Kanshebbers thrillerprijs bekend

Wie wint De Gouden Strop 2017?

De jury vlnr: Marian van Leth, Els Roes, Erik de Vries, Soraya Vink en juryvoorzitter Anniko van Santen.
Na drie maanden valt doek weer voor ’soapbitch’

Martine Hafkamp verlaat GTST!

Martine Hafkamp (Inge Ipenburg) met Nina Sanders (Marly van der Velden) in een van haar laatste scènes, maandagavond om 20.00 uur op RTL 4.

Live vanuit Cannes

Onze verslaggever Marco Weijers is in Cannes voor het filmfestival. Volg hier zijn live Twitterfeed.

Bruno Mars swingt

Dat Bruno Mars een hit kan schrijven wisten we, dat hij kan zingen en dansen als de beste ook. Tel daar een nauw passende, multifunctionele visuele omlijsting bij en iedereen snapt dat het genieten geblazen is in Ziggo Dome, waar hij dinsdagavond al op de bühne stond en woensdagavond nogmaals aantreedt.

De Zaak Menten genomineerd

Guy Clemens vertolkt in de dramaserie De Zaak Menten journalist Hans Knoop.

De NPO-programma’s De Zaak Menten (Omroep MAX), Het geheim van de meester (Avrotros), Floortje terug naar Syrië (BNN-VARA) en de animatiefilm Otto (NTR) zijn genomineerd voor een Canadese BANFF Rockie Award.

NPO wijzigt naam Zwarte Lijst

Stevie Wonder stond vorig jaar met 33 noteringen in De Zwarte Lijst.

Het NPO-radioprogramma De Zwarte Lijst krijgt na zeven edities een andere naam en heet dit jaar Soul & Jazz Lijst.

Hier vinden de veertien Bevrijdingsfestivals plaats

Jett Rebel, Kenny B en De jeugd van tegenwoordig zijn dit jaar van de partij

In het kader van Bevrijdingsdag vinden vrijdag in het hele land festivals plaats. Bekijk op de kaart waar de veertien feestjes die vanuit het Nationaal Comité 4 en 5 mei worden georganiseerd.

Is dit de nieuwe Jack van Gelder?

Arman Avsaroglu: ’Euforie overbrengen’

Arman Avsaroglu in zijn element: op de perstribune met een microfoon.

Hij knalde bijna úit de luidspreker, zo enthousiast gaf NOS-voetbalverslaggever Arman Avsaroglu gisteravond op NPO Radio 1 commentaar bij de doelpunten van Ajax tegen Olympique Lyon tijdens de halve finale-wedstrijd van de Europa League.

Van Nieuwkerk stabiel op €580.000

Matthijs van Nieuwkerk

Na de opvallende loonsverhoging van bijna €10.000 een jaar eerder, bleef het salaris van Matthijs van Nieuwkerk in 2016 met een totale bezoldiging van €580.000 gelijk aan zijn beloning in 2015.

Boswachter gezocht via tv-programma

Wie gaat er naar Texel?

SBS6 komt dit najaar met een ’talentenjacht’ voor boswachters. Via het nieuwe programma Boswachter Gezocht wordt, in samenwerking met Natuurmonumenten, op zoek gegaan naar de beste kandidaat voor het Waddeneiland Texel.

Hard vallen, weinig opstaan

De cast van Silicon Valley (vlnr): Martin Starr, Kumail Nanjiani, Thomas Middleditch, Zach Woods en T. J. Miller.

Facebookbaas Mark Zuckerberg en Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin mogen dan fan zijn van de techsatire Silicon Valley, hoofdrolspeler Thomas Middleditch hoopt dat het team uit de reeks hun succes voorlopig niet behaalt. „Comedy is grappiger als mensen falen.”

’Belang kind altijd voorop’

John van den Heuvel over kinderontvoeringen door ouders: „Het komt breder voor dan menigeen denkt. Niet alleen bij gemengde huwelijken en ook niet enkel bij bepaalde lagen van de bevolking.”

In het vierde seizoen van Ontvoerd gaat het er soms heftig aan toe, vertelt John van den Heuvel, die voor het programma onder meer naar Turkije reisde. „De relatie met Nederland was al tot onder het minpunt gedaald door de politieke onrust daar. Op de dag dat ik landde, ontplofte een bom op het vliegveld en later waren we ook vlakbij een aanslag.”

3FM blijft zorgenkindje

Giel Beelen vertrok uit de ochtend van 3FM.

De nieuwe programmering van NPO 3FM werpt nog steeds geen vruchten af: de luistercijfers zijn nog verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van Nationaal Luisteronderzoek. Het marktaandeel zakte in februari-maart van 7,1 procent vorig jaar naar 4,8 procent in 2017.

’Mattie en Wietze echt weg bij Qmusic’

Mattie Valk en Wietze de Jager.

De geluiden dat Mattie en Wietze Qmusic verruilen voor een van de Talpa Radio-zenders (Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica) worden steeds luider.

Onbekende Robinsons rillend richting Expeditie

Expeditie Robinson-kandidaat Ryan Terlouw: ,,Ik ga er van uit dat ik er straks bij ben.”

Kou, regen, wind: het zijn bepaald geen tropische omstandigheden waaronder honderd onbekende Nederlanders op deze Eerste Paasdag proberen een plek te veroveren in Expeditie Robinson.

Verkleedpartij Star Wars Celebration 2017

Stormtroopers in de meerderheid

Niet iedereen gaat gekostumeerd naar de Star Wars Celebration 2017 in Orlando. De leden van het 501st wel.

Harry Styles kondigt solodebuut aan

Harry Styles heeft zijn solodebuut aangekondigd. De One Direction-zanger brengt zijn zelfgetitelde plaat uit op 12 mei.

Je geld of mijn leven bij NPO

Het nieuwe tv-format Je geld of mijn leven, dat gisteren op de beurs MIPTV in Cannes werd gepresenteerd, is aangekocht door de publieke omroep voor NPO 1.

Programma naar tien landen

Het 'verouderingsprogramma' The story of my life is inmiddels aan zenders in tien landen verkocht, vertelt Talpa Global-directeur Maarten Meijs op de beurs MIPTV in Cannes. ,,Brazilië en Rusland zijn er net bijgekomen."

Mediawaakhond haalt hard uit naar Radio 2 en 3FM

NPO structureel in de fout met concertacties

Het Commissariaat voor de Media nam onder meer een actie van de NPO rond U2 in de Ziggo Dome onder de loep.

Het Commissariaat voor de Media haalt hard uit naar NPO Radio 2 en 3FM. De publieke zenders hebben zich volgens de toezichthouder structureel voor het karretje van concertorganisatoren laten spannen.

’Programma gaat onder je huid zitten’

’Papa, papa!’ Een peuter strekt haar armpjes uit naar een man die straks geen enkele herinnering meer aan haar heeft. De zeer vroeg demente Maarten is een van de hoofdpersonen in het nieuwe programma Voor ik het vergeet. Zes mensen zijn daarvoor vijftien maanden gevolgd. Presentatrice Angela Groothuizen: „Het heeft geen happy end. Ze glijden allemaal langzaam weg.”

Programma's rond crowdfunding zieken

Op de beurs MIPTV in Cannes worden deze week twee tv-programma's gepresenteerd die inhaken op de diverse crowdfunding-acties van patiënten die in eigen land geen hoop meer op genezing hebben en in het buitenland behandelingen willen ondergaan die niet door hun zorgverzekeraar worden vergoed.

Nieuwe EndemolShine-hit: The Wall

De nieuwe spelshow The Wall van EndemolShine is nu al een van de hits op de beurs MIPTV in Cannes.