zondag 5 maart 2017, 8:00

Nederlandse bokser grote steun voor Idris Elba

© Discovery Communications

De docuserie Idris Elba: Fighter, waarin de Britse acteur zich transformeert tot kickbokser, heeft een opvallend Nederlands tintje. Elba’s eerste gevecht voor de camera’s van de Discovery-serie is tegen de Nederlander Lionel Graves. Bovendien raakte hij tijdens deze uitdaging bevriend met met de Nederlands-Surinaamse bokser Tyrone Spong.

„Tyrone was geweldig”, blikt Elba terug op de opnamen. ,,Hij kwam me de laatste dagen voor het grote gevecht van de serie helpen. We sparden, trainden en vochten samen. Hij is een van de meest waanzinnige vechters op dit moment en ik was diep geraakt toen hij zijn bezigheden opzij zette om mij te helpen. Hij zei: ’Hé man, ik vind je een goede acteur, ik kom samen met je trainen’.”

Elba, bekend van onder meer Luther en Mandela, verwacht niet ooit nog zijn opwachting te maken in de ring voor een professioneel gevecht, maar kijkt wel met trots terug op zijn kickboksavontuur. ,,Ik heb veel littekens aan deze serie overgehouden; een flinke op mijn torso herinnert me aan een behoorlijk heftige wedstrijd. Het is niet erg. Als ik die nu zie, denk ik: yeah, ik heb het overleefd.” Lees hier meer: Elba lens geslagen.

Fighter begint zondag om 21.00 uur op Discovery.

Meer artikelen in Film en Uitgaan

Kogelregen gaat vervelen
2 dagen geleden
Herhaling van zetten
2 dagen geleden
Vegetariër valt voor vlees
2 dagen geleden
Dwalen door de rimboe
2 dagen geleden
Boswachter gezocht via tv-programma
2 dagen geleden
3FM blijft zorgenkindje
4 dagen geleden
Van den Ende koopt rechten De Amerikaanse prinses
5 dagen geleden
EEN Vrolijke kinderklucht
20 Apr 17
mooi doorvoeld vrouwenportret
20 Apr 17
Integratieproblemen absurd uitvergroot
20 Apr 17