Belastingtelefoon krijgt weer onvoldoende

Nep-crash voor verzekeringsgeld

Veel aanrijdingen worden volgens het Verzekeringsbureau Bestrijding Voertuigcriminaliteit expres begaan om het geld van de verzekering te incasseren.

Houd de en/of-rekening gescheiden!

DFT-verslaggever Patricia Boon geeft iedere dag een tip om makkelijker door de belastingaangifte te komen.

Verzakte villawijk wil geld gemeente

Simon Kooger richt voor de zoveelste keer zijn achtertuin opnieuw in.

Bewoners van de ernstig verzakte villawijk De Rietvink in Leidschendam gaan gezamenlijk een claim indienen bij de gemeente. Reden is dat ze zelf moeten opdraaien voor herstelwerkzaamheden aan hun achtertuinen en kruipruimtes, terwijl volgens de buurt toenmalig wethouder Saskia Bruines (D66) heeft toegezegd dat de bewoners gecompenseerd zouden worden.

Zo gaat aangifte doen vanzelf!

De Belastingaangifte is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De een vindt het een drama, de ander ziet het als een kans om te besparen op de belasting. Wilt u ook tot die groep bespaarders (gaan) behoren? DFTGeld helpt je daarbij op weg met in maart dagelijks een belastingtip. In maart komt hier elke dag een nieuwe belastingtip te staan

Grafkist bezorgd tot aan de deur

Wie op zoek is naar kekke grafkist, kan nu ook op Bol.com terecht. Onder de categorie ‘woonaccessoires’ biedt het bedrijf Omega Diensten daar een stuk of 22 kisten aan.

FNV: geld voor koopkrachtverbetering is er

Het nieuwe kabinet zal allereerst moeten zorgen dat meer mensen in hun portemonnee gaan voelen dat het economisch beter gaat. Dat stelt vakbond FNV in een reactie op de jongste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

Voorzitter uitzendbond: ’Iedereen vast is illusie’

Van der Burg was tot deze week Kamerlid voor de VVD.

Een vaste baan voor iedereen is ’een illusie’, en „de flexmarkt iets positiefs”. Dat stelt de nieuwe voorzitter van uitzendersbond NBBU, oud-politica Brigitte van der Burg, bij haar aantreden.

Bankierseed geldt ook privé

Mensen die bij een bank werken en in hun privéleven niet integer handelen, kunnen voortaan ook een tuchtstraf verwachten. De Commissie van Beroep in het bankentuchtrecht heeft in haar eerste uitspraak bepaald dat privé-handelingen ook onder de zogeheten bankierseed vallen.

Inkomen huishoudens gestegen

Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is vorig jaar met 1,4 procent gestegen. Vooral de lonen van werknemers hebben aan de inkomensstijging bijgedragen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Schrik om forse verhoging liggeld

'Gewone man uit plezierhaven'

Booteigenaren overwegen vertrek uit de Rotterdamse Marina, nu de nieuwe eigenaar de huur voor de ligplaatsen flink heeft verhoogd.

In de Rotterdam Marina is bij booteigenaren grote onrust ontstaan nu de nieuwe eigenaar van de stadshaven in de Entrepothaven in de Maasstad het liggeld fors heeft verhoogd.

10 mille per huis aan subsidie beloofd

Amsterdam trekt knip voor asielwoning

De gemeente Amsterdam moet per jaar 2073 statushouders huisvesten. Dat gebeurt onder andere in panden als deze op de Wormerveerstraat in West.

De gemeente trekt de knip om projectontwikkelaars te verleiden woningen te bouwen voor asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Voor de verbouwing van kantoren tot woningen is 10.000 euro subsidie per huis beschikbaar.

'Belastingadviseur moet wet kennen'

Een belastingplichtige kan fluiten naar bijna €6000 omdat zijn adviseur de termijnen voor het indienen van een middelingsverzoek niet in de smiezen had. Het Gerechtshof Amsterdam oordeelde dat de adviseur op de hoogte had moeten zijn, ook als informatie van De Belastingdienst niet duidelijk is.

Miljardste contactloze betaling in Nederland

Bij een bloemenkiosk in Amsterdam Buitenveldert is donderdag de miljardste contactloze betaling van Nederland gedaan. Dat meldde Betaalvereniging Nederland.

’Andere aanpak kinderen in armoede’

Er groeien in Nederland ondanks allerlei inspanningen van de overheid en van maatschappelijke organisaties nog steeds te veel kinderen op in armoede.

Keuze makelaar komt terug in verkoopprijs

De keuze voor een makelaar kan doorsijpelen naar de verkoopprijs van de woning. De prijs kan 10% verschillen, afhankelijk van de makelaar die het huis verkoopt.

Triodos sluit negatieve spaarrente niet uit

Triodos-directeur Matthijs Bierman: „Geen water bij de wijn.”

Een spaarrente van 0% voor bijna alle klanten „past bij de huidige situatie”, zegt Matthijs Bierman, directeur van Triodos Nederland. Een situatie waarin spaarders geld moeten toeleggen – negatieve rente – noemt hij ’niet ondenkbaar, maar ook niet aan de orde’.

Zes belastingtips voor ouderen

Geld schenken ’met de warme hand’ kan voordeliger zijn dan oppotten.

Weinig veranderingen in een mensenleven zijn zo ingrijpend als stoppen met werken en met pensioen gaan. Ook op fiscaal vlak zijn sommige zaken heel anders geregeld dan toen u nog werkte.

Koekje van eigen deeg voor deurwaarder

Het pand van BSR Incasso aan de Haagse Riouwstraat is net voor het faillissement verkocht ’om gaten in de exploitatie te dichten’.

De twee geschorste gerechtsdeurwaarders van het failliete Haagse deurwaarders- en incassobureau BSR krijgen nu zélf de schuldeisers op hun dak.

Donatie levert geld op

DFT-verslaggever Patricia Boon geeft iedere dag een tip om makkelijker door de belastingaangifte te komen.

Werkgevers: samenwerking met onderwijs intensiveren

Meer vakcentra voor grotere baankans

Werknemers in de techniek moeten worden bijgeschoold.

De samenwerking tussen het bedrijfsleven en het technische beroepsonderwijs is in vijf jaar tijd zo succesvol gebleken, dat werkgevers pleiten voor uitbreiding naar alle sectoren waar technologie een grote rol speelt.

Triodos verlaagt spaarrente naar 0 procent

Spaarders bij Triodos Bank krijgen vanaf 3 april geen spaarrente meer over hun spaargeld. De bank verlaagt de spaarrente voor een normale internetspaarrekening als eerste bank in Nederland naar 0 procent.

Porsche beloont werknemers met €9111

Dieselgate of niet, Porsche sloot 2016 af met recordcijfers en trakteert 21000 werknemers op een dikke bonus.

Meer stappen tegen discriminatie bij zwangerschap

Zwangerschapsdiscriminatie moet verder worden teruggedrongen. Het kabinet wil samen met maatschappelijke organisaties gerichter toezicht door het team Arbeidsdiscriminatie van de Inspectie SZW.

Belastingspreekuur groot succes

Het DFT-belastingspreekuur is populair en ook dit jaar hebben honderden lezers ons weten te vinden. Belastingexperts beantwoorden vandaag alle vragen over uw aangifte, onder leiding van DFT's Patricia Boon.

Doorwerken is de norm

Genieten van je oude dag begint pas echt op je oude dag.

Aan het doorwerken tot je 65e – en daarna – valt amper meer te ontsnappen. De groep Nederlanders die als 65-minner met pensioen gaan is vorig jaar opnieuw gekrompen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Extra vergoeding voor spaarders DSB en Icesave

Circa 18.000 spaarders die vroeger een spaarrekening hadden bij de omgevallen banken DSB en Icesave krijgen nog een extra vergoeding, omdat het depositogarantiestelsel ze eerder te weinig heeft uitbetaald.

Huizenkoper wordt niet warm van energielabel G

Huizenkopers staan niet te trappelen om een woning met energielabel G aan te schaffen. Huizen die in het roodste vakje van het label vallen, staan langer te koop en brengen minder op.

’Zwitserse’ miljonairs naar negatieve rente

De Zwitserse bank UBS gaat een negatieve rente doorvoeren op spaarrekeningen van klanten met tegoeden van meer dan een miljoen euro.

Kosten betaalrekeningen verder omhoog

Bijna alle banken hebben de kosten voor hun betaalproducten verder opgeschroefd. Niet alleen de vaste kosten voor de betaalrekening en betalen buiten eurolanden, ook de tarieven voor papieren afschriften werden hoger.

Aantal geldverstrekkers dat wordt vergeleken klopt niet

Consumentenbond: 'Hypotheekadvies vaag'

Hypotheekadviseurs laten hun klanten niet altijd duidelijk weten hoeveel geldvertrekkers zij vergelijken.

Energielabel wordt overzichtelijker

Het wordt makkelijker om te beoordelen hoeveel energie huishoudelijke apparaten gebruiken. Daarvoor wordt het systeem van gekleurde energielabels overzichtelijker gemaakt.

Asbest in ’helende stenen’

Tremolite

Bepaalde soorten sierstenen bevatten asbest en vormen een gevaar voor de gezondheid, waarschuwt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) woensdag.