van Duin blijft Heel Holland Bakt presenteren

André van Duin met juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

De presentatie van het MAX-programma Heel Holland Bakt zal komend seizoen weer in handen zijn van André van Duin. Martine Bijl heeft besloten ook dit jaar het kijkcijferkanon niet te presenteren.

Op visite bij een jubilerende Lenny Kuhr

’Ik voel mij nog steeds fris en jong’

Lenny Kuhr: „Ik houd niet van nostalgie. Waarom zwijmelen in iets dat is geweest?”

Lenny Kuhr brengt overmorgen, op haar 67ste verjaardag, haar 31ste album uit. Voor het eerst maakt de artieste van weleer daarbij gebruik van crowdfunding. „Dan moet je wel ergens overheen stappen.” Ook zit ze een halve eeuw in het vak. „Ik heb nu eindelijk mijn klank gevonden.”