woensdag 5 juli 2017, 13:57

In deze landen is tanken goedkoper

Op weg naar een vakantieoord loont het om het tanken goed uit te kienen. Benzine en diesel is in het buitenland vaak goedkoper.

Een stop in Luxemburg scheelt al 30% in de benzineprijs terwijl je voor diesel een kwart minder betaalt, zo heeft UnitedConsumers berekend. Bij de buren valt minder voordeel te behalen. In België is benzine 15% goedkoper, in Duitsland 16%. Voor Diesel geldt dat dit in België 3% duurder is en bij de oosterburen 9% goedkoper.

In het onder Nederlanders populaire Frankrijk kost benzine 18% minder. Dieselrijders hebben met er met een verschil van 5% minder voordeel.

Toch liever doorrijden naar Portugal? Zorg dan dat je voor de grens tankt in Spanje. Benzine is daar 27% goedkoper dan in Nederland, in Portugal 8%. Diesel is in het land van de fado zelfs 1% duurder terwijl je in Spanje nog altijd 11% minder betaalt.

Wie gaat voor meer dan 40% besparing gaat, moet doortuffen naar Bosnië en Herzegovina waar de benzineprijs 46% lager ligt.

Voortaan automatisch via de mail nieuws over geld, hypotheek of pensioen ontvangen? Abonneer u dan hier gratis op de DFT Nieuwsbrief.

Meer artikelen in DFT Geld

Donald Trump en Jan Modaal in de hoofdrol
6 uur geleden
Belgische bank: Zwijg over negatieve hypotheekrente
10 uur geleden
Klant schrikt zich een ongeluk aan de kassa
15 uur geleden
Ombudsman: Wij gaan weer naar school
13 uur geleden
Huis-bv helpt ouders en kind
1 dag geleden
Huis te koop met Jezus en Maria als buren
1 dag geleden
Pensionado’s de pineut door belastingverdrag
1 dag geleden
Weer meer kinderen in bijstandsgezinnen
1 dag geleden
Hoe je mét geld het einde van de maand haalt
1 dag geleden
Parkeertarieven door het dak
1 dag geleden