'Geen datalek bij trustkantoor TMF'

Bedrijf mist digitalisering

Hollands leer op avontuur

Debbie Mutsaers heeft een hoop veranderd in het familiebedrijf.

Nadat een bekend Amerikaans fotomodel op Instagram een foto van een Mutsaers-tas had geliked, was er ineens vraag vanuit New York naar het Hollandse merk. Het leidde tot een mooie nieuwe stap in het buitenland-avontuur van het familiebedrijf.

Afvalprobleem ter plekke aanpakken

Lara van Druten bij de installatie die organisch afval omzet in biogas.

„We willen een wereldwijde afvalrevolutie in gang zetten.” Aan het woord is Lara van Druten, oprichter van het Nederlandse The Waste Transformers dat een installatie heeft ontwikkeld waarmee organisch afval wordt omgezet in biogas.

Factoringbedrijf DBS2 naar NPEX

NPEX-directeur Adriaan Hendrikse

Factoringbedrijf DBS2 krijgt een notering op handelsplatform NPEX. Dat bleek donderdag.

Meer vertrouwen bij industriële producenten

Het vertrouwen van producenten in de industrie is in juni verder gestegen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Ondernemers in de sector zijn vooral positiever over hun orderpositie.

VDL voorziet stadion PSV van nieuwe stoeltjes

Het Brabantse industrieconcern VDL gaat het stadion van PSV voorzien van nieuwe, opklapbare stoelen. De in totaal 23.000 nieuwe zitjes moeten na de winterstop allemaal geplaatst zijn. Met de order is een bedrag van ruim 2 miljoen euro gemoeid.

Grafkistenbouwer in het nauw

Rouwservice Nederland, marktleider op het gebied van doodskisten en rouwauto's, zit financieel in zulk zwaar weer dat het bedrijf zijn 150 werknemers niet meer kan betalen. De hoop is nu gericht op een snelle overname.

Noord-Holland meest innovatief

Wie wordt de opvolger van Yoni.care?

De provincie Noord-Holland is dit jaar met 22 bedrijven het sterkst vertegenwoordigd in de MKB Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. Noord-Brabant volgt op de voet met 21 bedrijven.

Cash voor stapelboerderij

Jens Ruijg en John Apesos (r) voor een van de gestapelde kasten met groenten.

In de schaduw van het Ajax-stadion bloeit in een bedrijfshal een nieuw exportproduct: onder ledverlichting geteelde groenten, dicht onder elkaar gestapeld in een ‘voedselflat’.

Camera voor smaakvolle wijn

Dennis van der Wiel (l) en Max Wijsman werken aan betere wijn.

Het juiste oogstmoment van druiven is heel belangrijk voor de kwaliteit van de wijn. Traditionele wijnboeren gaan af op hun gevoel. Dennis van der Wiel en Max Wijsman kunnen het perfecte oogstmoment vaststellen met hulp van een hyperspectrale camera en analysesoftware.

Kosten cyberaanvallen voor bedrijven hoog

De kosten van cyberaanvallen kunnen voor bedrijven hoger zijn dan ze verwachten of waar ze op voorbereid zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse verzekeringsmarkt Lloyd's in samenwerking met adviesbureau KPMG en advocatenkantoor DAC Beachcroft.

'Banken stevig in cannabishandel'

Banken, bekende bedrijven, topondernemers en (semi)publieke instellingen als woningcorporaties hebben grote financiële belangen bij wietverkopende Nederlandse coffeeshops. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad en onderzoeksorganisatie Investico. Zij bekeken data van onder meer het Kadaster en de Kamer van Koophandel.

Ondernemers krijgen eigen 'DigiD'

Ondernemers hebben in de nabije toekomst nog maar een set inloggegevens nodig om bij verschillende overheidsdiensten en andere instanties in te loggen. Het systeem lijkt op het inlogsysteem voor burgers, DigiD, en wordt ingevoerd tussen oktober dit jaar en medio 2018.

Kastje stuit op muur

Een kastje in elke auto en vrachtwagen stuit op enorme weerstand aan het Binnenhof.

Plannen van de Europese Commissie om rekeningrijden door te drukken stuiten op fel verzet van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) en een meerderheid van de Tweede Kamer.

Energiebedrijven willen toch geen CO2 opslaan

Een groot proefproject rond de opslag van koolstofdioxide (CO2) in een gasveld onder de Noordzee staat op losse schroeven. De energiebedrijven ENGIE en Uniper, die nieuwe kolencentrales hebben op de Maasvlakte bij Rotterdam, trekken zich terug uit het project uit kostenoverwegingen. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft de Tweede Kamer dinsdag op de hoogte gesteld van het besluit.

’Werkende moet eigen keuze maken’

Jurriën Koops

Een wettelijke rechtspositie voor zzp’ers, het vaste contract aantrekkelijker maken en het ongelijke speelveld op de arbeidsmarkt aanpakken.

Racefiets naar eigen wens

Vincent Heemink (l) en John Dijk hebben een eigen fietsenmerk gelanceerd.

Bij de entree is meteen al duidelijk dat we niet met een doorsnee-fietsenwinkel van doen hebben. La Strada in het Twentse Delden ziet er uit als een galerie. De tweewielers zijn dan ook ware kunststukjes. Racefietsen en mountainbikes, gecustomized naar de persoonlijke wens van de ware liefhebber. Met ‘passie maakt het verschil’ als bedrijfsfilosofie.

Broer en zus samen in beautylabel

Peter Leijtens met zijn zoon en dochter die eerder dan gedacht in de zaak zijn gekomen.

Van kleine parfumdistributeur groeide Leijtens Import in 26 jaar uit tot een bekende naam in de cosmeticabranche. Oprichter Peter Leijtens adviseerde zijn kinderen tevergeefs om een baan binnen het bedrijf even uit te stellen. Ze runnen nu de zaak met zijn drieën.

Ziekmelding

Een medewerker heeft zich twee weken geleden ziek gemeld. Nu heeft hij al drie keer zijn afspraak bij de bedrijfsarts afgezegd en op de laatste afspraak is hij zonder afzegging niet verschenen. Is dit een basis voor ontslag?

Kwart ict-bedrijven heeft personeelstekort

Een kwart van de ict-bedrijven in Nederland kan minder produceren dan gewenst, omdat ze met een personeelstekort kampen.

'Gedupeerd door Schiphol'

Roel Bakker

Ondernemer Roel Bakker uit Lelystad eist ruim €1 miljoen schadevergoeding van luchthaven Schiphol.

Werkgelegenheid reissector is crisis te boven

De werkgelegenheid in de Nederlandse reisbranche is in 2016 voor het tweede jaar op rij toegenomen. Het aantal banen is daardoor terug op het niveau van 2009, het jaar voordat de gevolgen van de kredietcrisis ook in de toeristische sector voelbaar werden.

Marktplaats voert iDEAL-functie in

Mensen die via Marktplaats spullen te koop aanbieden, kunnen hun geld vanaf vandaag via iDEAL ontvangen. De site werkt samen met een bedrijf dat iDEAL-betalingen tussen particulieren mogelijk maakt.

Kritiek op aannemer vanwege werk op rustdag

De gemeente Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland) heeft een aannemer op de vingers getikt die op zondag borden had geplaatst. Meerdere mensen deden daarover hun beklag, omdat zondag een christelijke rustdag is.

Hittegolf: DFT-lezers vluchten naar binnen

Topdrukte op het water, maar een dak boven je hoofd is ook belangrijk.

Heel Nederland pufte, baadde en zweette zich deze week door de eerste (regionale) hittegolf van het jaar. Maar niet de DFT-lezer: die toonde, vermoedelijk niet ver van een ventilator, juist bovengemiddeld veel interesse in artikelen over wonen.

’Maak arbo-gesprek over toekomst verplicht’

Ron Ansem (l.) en Wim Schimmel van Arbo Unie.

Bedrijfsartsen zouden alle werknemers van hun organisatie periodiek op spreekuur moeten laten komen, om het over hun toekomst te hebben. „Daarover praten moet normaal worden”, vindt bestuursvoorzitter Wim Schimmel van Arbo Unie. „Met een verplicht gesprek bevorder je dat.”

’Weinig zelfkritiek accountants’

Accountants vinden het moeilijk om hun eigen fouten te bespreken of met collega’s te praten over het al dan niet functioneren van het team.

FloraHolland zet stap in onlinebloemenhandel

Bloemenveiling Royal FloraHolland bundelt de krachten met het handelsplatform FloraXchange om samen een grote digitale sierteeltmarktplaats voor kwekers op te zetten. Daarmee kunnen die kwekers hun bloemen en planten straks op één plek via meerdere afzetkanalen aanbieden.

Winsten van niet-financiële bedrijven omhoog

Bedrijven buiten de financiële sector boekten in het eerste kwartaal van het jaar een brutowinst voor belasting van 56,7 miljard euro. De winst was daarmee 6,4 miljard euro hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Mooie groei Nederlandse economie

De economie is in het eerste kwartaal met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het groeicijfer is gelijk aan dat van de eerste berekening.