donderdag 2 februari 2017, 6:00

Stapels brieven voor boeren in buitenland

© KRO-NCRV/Linelle Deunk

Bijna 1200 vrouwen zijn bereid hun leven in Nederland achter te laten voor boer Herman uit Frankrijk, boer David uit Roemenië, boer Olke uit Texas, boer Riks uit Canada en boer Marc uit Zambia.

Het KRO-NRCV-programma Boer zoekt vrouw internationaal heeft welgeteld 1199 brieven ontvangen voor de vijf boeren die in augustus door presentatrice Yvon Jaspers werden voorgesteld.

Het is beduidend minder dan bij de laatste reguliere reeks van het datingprogramma (toen deden ruim 2300 vrouwen een gooi naar een boer), maar wel tweehonderd meer dan de vorige internationale variant met geëmigreerde boeren.

Opluchting heerst daarom bij de makers van het kijkcijferkanon. „Het is pas de tweede keer dat we dit doen en ik vind de serie geweldig”, stelt Jaspers. „De vorige keer hadden we minder afleveringen dan de reguliere Boer zoekt vrouw. Dat is nu niet zo. We hebben gelukkig evenveel uitzendtijd om de verhalen te vertellen en dat hebben we ook echt nodig want er gebeurt zo veel.”

Volgende week zondag, 12 februari, is te zien hoe de boeren hun brieven ontvangen op de SS Rotterdam. Riks was al twaalf jaar niet meer in Nederland geweest en Olke uit Texas had in geen tien jaar gefietst.

Na de door 3,1 miljoen mensen bekeken aftrap in de zomer leek de knappe boer Marc favoriet, al moeten vrouwen met interesse voor deze tilapiakweker wel bereid zijn naar Zambia te verhuizen. Rondom deze boer en ook David uit Roemenië ontstond vervolgens ophef omdat de mannen eerder managers dan boeren in de letterlijke zin van het woord zijn. De KRO-NRCV beaamde dat de deelnemers geen eigenaar zijn van het bedrijf waar ze werken, maar dat dit simpelweg ’het nieuwe boeren’ is.

De omroep is na twaalf jaar nog lang niet klaar met het programma. Jaspers: „De volgende serie van Boer zoekt vrouw is gewoon weer in Nederland. Er zijn alweer boeren die zich aangemeld hebben.”

Meer artikelen in Film en Uitgaan

Verliefd in glazen kooi
17 uur geleden
Een heerlijke zwerver
17 uur geleden
Een ongelooflijk onderonsje
17 uur geleden
Pief-paf-poef op de grachten
17 uur geleden
Les in orthodox-joods daten
2 dagen geleden
Dance Valley van start in Spaarnwoude
5 dagen geleden
Zonnebloemen virtueel bij elkaar
7 dagen geleden
PowNed’s tv-vluchteling: Ik ben een acteur
7 dagen geleden
Samsung gaat concert Coldplay in VR streamen
7 dagen geleden
De mooie kant van Afghanistan
09 Aug 17