Grafkist bezorgd tot aan de deur

Voorzitter uitzendbond: ’Iedereen vast is illusie’

Van der Burg was tot deze week Kamerlid voor de VVD.

Schoolzolder wordt kantoor van student

Op de rommelzolder van de in 1979 door de beroemde warenhuisoprichter opgerichte hbo-opleiding bedrijfskunde, de Inter College Business School aan de Passeerdersgracht, is een student een eigen bedrijfje in modieuze schoenen begonnen. „Het was een ruimte die leeg stond”, zegt de 26-jarige ondernemer Rogier de Bruijn die zijn startkapitaal bijeenharkte door modellenwerk te doen.

Groei economie in 2016 opwaarts bijgesteld

De groei van de Nederlandse economie is in 2016 iets sterker uitgevallen dan eerder werd gedacht. Volgens een vrijdag gepubliceerde nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de groei 2,2 procent, terwijl bij een eerdere schatting 2,1 procent werd gemeld.

Nieuw warmtenet in Zuid-Holland

Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam

Een nieuw warmtenet moet Zuid-Holland gaan voorzien van CO2-arme energie. Vijf partijen sluiten vandaag een akkoord in de zogeheten Warmtealliantie.

Miljoenenvordering tegen vrachtwagenbouwers

Ruim tweehonderd middelgrote logistieke bedrijven eisen samen 100 miljoen euro schadevergoeding van vrachtwagenfabrikanten die betrokken waren bij een kartel. De claim werd donderdag ingediend door een Duitse branchevereniging.

Financieel topman LeasePlan vertrekt

Autoleasebedrijf LeasePlan ziet zijn financieel- en risicodirecteur Guus Stoelinga vertrekken omdat hij andere mogelijkheden wil najagen. Hij blijft aan tot een opvolger is benoemd en het opvolgingsproces afgerond is.

Veghelse reus verplaatst 300 pakketjes per seconde 

Vanderlande, overgenomen door het Japanse Toyota Industries, behoort tot de belangrijkste maar weinig zichtbare Nederlandse industriële bedrijven. In alle havens, op Schiphol, de transportsector en pakketjesverwerkers zit wel Vanderlande-techologie.

Vloermarkeringen beïnvloeden koopgedrag

Goed nieuws voor retailers, want er is een simpele manier om de loopsnelheid van klanten en daarmee mogelijk hun koopgedrag te beïnvloeden: vloermarkeringen.

Beste social media-creaties

Initiatiefnemer Diederik  Broekhuizen.

De Beste Social Awards organiseert dit jaar voor het eerst een eigen event voor de zakelijke branche. Bedrijven kunnen tot en met 14 april hun beste creaties op het gebied van social media inzenden.

Meer vakcentra voor grotere baankans

Werknemers in de techniek moeten worden bijgeschoold.

De samenwerking tussen het bedrijfsleven en het technische beroepsonderwijs is in vijf jaar tijd zo succesvol gebleken, dat werkgevers pleiten voor uitbreiding naar alle sectoren waar technologie een grote rol speelt.

Opnieuw overname in scootermarkt

De Nederlandse scooterproducent Asian Gear uit Roelofarendsveen heeft alle activiteiten van branchegenoot Hodi on Wheels overgenomen.

Dunkin' Donuts ziet ruimte voor 160 filialen

De eerste Amsterdamse Dunkin' Donuts opent donderdag zijn deuren.

Dunkin' Donuts ziet in Nederland een gat in de markt. De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen, die donderdag in Amsterdam zijn eerste vestiging opent, voorziet op termijn ruimte voor circa 160 filialen in ons land.

Lak aan afspraken irriteert boeren

Het niet nakomen van afspraken is voor ondernemers in de agrarische sector ergernis nummer één in de relatie met hun leveranciers. Daarnaast zijn drammerigheid en een slechte advisering belangrijke ergernissen. Toch zijn ze over het algemeen tevreden over de samenwerking.

Eerste investering Dutch Student Investment Fund

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) heeft haar eerste investering bekrachtigd. Deze week tekende het bestuur van het fonds, dat voor honderd procent wordt gerund door studenten, de investeringsovereenkomst met start-up-bedrijf Grasp in Enschede.

Meer vraag naar cyberverzekeringen

Nederlandse bedrijven sluiten meer cyberverzekeringen af. Tussen 2014 en 2016 noteerde Lloyd's een toename van 900 procent in de cyberpremies die ze ontvangen van Nederlandse bedrijven. Volgens de verzekeraar is Nederland de grootste afnemer van cyberverzekeringen in centraal Europa en laten we landen als Duitsland, Frankrijk en Italië achter ons.

Vacatures in een modern jasje

Willem van Roosmalen en Thomas Moes (r) helpen bedrijven de juiste kandidaten te vinden.

De arbeidsmarkt is veranderd. Werknemers willen voldoening uit hun werk halen en bij een bedrijf werken dat qua cultuur bij hen past. Met Homerun kunnen bedrijven zich op moderne wijze aan kandidaten presenteren.

Catwalk ingeruild voor big data

bijschrift

Het zijn niet langer alleen de modeshows in Milaan en Parijs die bepalen wat het straatbeeld wordt. Online kledingwinkel Lesara kijkt waar consumenten online naar zoeken en streeft er naar die trends binnen twee weken als product te kunnen leveren.

Oproepkrachten

Rondleider Koen Klarenbeek geeft een speciale dierendag rondleiding aan kinderen in Museum de Speelklok.

Wij werken met oproepkrachten voor rondleidingen en begeleiding van groepen. Ze hebben contracten voor 10 uur per week. De rondleidingen en begeleidingen duren meestal een uur tot anderhalf uur. De oproepkrachten krijgen per gewerkt uur betaald. Nu kwam één van de oproepkrachten bij mij met een claim van honderden euro’s omdat zij per oproep voor 3 uur betaald wil krijgen. Staat ze in haar recht?

’Gemeenten geven slecht voorbeeld flexwerk’

Gemeenten zouden het goede voorbeeld moeten geven als het gaat om de inzet van flexwerkers. Dat gebeurt echter niet, concludeert vakbond FNV na een onderzoek.

De Mol verliest slag om TMG

De Ondernemingskamer heeft dinsdagavond de eisen van John de Mol in de strijd om Telegraaf Media Groep (TMG) afgewezen. Door die uitspraak kan de voorgenomen fusie tussen TMG en de Belgische uitgever Mediahuis verder ter hand worden genomen.

Acomo koopt notenspecialist

Acomo, het aan de Amsterdamse Euronext genoteerde handelshuis in specerijen, noten en zaden, neemt familiebedrijf Delinuts over.

Sfeer van vroeger proeven

Thomas en Monique Kikkert hopen dat hun dochters Nini en Sissi de zaak later overnemen.

In het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza is eind april een kroonluchter te bewonderen met een diameter van 5,5 meter. Ontworpen en gemaakt door familiebedrijf Nostalgie BV uit Wormerveer. Een klein bedrijf met de grootste voorraad kroonluchters van Europa.

Jokjor wil glimlach ontlokken

Olav van Lede gelooft dat design ‘toegankelijk en niet afschuwelijk duur’ kan zijn.

Ontwerper Olav van Lede haalt overal inspiratie vandaan. „Je kunt mij niet gelukkiger maken dan me door een stad als Londen of New York te laten struinen. Ik bots dan wel overal tegenop omdat ik alleen maar om me heen aan het kijken ben en niet let op waar ik loop”, lacht hij. „Ik ben gefascineerd door vormen en zie bijna overal wel een nieuw product in.”

Beroepsverbod voor belastinggoochelaar

Tijdens de invallen bij zes belastingadviseurs is onder andere 185.000 euro aan contanten in beslag genomen.

Het mag dan een chaos zijn bij de Belastingdienst, tijdens de aangifteperiode laat de fiscus zijn spierballen zien. Sjoemelende belastingmannetjes worden keihard afgestraft voor populaire belastingtrucs.

Hongarije verbiedt mogelijk rode ster Heineken

Bierbrouwer Heineken wordt in Hongarije mogelijk gedwongen zijn etiket met de alom bekende rode ster te wijzigen. De Hongaarse regering wil het land zuiveren van symbolen die refereren aan onder meer de bezetting door de nazi's of de onderdrukking door de communisten, zoals de ster van Heineken.

Deel winkels The Phone House verkocht

De curatoren van de vorige maand failliet gegane winkelketen The Phone House hebben zestien vestigingen verkocht. Mogelijk worden deze week nog meer van de 64 nog geopende eigen winkels van de onderneming verkocht.

Arbeidskosten in eurozone lopen op

De arbeidskosten in de eurolanden zijn in het vierde kwartaal van vorig jaar met 1,6 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat maandag bekend.

Uber-voorzitter stapt op

Uber-voorzitter Jeff Jones heeft binnen een jaar na zijn aanstelling zijn vertrek bij het bedrijf achter de bekende taxi-app al weer aangekondigd. Zijn positie stond al enige tijd onder druk door een reeks schandalen. Zo wordt Jones beschuldigd van seksuele intimidatie. Ook zou de werksfeer bij Uber zijn verziekt omdat Jones niet door een deur kan met Uber-topman Travis Kalanick.

Nederlander koopt meer bij Chinese webshop

Nederlandse consumenten hebben vorig jaar voor 637 miljoen euro gekocht via buitenlandse webwinkels. Dat is bijna een kwart meer dan een jaar eerder. Er werd vooral meer gebruikgemaakt van Chinese webwinkels, aldus de Thuiswinkel Markt Monitor van onderzoeksbureau GfK.

Vleesknoeier zet bij ons af

In Brazilië is bedorven vlees in de winkels beland.

Ook een bedrijf in Nederland importeert vlees van een van de twee Braziliaanse producenten JBS en BRF die centraal staan in een zeer omvangrijk schandaal rond bedorven vlees. Importeur World’s Finest Meat in Zoeterwoude sluit uit dat via het bedrijf fout vlees in winkels is beland.