Ergernis over voortrekken van corporaties

Onvrede erfpacht groeit met de dag

Erfpacht blijft een heikel punt in de stad.

Hoge Raad: flitsen door fiscus fout

Gemeente betaalt verjaardagsfeestje

Rijswijkse jarige jobs, die het thuis niet breed hebben, krijgen hulp van de gemeente. Wethouder Björn Lugthart (sociale zaken) vindt dat elk kind z’n verjaardag moet kunnen vieren en gaat daarom geld vrijmaken uit de armoedepot.

Franse ING-medewerkers ontslagen via e-mail

In Nederland heeft ING ongeveer 700 medewerkers.

Zeventig medewerkers van drie Franse ING-filialen hebben via de mail moeten vernemen dat ze hun baan kwijt zijn.

DFT-seminar:  Profiteer mee aan hand experts

VANAVOND Wilt u gebruik maken van kansen in de markt, maar heeft u onvoldoende tijd of expertise om succesvol te beleggen? Volg dan woensdagavond 22 februari het gratis online seminar met Chris Jongbloed, beleggingsdeskundige van Saxo Bank.

Paar tientjes voordeel door nieuwe gasregels

Huishoudens hoeven binnenkort een paar tientjes minder per jaar te betalen voor het transport van hun gas.

Boete 200.000 euro voor Groningse tandarts

Een tandartspraktijk in Groningen moet een forse boete betalen omdat zij ten onrechte patiënten toeslagen liet betalen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een boete opgelegd van 200.000 euro voor de wanpraktijken, maakte de organisatie vrijdag bekend.

DNB: Premie autoverzekering te laag

De premies die consumenten betalen voor hun autoverzekering zijn te laag om de totale schade te kunnen dekken.

Fraudetandarts beboet voor opplussen rekening

De NZa legt een Groningse tandarts twee ton boete op omdat hij honderden patiënten onterecht zeker 200 euro extra vroeg voor het plaatsen van een kroon.

Langzaam internet door storing bij Ziggo

De landelijke internetstoring bij Ziggo is verholpen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft iedereen in principe weer de normale diensten.

Thuishulpen staan op straat

Cordaan stopt met thuiszorg in De Bilt.

Cordaan Thuisdiensten stopt per 1 mei met huishoudelijke hulp in De Bilt. Hierdoor verliezen 21 huishoudelijke hulpen hun baan. De circa 100 cliënten krijgen met een andere zorgaanbieder te maken.

’Geen dwangpolis zzp’er’

Naast politiek Den Haag, worstelen ook verzekeraars met de magere belangstelling bij zzp’ers voor een verzekering voor arbeidsongeschiktheid. Ze zien echter geen oplossing in een verplichte polis.

Nieuw erfpacht-pact

Afgelopen dinsdag protesteerden een kleine duizend bewoners tegen de plannen.

Oppositiepartijen CDA, de Partij voor de Dieren en de Partij van de Ouderen hebben de handen ineen geslagen met een alternatief erfpachtplan.

Online-shoppers 6,5 procent goedkoper uit

Nederlandse consumenten zijn voordeliger uit als ze online winkelen. Volgens een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) waren consumenten met hun webaankopen afgelopen jaar gemiddeld 6,5 procent goedkoper uit ten opzichte van fysieke winkels.

Jongvolwassenen vaak positief over toekomst

Twee derde van de Nederlandse jongeren ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ze denken dat die er minstens net zo goed uitziet als die van hun ouders destijds, ondanks bijvoorbeeld de vluchtelingen- en klimaatcrisis.

Anticonceptieproef wordt beleid

Hugo de Jonge.

Het project om kwetsbare vrouwen vrijwillig anticonceptie te laten gebruiken in Rotterdam gaat standaard beleid worden.

’Zorgcontrole ook door familieleden’

Leefbaar Rotterdam wil dat ook familieleden de kwaliteit van de thuishulp kunnen beoordelen, zodat het niveau omnhoog kan.

Familie van huishoudelijke zorgklanten moeten aan de slag als’lekeninspecteur’ in Rotterdam. Samen met stemkasten en verplichte openheid over klanttevredenheid wil Leefbaar Rotterdam de zorg verder op orde krijgen.

C&A schrapt banen in België en Duitsland

C&A zet het mes in zijn hoofdkantoren in België en Duitsland. De ingreep is volgens de internationale kledingketen nodig om zijn concurrentiepositie te versterken.

Hoogleraar: Afkoop erfpacht riskant

Hoogleraar Pieter Gautier: erfpacht afpakken heeft risico's.

Niet afgekochte erfpachtwoningen in de hoofdstad zijn gemiddeld 10 procent goedkoper dan vergelijkbare woningen op eigen grond.

Brussel: Hypotheekschuld ontwricht economie

Nederland moet de hypotheekrenteaftrek aanpakken en het pensioenstelsel hervormen, om de economie weer in balans te krijgen. Dat schrijft de Europese Commissie in haar jaarlijkse analyse van de Europese economieën.

Goed Airbnb-huis nieuwe makelaarstruc

Een souterrain dat op de website van Funda wordt aangeprezen als geschikte ruimte om te verhuren via Airbnb.

Makelaars hebben een nieuwe verkooptruc: de Airbnb-opties van een huis aanprijzen. Het verhuurplatform groeit razendsnel en kopers kunnen de extra inkomsten vaak goed gebruiken. Maar ze moeten zich niet te snel rijk rekenen, vinden experts.

Wiebes: Zzp’er heeft juist meer werk

Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes.

Volgens staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes trekt de markt voor zzp'ers aan. Ze worden vaker ingehuurd en werken minder vaak met tussenpartijen. Deze conclusie staat haaks op de uitkomst van recent KvK-onderzoek, waaruit bleek dat een op de vijf zzp'ers vanwege de wet DBA werk misloopt.

1,4 miljoen boekingen via Airbnb

Circa 1,4 miljoen mensen boekten afgelopen jaar een verblijf in Nederland via verhuurderswebsite Airbnb. Daarbij hadden zij de keuze uit de woning of een deel van de woning van circa 31.000 actieve verhuurders. Dat meldde Airbnb dinsdag in een rapport over 2016.

Wat werd goedkoper en duurder in 2016?

De prijs van appels is niet bekend, maar appelmoes werd 2 cent goedkoper.

Voor sommige dieetgoeroes is suiker vergif, maar dan wel goedkoop vergif: de prijs van een kilo zoetigheid is vorig jaar met maar liefst 18% gedaald, naar 80 cent. Daarmee is het dé uitschieter naar beneden in de prijslijst van het CBS.

Grote delen woningmarkt niet hersteld van crisis

Wonen met dit uitzicht is alweer 20% duurder dan in 2008.

In het merendeel van de gemeenten is de huizenmarkt nog niet hersteld van de crisis. De prijzen van koopwoningen liggen in onder meer het rivierengebied meer dan 20% onder het niveau van 2008.

’Bel-me-niet ook voor ex-klanten’

Het Bel-me-niet Register moet ook gaan gelden voor voormalig klanten van telemarketingsbedrijven. Dat zegt de Consumentenbond dinsdag naar aanleiding van eigen onderzoek naar ongewenste verkooppraatjes onder 4000 panelleden.

’Bezuinig niet op scholing werkenden’

Ruim drieduizend mensen hebben de petitie ondertekend tegen het afschaffen van de scholingsaftrek.

Onnodig ander medicijn door verzekeraar

Door het strenge medicijnbeleid van zorgverzekeraars moeten patiënten vaak zonder medische reden wisselen van geneesmiddel.

Droger of koelkast huren schrikbarend duur

Koelkasten en drogers huren is een dure grap.

De Consumentenbond waarschuwt voor de hoge kosten die het huren van drogers, koelkasten en wasmachines met zich meebrengt. Hoewel de maandbedragen soms niet heel hoog klinken, zijn consumenten al snel aanzienlijk meer kwijt dan wanneer het apparaat was gekocht, aldus de organisatie dinsdag.

Investeerder wil meer woningen vrije sector

Institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars zouden graag meer geld investeren in huurwoningen in de vrije sector. Maar door een structureel gebrek aan woningen blijft een hoop geld op de plank liggen. Dat meldde vastgoedbelegger Syntrus Achmea.