donderdag 20 april 2017, 7:00

Schoolbaas pinde een ton

Bij het verduisteren van anderhalve ton legde lange tijd niemand schoolbaas Rob van den B. (53) een strobreed in de weg.

Zowel de raad van toezicht van scholengemeenschap SPOZ in Zundert als een administratiekantoor lieten steken vallen.

Dat kwam gisteren naar voren tijdens de rechtszaak, waarbij justitie een jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk eiste tegen de Zeeuw.

Vrij snel nadat Van den B. in 2009 als voorzitter van het college van bestuur bij scholenkoepel SPOZ aantrad, startte de verduistering. Met twee bankpasjes van de school pinde hij onder meer ruim 109.000 euro die niet aan concrete uitgaven te linken zijn, gaf hij 22.195 euro uit aan kleding en 6.500 euro aan hotels. ”

Dat hij 5,5 jaar zijn gang kon gaan, was niet alleen aan hemzelf te danken. Bonnetjes van voor de scholengroep bedoelde uitgaven moest hij door de Raad van Toezicht laten ondertekenen. Dat deed hij echter zelf. De bonnetjesgingen naar een administratiekantoor. De enveloppen bleven echter ongeopend. De verduistering kwam aan het licht toen SPOZ een ander financieel bureau in de arm nam. De gedupeerde scholengemeenschap vermoedt dat het weggemaakte bedrag waarschijnlijk nog hoger ligt dan anderhalve ton.

De rechtbank in Middelburg bepaalde eerder in een civiele zaak dat Van den B. zijn oud-werkgever 150.000 euro moet terugbetalen.

Uitspraak over twee weken.

 

 

Meer artikelen in DFT Geld

Schatrijk worden als Warren Buffett
1 dag geleden
Belegger blijft optimistisch
1 dag geleden
'Particuliere belegger moet risico's afbouwen'
1 dag geleden
'Vrouw moet financieel zelfstandig zijn'
2 dagen geleden
Kosten zorgen voor baten
2 dagen geleden
Minder euro's te besteden
2 dagen geleden
Deadline belastingaangifte nadert
2 dagen geleden
Bijna 8,1 miljoen aangiften binnen
2 dagen geleden
Nog te helder van geest voor bewind
2 dagen geleden
'Bescherm bewoner tegen gevaarlijk apparaat’
2 dagen geleden