zondag 5 maart 2017, 8:00

Nederlandse bokser grote steun voor Idris Elba

© Discovery Communications

De docuserie Idris Elba: Fighter, waarin de Britse acteur zich transformeert tot kickbokser, heeft een opvallend Nederlands tintje. Elba’s eerste gevecht voor de camera’s van de Discovery-serie is tegen de Nederlander Lionel Graves. Bovendien raakte hij tijdens deze uitdaging bevriend met met de Nederlands-Surinaamse bokser Tyrone Spong.

„Tyrone was geweldig”, blikt Elba terug op de opnamen. ,,Hij kwam me de laatste dagen voor het grote gevecht van de serie helpen. We sparden, trainden en vochten samen. Hij is een van de meest waanzinnige vechters op dit moment en ik was diep geraakt toen hij zijn bezigheden opzij zette om mij te helpen. Hij zei: ’Hé man, ik vind je een goede acteur, ik kom samen met je trainen’.”

Elba, bekend van onder meer Luther en Mandela, verwacht niet ooit nog zijn opwachting te maken in de ring voor een professioneel gevecht, maar kijkt wel met trots terug op zijn kickboksavontuur. ,,Ik heb veel littekens aan deze serie overgehouden; een flinke op mijn torso herinnert me aan een behoorlijk heftige wedstrijd. Het is niet erg. Als ik die nu zie, denk ik: yeah, ik heb het overleefd.” Lees hier meer: Elba lens geslagen.

Fighter begint zondag om 21.00 uur op Discovery.

Meer artikelen in Film en Uitgaan

Superheld komt uit de kast
2 dagen geleden
Motormuizen tegen de misdaad
2 dagen geleden
De pijn van puber zijn
2 dagen geleden
Personages afvinken
2 dagen geleden
List en bedrog in boekenland
2 dagen geleden
Oorlog door kinderogen
2 dagen geleden
Boekenbal weigert schrijvers
3 dagen geleden
Jandino kraakt telefoon Glennis Grace
2 dagen geleden
Do terug op tv
5 dagen geleden
Even slikken en weer doorgaan
16 Mar 17