vrijdag 31 maart 2017, 10:54

Albert Verlinde: ’Er mag meer gelachen worden in Boulevard’

© M-Press/Patrick van Emst / Brunopress

Albert Verlinde vindt dat er wel wat meer gelachen mag worden in RTL Boulevard, dat hij vorig jaar na vijftien jaar verliet. ,,Dat we elkaar niet zo serieus namen, dát was volgens mij het geheim van het programma. En er mag wel iets meer opinie in. Maar verder: na mij de zondvloed”, zegt het voormalige boegbeeld van het showprogramma morgen in Vrouw van De Telegraaf.

De musicalproducent heeft ‘geen minuut’ spijt gehad van zijn besluit om te stoppen met Boulevard. Hij kijkt het ook nog maar zelden. ,,Mijn tijd is schaars”, zegt Verlinde die nu managing director is van Stage Entertainment en twee keer per week het middagprogramma RTl Live presenteert. ,,En daarbij: ik blijf natuurlijk wel de hartspecialist die naar de operatie van een ander staat te kijken en denkt: dat zou ik heel anders doen.”

Verlinde staat er verder zelf van te kijken hoe snel hij klaar was met sappige roddels. ,,Als mensen het moeilijk hebben, zoals laatst Patricia Paay, steek ik hen met een sms nog wel een hart onder de riem. Maar het laatste nieuws over Peter Jan Rens zal me werkelijk worst wezen. Al zou ik daar vermoedelijk in Boulevard ook nauwelijks aandacht aan hebben besteed: twee mensen met een klein kind in huis die niet weten hoe zich te gedragen vind ik geen amusement.”

Meer artikelen in Film en Uitgaan

Nieuwe serie voor Game of Thrones-makers
17 uur geleden
En weer loeien de sirenes in Parijs
18 uur geleden
Het leven in de pauzestand
18 uur geleden
Zingend naar Suriname
18 uur geleden
Rouw door kleuterogen
18 uur geleden
Overdonderend filmspektakel
18 uur geleden
Amsterdam strenger tegen geluidsoverlast
1 dag geleden
Guns N' Roses bijna als vanouds in Nijmegen
12 Jul 17
Bliksem wordt ingehaald
12 Jul 17
Strijd tegen farmaceut
7 dagen geleden