maandag 27 maart 2017, 13:58

Jennifer Hoffman stopt met Dokter Tinus

Thom Hoffman (Dokter Tinus) en Jennifer Hoffman (Lisa de Graaf).. © FOTO SBS/ELVIN

Jennifer Hoffman is niet meer te zien in Dokter Tinus. De actrice ontbreekt in het zesde seizoen van de populaire SBS6-dramaserie die momenteel wordt opgenomen in het vestingstadje Woudrichem.

Hoffman vertolkte de rol van Lisa de Graaf, de vriendin van huisarts Dokter Tinus (gespeeld door Thom Hoffman). De actrice stopt op eigen verzoek. Volgens SBS6 vindt Hoffman het tijd voor ’nieuwe, andere dingen’. Op Facebook laat zij weten: „Vijf jaar heb ik met groot plezier Lisa mogen spelen. En vijf jaar heb ik genóten van Woudrichem en haar leuke en lieve inwoners.”

Het vertrek van Hoffman komt ook terug in de verhaallijn. Heel Woudrichem raakt betrokken bij de zoektocht naar een nieuwe vrouw voor hun dokter. En de dames blijken voor hem in de rij te staan.

Dokter Tinus is een Nederlandse bewerking van de Britse serie Doc Martin. Van die reeks zijn inmiddels zeven seizoenen gemaakt en daarin wordt de partner van de huisarts steevast door Caroline Catz vertolkt. De laatste aflevering van Dokter Tinus van het vorige seizoen was goed voor bijna 1,1 miljoen kijkers.

Meer artikelen in Film en Uitgaan

Zomerhits niet altijd zonnig
10 uur geleden
Coen Verbraak stopt met Kijken in de ziel
1 dag geleden
Nieuwe serie voor Game of Thrones-makers
5 dagen geleden
En weer loeien de sirenes in Parijs
5 dagen geleden
Het leven in de pauzestand
5 dagen geleden
Zingend naar Suriname
5 dagen geleden
Rouw door kleuterogen
5 dagen geleden
Overdonderend filmspektakel
5 dagen geleden
Amsterdam strenger tegen geluidsoverlast
6 dagen geleden
Guns N' Roses bijna als vanouds in Nijmegen
12 Jul 17