zaterdag 12 augustus 2017, 15:30

Macron maakt nog weinig indruk bij Fransen

© AFP

De eerste honderd dagen van Emmanuel Macron als president hebben tot nu toe weinig enthousiasme kunnen opwekken bij de Fransen.

Bij een opiniepeiling van de krant Le Figaro gaf slechts 36 procent van de ondervraagden een positief oordeel over het beleid van de president.

De belangrijkste oorzaak van de lage populariteit van Macron zijn de hervormingen die de regering heeft aangekondigd. Vooral een verlaging van een woonkostentoeslag voor de mensen met de laagste inkomens is slecht gevallen. Ook een voorgenomen versoepeling van het ontslagrecht wordt slechts door weinigen gewaardeerd.

Zure appel

De Fransen hebben de afgelopen weken steeds van de regering te horen gekregen dat ze ,,de komende jaren eerst door de zure appel heen moeten bijten, voordat de beloningen van het beleid worden uitgedeeld''.

Het voornemen van het Franse kabinet om het begrotingstekort terug te brengen naar de Europese norm van 3 procent vinden de meeste Fransen wel een goede maatregel.

Macrons voorganger François Hollande deed het in 2012 na honderd dagen regeren beter. Hij kreeg van bijna de helft van de Fransen een positieve beoordeling.

Meer artikelen in DFT Geld

Donald Trump en Jan Modaal in de hoofdrol
6 uur geleden
Belgische bank: Zwijg over negatieve hypotheekrente
11 uur geleden
Klant schrikt zich een ongeluk aan de kassa
15 uur geleden
Ombudsman: Wij gaan weer naar school
13 uur geleden
Huis-bv helpt ouders en kind
1 dag geleden
Huis te koop met Jezus en Maria als buren
1 dag geleden
Pensionado’s de pineut door belastingverdrag
1 dag geleden
Weer meer kinderen in bijstandsgezinnen
1 dag geleden
Hoe je mét geld het einde van de maand haalt
1 dag geleden
Parkeertarieven door het dak
1 dag geleden