Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 14:33

Klantvriendelijk knoeien met werkuren

© 123RF

De rechtbank Den Haag heeft het ontslag op staande voet van een ontwerper teruggedraaid. De werknemer van een interieuradviesbureau had diensten voor klanten betaalbaar gemaakt door deze niet als adviesuren, maar als goedkopere reisuren te registreren.

Dat de ontwerper uren onjuist heeft geregistreerd is hem te verwijten, maar dit is niet zo ernstig dat dit een ontslag op staande voet rechtvaardigt, luidt het oordeel van de rechtbank. Voor de rechter speelt mee dat de werknemer niet het doel had om geld in eigen zak te steken, daarbij is hij nooit eerder aangesproken op onregelmatigheden in zijn tijdsregistratie en heeft hij 15 jaar lang goed werk geleverd voor de onderneming. De rechter beveelt de werkgever dan ook de ontwerper weer toe te laten.

Onbetrouwbare facturen

De werkgever voerde aan dat de ontwerper zich schuldig heeft gemaakt aan bedrog en misleiding door de uren onjuist te registreren. Bovendien heeft dit geleid tot het versturen van onbetrouwbare facturen naar klanten. Dankzij de klantvriendelijke registratie van de ontwerper moesten zij reisuren à €70 betalen in plaats van adviesuren van €135. Ook vulde de ontwerper gratis administratieuren in.

Meer artikelen in DFT Geld

eyeOpen.nl ondergebracht bij Knab
15 uur geleden
Nederlanders trouw met betalen hypotheek
21 uur geleden
Geld voor DigiD kost pensioenfondsen miljoenen
21 uur geleden
Parkeertarieven Schiphol vliegen weer omhoog
1 dag geleden
Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
2 dagen geleden
Schuldhulp van verzekeraar
2 dagen geleden
Minder wanbetalers zorgpremie
3 dagen geleden
Hoe is het met je huwelijk?
3 dagen geleden
Geen discriminatie bij stopzetten uitkeringen
3 dagen geleden
Sla je financiële slag voor einde van 2017
3 dagen geleden