Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 11 september 2017, 18:18

Topman Alliander krijgt half miljoen mee

© Dijkstra bv

De vertrokken topman van energienetwerkbedrijf Alliander heeft ruim een half miljoen euro meegekregen. Peter Molengraaf maakte onlangs na een afwezigheid van een aantal maanden wegens een sabbatical bekend niet meer terug te keren bij Alliander.

De ontslagvergoeding is opmerkelijk, omdat aanvankelijk de indruk was gewekt dat Molengraaf uit eigen beweging was opgestapt. In dat geval zou hij geen recht hebben op de vergoeding die bestaat uit een doorbetaalde opzegtermijn van zes maanden en een volledig jaarsalaris.

’In goed overleg’

Een woordvoerder van Alliander bevestigt na berichtgeving van RTL dat het vertrek ,,in goed overleg, maar op initiatief van de raad van commissarissen van Alliander" tot stand is gekomen. Daardoor heeft Molengraaf contractueel recht op de vergoeding van in totaal 517.000 euro.

Over de exacte reden van het vertrek doet Alliander geen mededelingen. Molengraaf werd tijdens zijn sabbatical tijdelijk vervangen door operationeel directeur Ingrid Thijssen, die in 2016 nog topvrouw van het jaar werd. Zij is inmiddels de definitieve vervanger van Molengraaf.

Staatsbedrijf

Eerder ontstond al ophef over de beloningen bij Alliander voor onder meer Molengraaf, die ver boven het inkomen van een minister liggen. Bestuurders van staatsbedrijven mogen niet meer dan een ministerssalaris mee naar huis nemen, maar Alliander is formeel geen staatsbedrijf.

Meer artikelen in DFT Geld

eyeOpen.nl ondergebracht bij Knab
15 uur geleden
Nederlanders trouw met betalen hypotheek
21 uur geleden
Geld voor DigiD kost pensioenfondsen miljoenen
21 uur geleden
Parkeertarieven Schiphol vliegen weer omhoog
1 dag geleden
Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
2 dagen geleden
Schuldhulp van verzekeraar
2 dagen geleden
Minder wanbetalers zorgpremie
3 dagen geleden
Hoe is het met je huwelijk?
3 dagen geleden
Geen discriminatie bij stopzetten uitkeringen
3 dagen geleden
Sla je financiële slag voor einde van 2017
3 dagen geleden