zondag 5 maart 2017, 8:00

Nederlandse bokser grote steun voor Idris Elba

© Discovery Communications

De docuserie Idris Elba: Fighter, waarin de Britse acteur zich transformeert tot kickbokser, heeft een opvallend Nederlands tintje. Elba’s eerste gevecht voor de camera’s van de Discovery-serie is tegen de Nederlander Lionel Graves. Bovendien raakte hij tijdens deze uitdaging bevriend met met de Nederlands-Surinaamse bokser Tyrone Spong.

„Tyrone was geweldig”, blikt Elba terug op de opnamen. ,,Hij kwam me de laatste dagen voor het grote gevecht van de serie helpen. We sparden, trainden en vochten samen. Hij is een van de meest waanzinnige vechters op dit moment en ik was diep geraakt toen hij zijn bezigheden opzij zette om mij te helpen. Hij zei: ’Hé man, ik vind je een goede acteur, ik kom samen met je trainen’.”

Elba, bekend van onder meer Luther en Mandela, verwacht niet ooit nog zijn opwachting te maken in de ring voor een professioneel gevecht, maar kijkt wel met trots terug op zijn kickboksavontuur. ,,Ik heb veel littekens aan deze serie overgehouden; een flinke op mijn torso herinnert me aan een behoorlijk heftige wedstrijd. Het is niet erg. Als ik die nu zie, denk ik: yeah, ik heb het overleefd.” Lees hier meer: Elba lens geslagen.

Fighter begint zondag om 21.00 uur op Discovery.

Meer artikelen in Film en Uitgaan

Op en af op tweede dag Lowlands
13 uur geleden
Dutch Valley alternatief voor dagje pretpark
18 uur geleden
Lowlands zingend en swingend verder
20 uur geleden
Lowlands dendert breeduit verder
1 dag geleden
Veel fraais op eerste Lowlands-dag
1 dag geleden
Nothing But Thieves fan van nieuwe Alpha
1 dag geleden
25e Lowlands officieus gedoopt
1 dag geleden
Verliefd in glazen kooi
3 dagen geleden
Een heerlijke zwerver
3 dagen geleden
Een ongelooflijk onderonsje
3 dagen geleden