zondag 5 maart 2017, 8:00

Nederlandse bokser grote steun voor Idris Elba

© Discovery Communications

De docuserie Idris Elba: Fighter, waarin de Britse acteur zich transformeert tot kickbokser, heeft een opvallend Nederlands tintje. Elba’s eerste gevecht voor de camera’s van de Discovery-serie is tegen de Nederlander Lionel Graves. Bovendien raakte hij tijdens deze uitdaging bevriend met met de Nederlands-Surinaamse bokser Tyrone Spong.

„Tyrone was geweldig”, blikt Elba terug op de opnamen. ,,Hij kwam me de laatste dagen voor het grote gevecht van de serie helpen. We sparden, trainden en vochten samen. Hij is een van de meest waanzinnige vechters op dit moment en ik was diep geraakt toen hij zijn bezigheden opzij zette om mij te helpen. Hij zei: ’Hé man, ik vind je een goede acteur, ik kom samen met je trainen’.”

Elba, bekend van onder meer Luther en Mandela, verwacht niet ooit nog zijn opwachting te maken in de ring voor een professioneel gevecht, maar kijkt wel met trots terug op zijn kickboksavontuur. ,,Ik heb veel littekens aan deze serie overgehouden; een flinke op mijn torso herinnert me aan een behoorlijk heftige wedstrijd. Het is niet erg. Als ik die nu zie, denk ik: yeah, ik heb het overleefd.” Lees hier meer: Elba lens geslagen.

Fighter begint zondag om 21.00 uur op Discovery.

Meer artikelen in Film en Uitgaan

Op stap met een kolos
8 uur geleden
Stijlvol en superstrak
8 uur geleden
Nostalgisch adieu
8 uur geleden
Zee vol losgeslagen ideeën
8 uur geleden
Jongen van 19 overlijdt tijdens dancefestival Defqon.1
2 dagen geleden
Awakenings Festival sterker dan ooit
2 dagen geleden
Awakenings hard in de tenten, zwoel op het veld
3 dagen geleden
Magisch kwartiertje Awakenings Festival
4 dagen geleden
Sluwe Vos speelt Awakenings los
4 dagen geleden
Down The Rabbit Hole ook weer op gang
5 dagen geleden