Eigen Huis: afkopen valt veel te duur uit

Hommeles om erfpacht in Utrecht

Het afkopen van erfpacht is met de beoogde nieuwe regeling veel te duur, vindt Vereniging Eigen Huis.

Kruidvat in de fout met actie surprisereis

Rechter maakt korte metten met schuldeisers

Opboksen tegen grote schuldeisers is niet makkelijk, maar schuldenaren van wie de zaak behandeld werd in de Rechtbank in Limburg, stuitten op een dienstdoende rechter die korte metten maakte met de praktijken van schuldeisers.

Autovakantie blijkt prijzige rit

Vakantiegangers die in Nederland met de auto gingen of nog onderweg zijn, moeten vergeleken met vorig jaar extra in de portemonnee tasten.

Bouwvakker heeft het zwaar

Meer bouwvakkers dan tien jaar geleden vinden hun werk zwaar, ondanks meer beschermingsmiddelen en betere technieken. Lichtpuntje: vakmensen zelf worden lichter.

'Ik heb geen huisjesmelkers in mijn bestand'

Utrecht vreest Amsterdamse taferelen

Airbnb wordt ook in Utrecht steeds professioneler van opzet.

De verhuur van kamers via sites als Airbnb en Wimdu in Utrecht neemt, ondanks aangekondigde maatregelen van de gemeente, steeds professionelere vormen aan. Zo zijn er nu zelfs bureaus die aan verhuurders een professionele hostess aanbieden die de afhandeling met de toeristen regelt.

'Hypotheekrente dit najaar weer lager'

De hypotheekrente gaat dit najaar weer verder omlaag. Dat verwacht De Hypotheekshop op basis van recente ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten. 

Miljoenen voor koopkracht minima

Het kabinet zal een „paar honderd miljoen euro” uittrekken om te voorkomen dat uitkeringsgerechtigden en een deel van de gepensioneerden er volgend jaar op achteruit gaan in hun koopkracht. Dat meldden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van NRC.

Deliveroo laat alle bezorgers zzp'er worden

Alle nieuwe bezorgers van maaltijdbezorgdienst Deliveroo worden zzp'ers. Ook de bezorgers die nu nog in vaste dienst zijn, kunnen de overstap maken. Volgens Deliveroo biedt de nieuwe opzet meer vrijheid en flexibiliteit voor bezorgers omdat ze ,,kunnen werken wanneer het hen uitkomt''. Daarnaast zouden bezorgers zo meer verdienen.

Hypotheekklant te vaak melkkoe van bank

Banken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Volgens de Consumentenbond rekenen ze vaak onverklaarbaar hoge kosten. Ook zouden klanten soms verplicht worden om een hypotheekadviseur in te schakelen als het eigenlijk niet nodig is. 

’Armenpas’ ook naar miljonairs

De U-pas wordt verstrekt vanuit het Utrechtse stadskantoor.

De zogeheten voordeel U-pas voor mensen met een laag inkomen blijkt in Utrecht ook aan miljonairs te worden verstrekt. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

Belgische bank: Zwijg over negatieve hypotheekrente

Belfius legt een zwijgplicht op.

Klanten van wie de hypotheekrente bij de Belgische bank Belfius onder nul is gekomen, moeten daar van de geldverstrekker over zwijgen.

Hoe je mét geld het einde van de maand haalt

Eten hoeft niet duur te zijn als je slim inkoopt.

De afschaffing van de basisbeurs, stijgende (kamer)huurprijzen en een steeds hogere som aan collegegeld doen de portemonnee van studenten geen goed. Daarom wat praktische tips van DFT om het einde van de maand te halen.

Klant schrikt zich een ongeluk aan de kassa

De consument is kritischer geworden. Men wil kwalitatief betere en dus duurdere producten.

Onze boodschappen zijn in een jaar tijd fors duurder geworden. Voor melk en boter moet zelfs een derde meer worden afgerekend dan vorig jaar. Ook vlees en vis zijn veel duurder geworden.

Donald Trump en Jan Modaal in de hoofdrol

Jan Modaal en Donald Trump, tegenpolen en hoofdrolspelers.

Het verschil kan bijna niet groter zijn: Donald Trump, de vastgoedmiljardair en machtigste man van de wereld, naast Jan Modaal, die elke maand weer moet zien hoe hij de eindjes aan elkaar knoopt. De tegenpolen speelden deze week allebei een hoofdrol op DFT.nl.

Nieuwe mogelijkheden families om spaargeld aan het werk te zetten

Huis-bv helpt ouders en kind

Het zal je als ouder maar gebeuren: een kind gaat studeren, maar kan in de grote stad geen woonruimte vinden, en op de spaarrekening, zonder noemenswaardige rente, staat een leuk bedrag stof te vangen.

Premies omhoog door appen in auto

Appen in de auto veroorzaakt steeds meer ongelukken, en dat kost de schadeverzekeraars veel geld.

Verzekeraars slaan alarm over het aantal verkeersongelukken dat veroorzaakt wordt door smartphone-gebruik. Als gevolg van hogere letselschades zal Nationale-Nederlanden zijn verzekeringspremies verhogen.

Weer meer kinderen in bijstandsgezinnen

Sinds 2012 stijgt ieder jaar het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen. Vorig jaar woonden 230.000 kinderen in een gezin op bijstandsniveau.

Pensionado’s de pineut door belastingverdrag

Senioren die in Duitsland hebben gewerkt, moeten pensioen in leveren door een nieuw belastingverdrag.

Huis te koop met Jezus en Maria als buren

In de categorie opmerkelijke huizen in de verkoop, dit keer een woning in Ierland waar je uitkijkt op de ‘heilige’ tuin van de buren.

Automobilist melkkoe

Parkeertarieven door het dak

Verreweg de meeste gemeenten hebben het uitmelken van parkeerders tot kunst verheven. Acht van de tien grote gemeenten spekten sinds 2012 de kas door tariefstijgingen tot wel zestig procent door te voeren.

Geld verbrassen in Londen is goedkoper

Nog vakantiedagen over? Overweeg dan een tripje naar Groot-Brittannië. Het pond is momenteel bijna evenveel waard als de euro, waardoor een dagje shoppen in Londen een stuk aantrekkelijker is geworden.

Raboklanten lossen massaal extra af

Klanten van Rabobank hebben op grote schaal extra afgelost op hun hypotheek. In totaal betaalden ze een bedrag van 8,3 miljard euro.

Achmea hint op stijging zorgpremies

Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland, sorteert voor op een stijging van de zorgverzekeringspremies.

Themaweek Student & Geld – aflevering 4: Verdienen

Student die onderneemt leert en verdient meer

Een eigen bedrijf kan een mooi appeltje voor de dorst opleveren.

De studietijd is bij uitstek de periode om een onderneming te starten of als freelancer te werken. Als student heb je veel tijd, en als het niet lukt is er niet een heel gezin van je afhankelijk.

Appartementen minder verkocht

Appartementen wisselden vorige maand minder vaak van eigenaar dan een jaar eerder. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat de verkoop van appartementen vorige maand 3,5 procent lager uitviel dan in juli 2016. In voorgaande maanden was nog sprake van een toename.

Kwart Leeuwardense wijk moet leven van bijstand

Heechterp is bijstandskampioen van Nederland. Per 1000 inwoners heeft de wijk in het oosten van Leeuwarden liefst 238 mensen die van een bijstandsuitkering leven, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Themaweek Student & Geld – aflevering 3: Ouders

Het laatste stukje van de financiële opvoeding

Bij de Groningse introductie, de KEI, nemen studenten hun eigen lunch mee.

Een kind is door de jaren heen ongeveer even duur als een flinke Porsche, wordt weleens gezegd. Totdat ze uit huis gaan, aan een studie beginnen, en ook financieel op eigen benen komen te staan. Toch? De overheid verwacht wel degelijk dat ouders aan het levensonderhoud van hun studerende kind bijdragen.

Gezinnen en werkenden in de plus

Gezinnen met kinderen gaan er in 2018 het meest op vooruit, zo wordt geschat.

Vrijwel iedereen heeft volgend jaar meer geld in de portemonnee. Gemiddeld gaan huishoudens er met 0,5 procent op vooruit. Vooral werkenden en gezinnen met kinderen krijgen meer te besteden.

Rabo waarschuwt voor huizenbubbel in Randstad

Rabo zit zelf midden in de Utrechtse huizenbubbel.

Er moeten snel flink wat woningen worden bijgebouwd om de huizenmarkt weer in evenwicht te brengen. Nu al dreigt er in steden als Amsterdam en Utrecht een bubbel, waarschuwen economen van de Rabobank.

Onderhandelaars blij met groei maar behoedzaam

De partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet zijn ingenomen met de krachtige groei van de Nederlandse economie. Maar ze willen nog geen belastingverlaging beloven. Ze trekken zich weinig aan van opnieuw gelekte stukken uit de kabinetsformatie.

Eerder financiering voor minderjarige student

Jong geleerd is oud gedaan.

Elk nieuw studiejaar kent ook altijd een aantal nieuwe regels. Dit jaar is er een kleine verandering voor de groeiende groep 16- en 17-jarigen die aan een hbo- of universitaire opleiding beginnen.

Wees zuinig met lenen voor studie

Wie krijgt er studiefinanciering? En hoeveel mag je maximaal lenen? Verslaggever Thijs Rösken legt het uit aan alle nieuwe eerstejaars (en alle ouderejaars die het waren vergeten).