Bankklanten laten 7 ton liggen

Uitgaven aan WW dalen harder dan gedacht

Nieuw ’eeuwigdurend’ erfpachtbeleid Amsterdam

Wethouder Eric van den Burg (m) is blij

Ondanks veel protest krijgt Amsterdam een nieuw ‘eeuwigdurend’ erfpachtbeleid. In de nacht van woensdag op donderdag is het collegevoorstel van verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg aangenomen.

Sparen voor de oude dag met Europese regeling

De Europese Commissie wil een Europees pensioenproduct lanceren waarmee EU-burgers een extra potje voor de oude dag kunnen aanleggen, ongeacht waar ze wonen.

Huis onder de zon is meer waard

Woningeigenaren van een huis dat daadwerkelijk een plek onder de zon is, zitten er warmpjes bij. Een uurtje zonneschijn op de gevel doet niet alleen de temperatuur stijgen, maar ook de verkoopprijs.

Rechter tikt Aegon op de vingers om woekerpolis

Aegon gaf onvoldoende informatie.

Klanten van Aegon zijn vijftien jaar lang onvoldoende voorgelicht over de hoogte van de kosten van beleggingsverzekeringen. De rechtbank in Den Haag heeft de verzekeraar daarover op de vingers getikt, maar doet geen uitspraak over eventuele compensatie.

Rechtbank: Boete voor Corendon was terecht

Corendon heeft zijn prijsbeleid inmiddels aangepast.

Vakantie-aanbieder Corendon moet gewoon €350.000 betalen voor het niet juist vermelden van de prijzen van zijn reizen. De boete die de Autoriteit Consument & Markt daarvoor heeft opgelegd is terecht, oordeelt de rechtbank Rotterdam.

Vraag naar vliegreizen groeit meest in 6 jaar

De vraag naar vliegreizen is in april gegroeid in het hoogste tempo in zes jaar tijd. Passagiers legden bij elkaar 10,7 procent meer kilometers af in het vliegtuig dan een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de internationale branchevereniging IATA, waarvan de leden bijeen zijn voor hun jaarvergadering in de Mexicaanse badplaats Cancun.

’Beleggingsangst nekt Jan Modaal’

Nederlanders houden vast aan hun geld in plaats van het te beleggen.

Ondanks de historisch lage spaarrente durft het leeuwendeel van Nederlandse huishoudens niet te beleggen. Onze spaartraditie wordt langzaamaan een dure traditie, concludeert hoogleraar economie Dirk Brounen (Tilburg University) op basis van eigen onderzoek.

Besparen op energie loont!

Hoe slim is de slimme meter, moet ik mijn koelkast vervangen, moet ik overstappen en loont het om zonnepanelen te nemen? Telegraaf-lezers wisten het jaarlijkse energiespreekuur dat DFT Geld deze week heeft gehouden weer goed te vinden! Dit zijn de meest gestelde vragen en de antwoorden van energie-experts van Gaslicht.com, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Kwart ict-bedrijven heeft personeelstekort

Een kwart van de ict-bedrijven in Nederland kan minder produceren dan gewenst, omdat ze met een personeelstekort kampen.

Allianz sluit deal over woekerpolissen

Allianz geeft alle gedupeerden minstens €500 terug.

Allianz gaat klanten compenseren die een beleggingsverzekering bij het bedrijf hebben afgesloten en zich daarna gemeld hebben bij de Vereniging Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces.

Occasions lopen goed

 Tweedehands auto's staan steeds korter te koop. De gemiddelde verkooptijd van occasions bij autobedrijven daalde vorig jaar van 74,4 naar 72,8 dagen. Dat is de kortste zogeheten statijd in tien jaar, zo meldt VWE Automotive woensdag in zijn Nationaal Occasion Onderzoek.

Autoverzekering betalen per kilometer

Een auto die veel stil staat en weinig kilometers maakt, kost alsnog veel geld door kosten voor belasting en verzekering. Een nieuwe prepaid-verzekering zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

Te ingewikkelde regels leiden tot schulden

Veel regels zijn voor een groeiende groep Nederlanders te ingewikkeld geworden. Zij lopen een verhoogd risico om in de schulden te raken, blijkt uit een onderzoek van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). De raad roept overheden en organisaties op om de regels eenvoudiger te maken.

Mobiel vaker in thuispakket

Steeds meer huishoudens in Nederland kiezen voor een allesomvattend telecomabonnement, dat bestaat uit snel internet, televisie, vaste én mobiele telefonie. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper donderdag.

'Liever een keer per jaar dan maandelijks vakantiegeld'

Mensen krijgen liever hun vakantiegeld één keer per jaar uitgekeerd dan dat ze het bedrag in delen maandelijks ontvangen. In dat geval belandt het geld vaker ’op de grote hoop’ in plaats van dat het bewust een bestemming krijgt.

’Maak arbo-gesprek over toekomst verplicht’

Ron Ansem (l.) en Wim Schimmel van Arbo Unie.

Bedrijfsartsen zouden alle werknemers van hun organisatie periodiek op spreekuur moeten laten komen, om het over hun toekomst te hebben. „Daarover praten moet normaal worden”, vindt bestuursvoorzitter Wim Schimmel van Arbo Unie. „Met een verplicht gesprek bevorder je dat.”

Werkenden krijgen kleiner deel van de koek

Van iedere euro die door bedrijven in de marktsector verdiend werd, ging vorig jaar 73 cent naar werknemers en zelfstandigen als inkomen. De resterende 27 cent ging als winst naar de bedrijven, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

NN moet definitief betalen in woekerpoliszaak

Het kantoor van NN in Rotterdam.

NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een beroep over compensatie van een woekerpolisklant definitief verloren. De verzekeraar kreeg van klachteninstituut Kifid te horen dat niet aan de informatieplicht was voldaan en de zogenaamde eerste kosten niet in rekening hadden mogen worden gebracht. Daarnaast rekende NN een te hoge overlijdensrisicopremie. In een vervolgprocedure buigt de beroepscommissie van Kifid zich daar nog over.

Veel ouderen hopeloos werkloos

Ouderen vinden na ontslag moeilijk een nieuwe baan.

De economische opleving laat nog eens goed zien hoe groot het verschil op de arbeidsmarkt is tussen jongeren en ouderen.

Laagopgeleiden later met pensioen

De verhoging van de pensioenleeftijd dreigt voor rekening van laagopgeleiden te komen. Zij gaan veel later met pensioen dan hoogopgeleiden.

Betalen met ring mogelijk bij ABN AMRO

De ringen waarmee betaald kan worden.

ABN AMRO is bezig met een test waarbij betaald kan worden met een ring in plaats van met een pinpas. ABN is de eerste bank ter wereld die het mogelijk maakt om een betaling te doen met een zogenoemde 'wearable'.

BCC zet robots in

Niet een verkoopmedewerker die op je afloopt, maar een robot die naar je toe rolt, dat kan vanaf aanstaande zaterdag het geval zijn bij elektronicaketen BCC.

Vertrouwen woningverkopers op hoogtepunt

Het vertrouwen van verkopers in de woningmarkt is dit jaar flink toegenomen. De index die het vertrouwen weergeeft, steeg in het tweede kwartaal naar een stand van 67, terwijl die eind 2016 nog stond op 54.

Beroepsverboden voor drie bankiers

Drie bankmedewerkers hebben een beroepsverbod opgelegd gekregen vanwege schendingen van de bankierseed. Dat heeft de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken bepaald.

Amsterdam krijgt meer goedkope huurhuizen

Amsterdam krijgt er flink wat woningen bij voor mensen met een laag inkomen. Het stadsbestuur wil dat er tot 2025 20.000 sociale huurwoningen bij komen. Bij nieuwbouwprojecten wordt de maatstaf: 40 procent sociale huur, 40 procent middeldure huur- en koopwoningen en 20 procent dure huur- en koopwoningen. 

Huizenprijzen opnieuw flink in de lift

De huizenprijzen zijn vorige maand verder opgelopen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren woningen in doorsnee 7,8 procent duurder dan in mei vorig jaar. 

Amsterdam minder duur voor expats

Amsterdam is flink gedaald op de lijst met duurste steden ter wereld voor expats. De hoofdstad stond vorig jaar nog 64e op de door adviesbureau Mercer opgestelde ranglijst, maar nu 85e.

Pensioenhervorming goedkoper bij lage rente

De lage rente maakt het hervorming van de pensioenen zonder zogeheten doorsneepremie goedkoper.

Meer duidelijkheid over aanvullende zorgpolis

Ruim 14 miljoen Nederlanders zijn aanvullend verzekerd.

Zorgverzekeraars gaan potentiële klanten meer duidelijkheid geven over de aanvullende polis. Met ingang van het komende overstapseizoen, dat in november begint, krijgt elke aanvullende verzekering een eigen verzekeringskaart.

Paard in nauw zet spuitgasten in hemd

Een groep toegesnelde brandweermannen uit Gouda heeft donderdagmiddag een paard gered aan de Otweg in Waddinxveen. Het dier was te water geraakt en dreigde kopje onder te gaan. De spuitgasten trokken hun broek uit en sprongen het water in.

Roxeanne wil op bijzondere dag trouwen

Roxeanne Hazes en haar vriend Erik hebben nog geen officiële datum vastgesteld voor hun huwelijk. Wel heeft de zangeres er al een paar ideeën over.