Amstelveen wil Eneco-aandelen houden

Eerste Nederlandse BMW's rollen van de band

Industrie draait als een trein

Industrie draait als een trein

Schulden bedrijven binnen perken

Nederlandse bedrijven buiten de financiële sector hebben relatief lage schulden ten opzichte van hun Europese collega's. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB). De mate waarin ze hun schulden kunnen voldoen is daarmee ook beter dan gemiddeld. Dat komt omdat Nederlandse ondernemingen vaker aandelen gebruiken als financieringsmiddel.

Vernieuwer Blokker direct weg

Algemeen directeur Rob Heesen van Blokker Nederland vertrekt per direct.

Klesch Aluminium, voormalig Aldel, weer failliet

De rechtbank in Groningen heeft dinsdag faillissement uitgesproken over Klesch Aluminium Delfzijl, het voormalig Aldel. Aldel ging eind 2013 failliet. In maart 2015 volgde uiteindelijk een doorstart onder de naam Klesch Aluminium Delfzijl.

VEB schikt met Deloitte inzake InnoConcepts

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met accountant Deloitte een schikking bereikt inzake het failliete uitvindersbedrijf InnoConcepts. Deloitte controleerde de boeken van InnoConcepts, dat volgens de VEB in 2010 ten onder ging aan grootschalige fraude, misleiding en falende governance.          

Startup: Nike van het luieren

Vlnr Karel Bosman, Michiel Dicker en Rob ten Hoove van Pockies. „Na een week waren de eerste drie dozen al leeg.”

„Toen we op Schiphol 22 dozen met onderbroeken zagen staan, zonk de moed ons in de schoenen. We hadden duizenden euro in rook op laten gaan”, blikt mede-oprichter van Pockies Michiel Dicker terug.

Hudson's Bay Amsterdam opent 5 september

Het eerste Nederlandse warenhuis van Hudson's Bay gaat op 5 september open. Dan kan het winkelend publiek terecht in het warenhuis aan het Amsterdamse Rokin. Twee dagen later gaan de deuren van de winkels in Rotterdam en Den Haag open.

Importeurs dupe storing fiscus

Een fikse storing na een update in de software van het aangiftesysteem van de Belastingdienst heeft importeurs maandag veel extra werk gekost. Ze kregen door een fout onterechte btw-aanslagen.

Fors meer winst voor Batenburg Techniek

Batenburg-topman Ralph van den Broek luidt de beursgong.

Batenburg Techniek heeft in het eerste halfjaar fors meer winst gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de opbrengsten gingen flink vooruit. Het beursgenoteerde bedrijf profiteerde van gunstige ontwikkelingen in vrijwel alle markten waar het actief is, op de oliegerelateerde industrie na.

Metaalbedrijven doen het goed in eigen land

Metaalondernemingen in het midden- en kleinbedrijf hebben een goed kwartaal achter de rug. Vooral het verder aantrekken van de binnenlandse markt zorgde voor een sterke toename van de orderinstroom en een groei van de werkgelegenheid en het aantal vacatures in de sector.

Onbegrijpelijke vacature ’bewust zo opgeschreven’

Alleen voor mensen die het jargon snappen.

Webwinkel Bol.com wordt online belachelijk gemaakt vanwege een grotendeels onbegrijpelijke vacature. Het bedrijf is op zoek naar een nieuwe ’senior category manager domestic appliances’, en doet dat met een tekst die bol staat van jargon, holle frasen en taalfouten.

Donald Trump en Jan Modaal in de hoofdrol

Jan Modaal en Donald Trump, tegenpolen en hoofdrolspelers.

Het verschil kan bijna niet groter zijn: Donald Trump, de vastgoedmiljardair en machtigste man van de wereld, naast Jan Modaal, die elke maand weer moet zien hoe hij de eindjes aan elkaar knoopt. De tegenpolen speelden deze week allebei een hoofdrol op DFT.nl.

'Prijzen luxe appartementen Amsterdam kunnen verdubbelen'

Cor van Zadelhoff.

Luxe appartementen in Amsterdam kunnen nog best in waarde verdubbelen. Amsterdams vastgoed is internationaal ondergewaardeerd en appartementen worden er veel meer waard.

Handel met Britten lager

De exportwaarde van Nederlandse goederen en diensten naar het Verenigd Koninkrijk groeide in de eerste helft van 2017 beduidend minder hard dan naar de rest van de Europese Unie. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lonen gaan stijgen

Werknemers in ons land kunnen rekenen op meer salaris. Steeds meer bedrijven en sectoren zijn bereid de lonen te verhogen nu de economie op volle toeren draait met een knallende economische groei en een hoog consumentenvertrouwen. Dat stelt werkgeversvereniging AWVN.

Aegon en Funding Circle gaan samenwerken

Aegon gaat leningen verstrekken aan kleine ondernemingen in Groot-Brittannië. De verzekeraar gaat daarvoor een samenwerking aan met leenplatform Funding Circle, zo maakten de bedrijven bekend.

Bedrijfsleven ervaart personeelstekort

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft steeds meer moeite met het vinden van geschikte arbeidskrachten. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW.

Nederlandse bedrijven snelle betalers

Nederlandse bedrijven behoren wereldwijd tot de snelste betalers van rekeningen, gemiddeld binnen 46 dagen. Dat meldde kredietverzekeraar Euler Hermes op basis van een groot internationaal onderzoek naar betaalgedrag door bedrijven.

Grote investering in Nederlands gamesbedrijf

De Nederlandse gamesuitgever Gambitious heeft een investering van 3,5 miljoen dollar binnengehaald van het Amerikaanse media- en communicatiebedrijf Advance.

Eerste CO2-neutrale hotel

Familie Van der Meer van The Albus Hotel in Amsterdam.

Viersterren-designhotel The Albus in Amsterdam mag zich vijftien jaar na de oprichting het eerste Europese CO2-neutrale hotel van Europa noemen. Alle gezinsleden Van der Meer dragen op hun eigen manier bij aan het succes van het bedrijf.

Rompslomp uit zeevracht

Oprichter Jarell Habets van Shypple.

Wie goederen wil verschepen via zeevracht, kan bij het vergelijken van offertes rekenen op een onoverzichtelijke papierwinkel en verborgen kostenposten. Als ’online expediteur’ wil Shypple orde scheppen in de chaos. Het doel: de wereldhandel versimpelen door verschepen makkelijk te maken.

Amazon zoekt miljardenkapitaal voor overname

Online conglomeraat Amazon heeft obligatieleningen geplaatst met een waarde volgens kredietbeoordelaar Moody’s van in totaal $16 miljard.

Ondernemers vrezen tekort aan douane-experts

Handels- en productiebedrijven vrezen een tekort aan douanespecialisten die door internationale veranderingen zoals de brexit, juist steeds belangrijker worden. Dat meldt de branchevereniging van exporterende bedrijven Evofenedex.

’Nederlandse boeren hard geraakt door eiercrisis’

In het Belgische Malmedy wordt een omelet van 6500 eieren gemaakt.

Nederlandse pluimveehouders zullen nog lang de gevolgen blijven voelen van de fipronilcrisis. „Dit is een ramp voor de sector, en voor de Nederlandse voedingsmiddelenbranche als geheel”, zegt Chris Elliot, hoogleraar voedselveiligheid in Belfast, tegen persbureau Bloomberg.

Zeven keer lachen om zzp’ers

Het valt niet mee om goed te zzp’er, constateert columnist Jerry Helmers.

Lachen hoor, die zzp’ers van Nederland. Ze zeggen dat ze verstandige ondernemers zijn. Maar niets is minder waar. Daarom ook in deze zomermaand – zoals elk jaar – een fascinerend lijstje. In dit geval over wat zzp’ers eigenlijk écht beter en professioneler zouden moeten aanpakken…

Rijk haalt 25 miljard aan milieubelasting op

Nederlanders zijn vorig jaar opnieuw meer gaan betalen aan milieubelastingen en -heffingen. De overheid heeft daarmee 25,3 miljard euro binnengehaald, drie procent meer dan het jaar ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vanochtend. 

Nespresso doorstaat aanvallen

Topman Mark Ruijgrok van Nespresso Nederland.

Nespresso heeft vooralsnog weinig te lijden van de aanval die koffieproducent Jacobs Douwe Egberts (JDE) onlangs inzette op de markt van de eenkopskoffies.

Bedrijven te laks met Europese privacywet

Een hacker slaagde erin om binnen anderhalf uur het systeem van een brandweerkorps te hacken.

Bedrijven hebben volgens experts grote moeite om te voldoen aan nieuwe Europese wetgeving voor bescherming van persoonsgegevens.

Zzp’ers in de bouw vragen weer de hoofdprijs

Sommige bouwers kregen maar 15 euro per uur.

Door de grote vraag naar personeel in de bouw kunnen zelfstandigen in die sector weer de hoofdprijs vragen.