Pieter Jan Hagens en Jort Kelder:

Vaderfiguur & clown

Jort Kelder (l.) en Pieter Jan Hagens presenteren als duo het nieuwe programma Ten Strijde. Kelder: „Pieter Jan wilde gekielhaald worden, maar daar vond ik hem te oud voor, dus ging ik.”
Martine Bijl kan opnames nog niet aan

André van Duin blijft Heel Holland Bakt presenteren

André van Duin met juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.
René van Dammen, man van getallen en grafieken op Mediapark

Kijkcijferexpert als orakel

René van Dammen (kijkcijferdeskundige van de NPO) voorziet programmamakers gevraagd en ongevraagd van advies.

Hij is de man die berekent dat meer wijn- dan bierdrinkers afstemmen op Boer zoekt vrouw en heeft becijferd dat met name D66-kiezers dol zijn op Heel Holland Bakt . René van Dammen (63), kijkcijferexpert van de NPO, over de grote winst van een flitsende promo, dodelijk lange aftitelingen en het negatieve effect van wuivende mensen. Maar: „Kijkcijfers zijn niet zaligmakend.”

Op visite bij een jubilerende Lenny Kuhr

’Ik voel mij nog steeds fris en jong’

Lenny Kuhr: „Ik houd niet van nostalgie. Waarom zwijmelen in iets dat is geweest?”

Lenny Kuhr brengt overmorgen, op haar 67ste verjaardag, haar 31ste album uit. Voor het eerst maakt de artieste van weleer daarbij gebruik van crowdfunding. „Dan moet je wel ergens overheen stappen.” Ook zit ze een halve eeuw in het vak. „Ik heb nu eindelijk mijn klank gevonden.”

’Spiegel volwassenen’

Een groep van acht kleuters waant zich onbespied en laat zien hoe ze écht met elkaar omgaan.

Onderhandelen, verbondjes sluiten, leiderschap nemen en de ’vijand’ uitspelen. Wat neigt naar een gemiddelde aflevering van Wie is de Mol ?, is dagelijkse kost in het leven van kleuters. In Het geheime leven van 4-jarigen laat die leeftijdsgroep zien hoe ze écht met elkaar omgaan. „Ze houden volwassenen een spiegel voor”, zegt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont.

Loiza in sitcom VS

Loiza Lamers

Loiza Lamers, die in 2015 Holland’s Next Top Model won en daarmee als eerste transgender ter wereld in dit programma zegevierde, heeft een rol bemachtigd in de Amerikaanse sitcom I Live with Models.

SPOILER ALERT: Interview afvaller Wie is de Mol?

’Ik dacht: ér gaat iets helemaal mis’

Het rode scherm kwam zaterdagavond tevoorschijn voor Imanuelle Grives (bekend van onder meer de vrouwelijke hoofdrol in de film Alleen maar nette mensen): zij moest Wie Is De Mol verlaten. „Ik had al een slecht voorgevoel”, reageert de actrice vanuit Istanbul, waar ze is met een vriendin om een trouwjurk voor haar te kopen. „Ik dacht: ér gaat iets helemaal mis.” En ook meteen, ’ja Ima, je bent ook de enige die zichzelf niet verdacht heeft gemaakt. De enige die alleen maar fanatiek bezig is geweest om geld binnen te harken. Dat was misschien niet zo handig in deze fase van het spel. Ik had ’t strategischer moeten doen.”

Floortje terug met nieuw seizoen

’Mezelf altijd bewijzen’

Een nieuwe reeks van Floortje naar het einde van de Wereld (NPO 1, 21.30 uur) brengt de presentatrice opnieuw naar de meest afgelegen plekken. Met twee tv-prijzen op zak gaat zij er niet automatisch vanuit dat ook dit een doorslaand succes wordt.

Stoelendans bij nieuw seizoen The Voice

Ali B duo met Marco?

Ali B en Marco Borsato.

Met het opstappen van Guus Meeuwis bij The voice of Holland, kan de stoelendans voor de volgende reeks weer beginnen. Coach Ali B wil Marco Borsato terug. „Dan gaan wij samen in de Nick en Simon-stoel.”

Jim Bakkum: 3000 kijkers

Jim Bakkum

De nieuwe talentenjacht The Band is vrijdagavond op FOX gestart met slechts 3000 kijkers. De eerste aflevering van het door Jim Bakkum en twee Vlamingen gepresenteerde programma moest het onder meer opnemen tegen de finale van The Voice, die goed was voor ruim 2,5 miljoen kijkers.

Talkshowkoning wordt dagelijks overtroffen

Magie van Tan uitgewerkt

Hij was de koning van de late avond, maar nu legt Humberto Tan het af tegen Eva Jinek. De teller in de kijkcijferstrijd staat na 28 uitzendingen dit jaar op 22-6 in het voordeel van de blondine van de NPO. Nieuw dieptepunt: woensdag stond RTL Late Night met 482.000 kijkers niet eens in de Top 25 van best bekeken programma’s.

Edisons Pop uitgereikt in Amsterdam

Nieuwe generatie pakt de prijzen

Bij de uitreiking van de Edisons Pop zijn onder andere Douwe Bob (Pop) en Broederliefde (Album) in de prijzen gevallen. En er waren meer jonge winnaars!

Bijna 3,8 miljoen kijkers

Boer zoekt Vrouw blijft een kijkcijferhit

De start van Boer zoekt Vrouw Internationaal heeft zondagavond 3.760.000 kijkers getrokken, inclusief het uitgesteld kijken. Kijkers zagen hoe de boeren Marc, Herman, David, Olke en Riks hun brieven ontvingen van Nederlandse single vrouwen die hun huidige bestaan willen opgeven voor een leven in respectievelijk Zambia, Frankrijk, Roemenië, VS (Texas) en Canada.

NL seriekijker trouw

’Wat zal Frank Underwood nu gaan doen?’ House of Cards kijken we liever wél met partner.

Stiekem in je eentje de volgende aflevering zien van een serie die je eigenlijk samen met je partner volgt – wij houden er niet van. Aan dit fenomeen - Netflix Cheating gedoopt - maken Nederlandse kijkers zich in vergelijking met de rest van de wereld het minst vaak schuldig, concludeert de streamingdienst op basis van een internationaal onderzoek.

Waylon: ’Het draait niet om de winst’

Waylon adviseert Pleun (18) geen negatieve reacties te lezen: „Er kunnen er 99 geweldig zijn, maar 1 hele nare beklijft als je zo jong bent.”

Met de finale in zicht kijkt Waylon terug op zijn bewogen debuut bij The voice of Holland . Hij wist zijn pupil Pleun te coachen tot de positie van topfavoriet, maar kreeg bakken kritiek over zich heen: „Dat vind ik verrot.” Ook loopt de zanger, onder voorbehoud dat hij weer wordt gevraagd, warm voor een volgende reeks. „Met Anouk erbij zou het een spannende coachopstelling worden.”

Tv-zoektocht naar Vlaams-Nederlandse jongensband

’Betere prijs dan bij Voice’

Jim Bakkum (l.) en Niels Destadsbader doen de show The Band samen met hun collega Laura Tesoro.  Destadsbader: „Jim is  onwaarschijnlijk groot.”

Na K3 zoekt K3 wordt in The Band op zoek gegaan naar een nieuwe Nederlands-Vlaamse jongensgroep. Daarvoor heeft presentator Niels Destadsbader Gerard Joling ’verruild’ voor Jim Bakkum. „Jim is heel lief. Ik denk dat Belgische vrouwen voor hem in katzwijm vallen.”

Stellen krijgen oppepper in nieuwe hulpshow

Goedele: ’Experimenteren móét’

Goedele Liekens: „Vroeger werd gezegd: ’als je elkaar graag ziet, dan komt de rest vanzelf’. Dat is niet zo.”

Goedele Liekens wil, vergezeld door zes moedige stellen, tv-kijkend Nederland een lesje leren. Op het gebied van seks - „Ik stel soms een penetratieverbod van een week in” -, maar ook relaties. Met als hoogtepunt een trip naar Bonaire. Liekens: „Als daar ruzie uitbarst, zit ik er meteen bovenop.”

NPO: ’Doe normaal, VVD’

Shula Rijxman

„Doe normaal, dacht ik vanochtend toen ik de krant las”, reageert NPO-baas Shula Rijxman op het nieuws dat de VVD 300 miljoen euro wil bezuinigen op de publieke omroep, zoals De Telegraaf vandaag meldde.

Beau geniet van mix entertainment, verdieping en avontuur

’Buikpijn hoort er soms bij’

Beau van Erven Dorens: „Eigenlijk had ik de Mount Everest willen beklimmen, maar Selly zei ’als je dat doet, ga ik bij je weg’.”

„Dit zou wel eens mijn laatste interview kunnen worden”, zegt Beau van Erven Dorens met gevoel voor drama, vlak voor hij aan een solozeiltocht naar Engeland begint. Het is een van de uitdagingen die hij aangaat voor zijn nieuwe reisprogramma Beaufort , vanaf 23 februari te zien op RTL 4.

JayJay wil programma met Bertie

Expeditie Robinson-vrienden JayJay Boske en Bertie Steur zijn in gesprek over een nieuw tv-avontuur samen.

‘Ik kan me niet voorstellen dat Sanne de mol zou zijn’

Chris Zegers was zaterdagavond tijdens MolTalk, de live nabeschouwing van Wie is de Mol?, met stomheid geslagen. Zijn mol lag eruit. En er zullen meer mensen gebaald hebben, want volgens de laatste peilingen verdacht maar liefst 19 procent van de kijkers radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte.

‘The handmaiden’: Sensueel schaduwspel

Nep-graaf Fujiwara (Ha Jung-woo) probeert de Japanse erfgename Lady Hideko (Kim Min-hee) in te palmen.

Bedriegers die zelf bedrogen worden zien we maar wát graag. Het oogstrelende The handmaiden speelt in op dat genoegen, al schudt regisseur Park Chan-wook daarbij wel steeds opnieuw de kaarten.

Stapels brieven boeren

Bijna 1200 vrouwen zijn bereid hun leven in Nederland achter te laten voor boer Herman uit Frankrijk, boer David uit Roemenië, boer Olke uit Texas, boer Riks uit Canada en boer Marc uit Zambia.

Talkshow Brandsteder

Presentator Rick Brandsteder breidt zijn televisie-cv uit: hij wordt gastheer bij het nieuwe Temptation Talk .

Amerikanen vooral vermakelijk in Ziggo Dome

Gemiste kans Green Day

Green Day had een grootse, massale anti-Trump-avond in gedachten voor Amsterdam. Hun concert in Ziggo Dome dinsdag werd niet meer dan een lollig punkfeest.

Idris Elba last acteerpauze in voor wereldtour

Idris Elba neemt in 2018 een acteerpauze om een wereldtour te kunnen maken als dj. Dat vertelt de 44-jarige acteur in De Telegraaf.

Nieuw reisprogramma voor Beau: Beaufort

Beau van Erven Dorens zoekt weer extremen op in Beaufort.

Beaufort is de naam van een nieuw reisprogramma van Beau van Erven Dorens, vanaf 23 februari te zien op RTL 4. Daarin gaat hij op zijn inmiddels welbekende wijze uitdagingen aan die niet voor iedereen zijn weggelegd.

Dit jaar wél een terechte Idols-winnaar?

Ronald Molendijk: „Uiteindelijk is het oordeel van de consument het eerlijkst.”

De blauwe stip van Idols wordt vanaf woensdagavond weer bezet door gelukszoekers. Met Ronald Molendijk als ’ongenuanceerde’ factor achter de jurytafel. „Ik denk constant: kan ik hier iets mee?” Zijn doel is, in tegenstelling tot vorig jaar, nu écht een idool af te leveren. „Ik zou mij schamen als dat niet zou lukken, dat is mijn eer te na.”

'Zelfs Jochem van Gelder en ik zijn weer vrienden'

Wie is de Mol-afvaller Sigrid ten Napel is niet meer boos

Sigrid ten Napel

’Het lammetje is geslacht’, zei presentatrice Margriet van der Linden van Moltalk, nadat Sigrid ten Napel zaterdagavond de vierde aflevering van Wie is de Mol? moest verlaten. Kijkers zagen een hevig balende actrice, bekend van de hitseries Penoza en Overspel, enkele tranen plengen, maar ook behoorlijk boos zijn. „Een persoon kan ik nu echt niet meer aankijken”, zei ze.

’Stoute’ Jules ideale gast

Jules Deelder valt iedereen in de rede bij Eva Jinek.

„Hoe ga ik deze uitzending overleven?” Eva Jinek vroeg het zich hardop af woensdagavond toen Jules Deelder het gesprek aan haar tafel steeds opnieuw wist te ontregelen. Het was misschien vervelend dat ze wat schoolfrikkerig om ’basisbeleefdheid’ moest vragen, maar echt rouwig om deze roerige uitzending kan ze na afloop niet zijn geweest.

Ben Affleck zware jongen

Ben Affleck's nieuwe film Live By Night is vanaf vandaag in de bios te zien. Onze filmjournalist Marco Weijers sprak met hem en Chris Messina, die zijn bodyguard speelt. En dat viel nog niet mee naast een man als Affleck.

Acteur John Hurt (1940-2017)

Ook bepalend in kleine rollen

Eerder deze week vierde de Britse acteur John Hurt nog zijn 77e verjaardag, gisteren overleed hij aan de gevolgen van kanker. Met een markant stemgeluid, z’n wat verkreukelde uiterlijk en zijn grote acteertalent, lukt ’t hem om met zelfs op kleine rollen zijn stempel te drukken.

Ninja Warrior op Nederlandse tv

Apenkooien in het kwadraat

In een loods in Utrecht legt een testdeelnemer het Ninja Warrior-parcours af voor de juiste camera-instellingen. Deze week vinden de tv-opnames plaats.

Het is de zwaarste hindernisbaan ter wereld; tot nu toe hebben slechts tien mensen de afgelopen twintig jaar het parcours volledig weten af te leggen. Of een Nederlander erin slaagt nummer elf te worden is vanaf 9 maart te zien bij bij Ninja Warrior Nederland dat SBS6 uitzendt.

Animatiefilm Dudok de Wit in race voor Oscar

De animatiefilm The Red Turtle van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit is genomineerd voor een Oscar. Dat heeft de organisatie achter de filmprijzen dinsdag bekendgemaakt.

Een fantastisch rotleven

Tina de Bruin, Jennifer Hoffman en Anniek Pheifer: hipper, jonger en sneller dan Gooische Vrouwen.

Gooische vrouwen kan nog een stuk hipper, jonger en sneller, dachten Linda de Mol en haar team wellicht en dus zien we het drietal Anniek Pheifer, Jennifer Hoffman en Tina de Bruin dinsdagavond op tv in de stadse opvolger: Bitterzoet. „Het hoofddoel is om alles en iedereen onder controle te houden op momenten dat alles mislukt. We zijn daardoor continu in paniek!”

Naar ’rakkers en stakkers’

Dennis van der Geest

Dennis van der Geest is vanaf 22 februari bij SBS6 te zien met de nieuwe zesdelige serie Fort Oranje: camping of krottenwijk.

Floortje Dessing omroepvrouw van het jaar

Floortje Dessing is door de redactie van het vakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het jaar 2016.

Jan Kruis tekende over uitvaart

Een van de laatste tekeningen van de hand van Jan Kruis, die donderdag overleed, verwijst naar een uitvaart.

Wie is de Mol?-afvaller Roos Schlikker:

‘Ik was de belabberdste mol ooit geweest'

Wie is de Mol? moet het doen zonder Roos Schlikker. De 41-jarige journalist liet haar medekandidaten in tranen achter. Zelf vond ze het ook lastig. “Nadat je me ziet weglopen, moest ik meteen een busje in en in mijn uppie naar een hotel. Ik voelde me heel Alleen op de wereld. Of ik net met iedereen verkering had en ze ineens niet meer mocht zien.”

Seizoen van klassieke kennisquizzen weer geopend

’Bij Kees heb je altijd een kans’

Kees Driehuis: ,,Twee voor Twaalf van Astrid is de koning van de quizzen.”

Met de start van een nieuw seizoen Per Seconde Wijzer vanavond en Twee voor Twaalf vrijdag is het spelletjesseizoen bij de Vara weer geopend. Of eerbiediger gezegd: het tijdperk van de kennisquizzen. Presentatoren Kees Driehuis en Astrid Joosten over hun eigen klassieker en die van de ander. „Ik zou ook wel zoveel kijkers willen.’’

Jensen terug naar VS

Robert Jensen heeft een extra aflevering gemaakt van Jensen kiest voor Amerika. Onder de noemer Waarom Trump won keert hij terug naar de VS.

Na HHB nu hoofdrol

Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven gaat solo. In Brood geeft hij een kijkje in Europese bakovens. Hij kan nu de ’hoofdrol’ spelen dankzij zijn eerdere tv-ervaring. „Ik ben niet meer zo nerveus.”

Carolien Karthaus-Spoor in aangrijpende rol

’De emoties komen vanzelf’

Carolien Karthaus-Spoor (l) met haar collega Nanette Dražić in Brussel. „Ik herken dat Nadja vecht voor haar idealen en overal vol voor gaat, net als ik.”

„Ongelooflijk blij” was Carolien Karthaus-Spoor toen zij hoorde dat zij een rol had bemachtigd in de gloednieuwe serie Brussel. Zij speelt daarin Nadja de Geer, waarvoor de actrice switcht van de ene naar de andere heftige emotie. „In elk personage herken je iets van jezelf.” Kijk hier naar de trailer

Spannende beelden serie Brussel

De serie Brussel is vanaf vrijdag te zien op KPN presenteert. Kijk hier alvast naar de spannende trailer.

Organisator stapt op

Ruzie rond RadioRing

Wouter van der Goes: geen boycot

Arjan Snijders, stuwende kracht achter de Avrotros Gouden RadioRing die donderdagavond wordt uitgereikt, trekt zich na deze editie terug uit de organisatie van het radioprijzenfestijn. Hij is het gezeur beu.

’We kiezen voor onszelf’

Paus Franciscus bracht afgelopen zomer een bezoek aan Auschwitz.

Een trein raast, in zwart-witbeeld, over de rails. Op weg naar Auschwitz, waar meer dan een miljoen joden om het leven werden gebracht. In 2015 vroeg de paus vroeg zich openlijk af: ’waarom is die spoorlijn niet gebombardeerd?’ Die vraag vormde de basis van de documentaire Het spoor naar Auschwitz. Het was voor maker Frénk van der Linden een zoektocht met een ’schokkende’ uitkomst.

’Quiz lijkt wel op Journaal’

„Als je mij een half jaar geleden had gevraagd of ik ooit een quiz op SBS6 zou presenteren, had ik je waarschijnlijk weggehoond”, zegt Rik van de Westelaken.

Hij ging voor het maken van buitenlandse reportages naar Net5, maar zijn eerste klus na zeventien jaar NOS is een quiz op SBS6: vanaf vanavond presenteert voormalig Journaal -lezer Rik van de Westelaken het gloednieuwe 5 Golden Rings .