Consument betaalt nog steeds te veel risico-opslag'

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Lampen vaker ingeleverd voor hergebruik

Wie goed kijkt, ontwaart vingerafdrukken in de klei.

Kledingketens nog altijd vaag over herkomst

Het merendeel van 's werelds grootste kledingketens is nog altijd niet transparant als het gaat over hoe de kleding wordt gemaakt.

'Genoeg spaargeld voor tegenvallers'

Extra sparen voor het pensioen betekent het koppie erbij houden.

Het merendeel van de Telegraaflezers heeft genoeg spaargeld om financiële verrassingen op te kunnen vangen.

Met deze 7 tips verdien je geld op de vrijmarkt!

De vrijmarkt op Koningsdag biedt een uitstekende mogelijkheid om te ontspullen.

Wil je wat bijverdienen op de vrijmarkt? Met deze 7 tips gaat kom je thuis met een gevulde portemonnee!

Drukte meivakantie groeit Schiphol boven het hoofd

Chaos op Schiphol, met urenlange wachtrijen, is niet te vermijden in de meivakantie, die vandaag begint.

Sterkste prijsstijging koopwoningen in 15 jaar

Bestaande koopwoningen waren in maart 7,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging in vijftien jaar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag. 

Zwalpende Wiebes frustreert DPA

Dat staatssecretaris Wiebes (Financiën) toch niet gaat controleren of zzp’ers in schijnconstructies werken, zit detacheerder DPA behoorlijk dwars.

Huiseigenaren betichten Amsterdam van misleiding

Met name het rentetarief dat de gemeente communiceert zou niet volledig naar waarheid zijn.

De groep Amsterdamse huiseigenaren die de raad deze week een financiële bijsluiter over erfpacht aanbood, beticht de gemeente van misleiding.

Vrouw vaak financieel wrak

Koningin Máxima doet dinsdag in Berlijn mee aan een paneldiscussie die zich richt zich op kansen en uitdagingen van vrouwelijk ondernemerschap en manieren om de economische positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Ook in Nederland is wat dat betreft nog werk aan de winkel.

Minder scheidingen in 2016

In 2016 zijn minder huwelijken gestrand dan het jaar daarvoor. Het aantal echtscheidingsprocedures dat rechters afhandelden, is afgenomen.

Mysterieuze weldoener opgedoken in Duitsland

Een onbekende weldoener heeft in de Duitse stad Konstanz (Baden-Württemberg) honderden euro's aan contant geld uitgedeeld.

Zeelieden sneller naar huis bij calamiteit

Vorig jaar werd de rederij al getroffen doordat het schip de Flinterstar voor de Belgische kust bij Zeebrugge zonk na een aanvaring met een gastanker.

Reders worden vanaf volgend jaar verplicht een verzekering af te sluiten zodat hun zeelieden bij calamiteiten sneller naar huis kunnen, bijvoorbeeld bij een scheepsramp of een faillissement van de reder.

Nibud heeft de eigen portemonnee op orde

Nibud-directeur Gerjoke Wilmink schrijft zwarte cijfers.

Nibud, het instituut dat Nederlanders adviseert over hoe ze hun financiën moeten beheren, had vorig jaar ook het eigen huishoudboekje op orde.

Akkoord erfpachtstelsel Amsterdam

Er is een politiek akkoord over het nieuwe erfpachtstelsel in Amsterdam. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf. SEBA, de belangenclub voor erfpachters, vindt het plan onaanvaardbaar en wil het met een referendum tegenhouden.

Huizenprijzen Groningen stijgen het hardst

Voor echt gewilde woningen komen starters vaak te laat.

In het eerste kwartaal van 2017 waren de gemiddelde huizenprijzen in Noord-Holland het hoogst, terwijl de koopsom van woningen in Groningen het hardst steeg.

’Maak een bijsluiter voor erfpacht’

Erfpachters moeten door de gemeente veel beter op de hoogte worden gesteld van de risico’s die aan het erfpachtcontract kleven.

Huizengekte Amsterdam loopt nog verder op

De periferie hoort volgens makelaar Sven Heinen voortaan bij de stad.

Eigenlijk is die oververhitte markt voor niemand goed. De betaalbaarheid wordt een groot probleem. Als de gemeente wat kan doen, zou het wat moeten doen om de gekte te keren.

Minder klachten over advocaten

Advocaten doen hun werk steeds beter, of ze zijn behendiger geworden in het oplossen van klachten voordat die bij de tuchtrechter terechtkomen.

Meer geld voor ziekenhuizen

Nieuw zorgakkoord in de maak

De zorgkosten stijgen al jaren, maar mede door toedoen van minister Schippers is die groei niet ongebreideld.

Ziekenhuizen kunnen volgend jaar tussen de 300 en 450 miljoen euro meer zorggeld uitgeven. Bronnen melden aan De Telegraaf dat een nieuw akkoord daarover tussen artsen, patiënten, verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid ophanden is.

Den Bosch compenseert mantelzorgboete

De gemeente Den Bosch gaat inwoners financieel compenseren als ze worden geconfronteerd met de zogenoemde mantelzorgboete.

Rechter: Streamen buiten bundel mag

T-Mobile mag doorgaan met Datavrije Muziek, waarmee consumenten muziek kunnen streamen zonder dat de megabytes meetellen in de databundel.

Beller aan lijntje gehouden

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het 0900-nummer van doorverbindservice MyOffice ingetrokken. Bellers werden aan de lijn gehouden zonder dat ze iemand te spreken kregen.

Meer boetes voor buitenlandse automobilisten

Buitenlandse automobilisten hebben vorig jaar veel vaker een boete gekregen dan in het jaar ervoor. In 2016 zijn ruim 975.000 verkeersboetes verstuurd naar buitenlandse overtreders op Nederlandse wegen, tegen ruim 748.000 in 2015. Een toename van ongeveer 30 procent.

Woningcorporaties willen 34.000 woningen per jaar bouwen

Woningcorporaties willen de komende jaren circa 34.000 woningen per jaar bouwen. Dat heeft Marnix Norder, voorzitter van Aedes bekendgemaakt bij de presentatie van de Woonagenda.

Drinkwater in tanks campers niet schoon

Mensen kunnen het water in tanks van campers, caravans en boten beter niet drinken. Dit adviseert de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC).

Autoverzekeraar stuurt vaker bij schade

Verzekeraars sturen automobilisten steeds vaker naar gecontracteerde schadeherstelbedrijven.

Kwart meer belastingrechtszaken

2016 telde een kwart meer belastingrechtszaken dan een jaar eerder. Vooral rechtszaken over de WOZ-waarde van woningen stuwde het aantal zaken.

Verkoop van aantal trampolines verboden

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de verkoop van vijftien speelgoedtrampolines van veertien merken verboden. Met de trampolines blijkt nogal wat mis te zijn.

Stad wil bijbouwen voor lage inkomens

Den Haag kiest sociale huur

Wethouder Joris Wijsmuller presenteerde gisteren de Woonvisie aan 200 bewoners, experts en ondernemers in de Bazaar of Ideas.

Den Haag kiest er in tegenstelling tot Amsterdam, Rotterdam en Utrecht bewust voor om tot 2030 vele duizenden sociale huurwoningen bij te bouwen.

Britse professor: onthechting op loer

’Robot zal nooit van je houden’

Professor Noel Sharkey op de robotbeurs in Den Haag naast een wegwijs-robot.

Het is oppassen geblazen met ’menselijke’ robots, zeker voor wie ze wil gebruiken als kinderoppas of voor seks. Zulke robots nemen een hoge vlucht, maar kunnen zorgen voor onthechting en uiteindelijk ontwrichting van de samenleving door asociaal gedrag.

Schoolbaas pinde een ton

Bij het verduisteren van anderhalve ton legde lange tijd niemand schoolbaas Rob van den B. (53) een strobreed in de weg.

Noordwijkerhout goedkoopste gemeente voor officieel document

Het overgrote deel van de Nederlandse gemeenten rekent het maximaal toegestane bedrag voor officiële documenten, zoals rijbewijs of paspoort. Noordwijkerhout vormt de uitzondering. Op alle fronten is het de goedkoopste gemeente.