Dexia moet boetes terugbetalen

Kledingketens nog altijd vaag over herkomst

Todlin stapt in duurzaam hout

Todlin, het smallcapfonds van Teslin Capital Management, heeft een belang genomen in Accsys, de producent van bewerkt hout.

Hoogleraren pleiten voor groene economie

Een groep van negentig hoogleraren vindt dat een nieuw kabinet meer moet doen voor een groene economie. In een open brief in Trouw sommen ze maandag twaalf actiepunten op.

Jumbo zet vakbond op straat

Stakende werknemers van Jumbo-distributiecentra blokkeerden afgelopen vrijdag de toegangspoort bij de vestiging in Woerden.

Supermarktketen Jumbo gooit de vakbonden eruit. Het bedrijf is de actievoerende bonden beu en wil niet langer een cao met hen afsluiten. Jumbo gaat het nu zelf doen.

Auto van de zaak soms te zwaar belast

Een grote groep ondernemers kan op basis van nieuwe uitspraken van de Hoge Raad mogelijk geld terugvorderen van de Belastingdienst. De hoogste rechter oordeelde vrijdag dat in sommige gevallen jarenlang te veel btw is gerekend voor het privégebruik van auto's van de zaak.

'Optimisme over groei industrie'

De Nederlandse industrie verwacht een opvallend sterke behoefte aan personeel voor komende maanden. Het tekent volgens ABN Amro de forse groei en de inhaalslag die de sector maakt.

Tegen zomer meer duidelijkheid zzp'ers

Voor de zomer geeft staatssecretaris Wiebes van Financiën antwoord op de vraag of de omstreden zzp-wetgeving ook nog na 1 januari 2018 in de koelkast blijft.

Studenten naar NASA voor klimaataanpak

Studenten Lex Hoefsloot en Jonathan Breemhaar

Studenten Lex Hoefsloot en Jonathan Breemhaar hebben de hoofdprijs van Singularity University gewonnen voor de beste oplossing die de schadelijke gevolgen van klimaatverandering moet beperken.

'Investeringen bedrijven krimpen'

Investeringen van Nederlandse bedrijven zijn afgelopen zes maanden, vergeleken op jaarbasis, met 11% teruggelopen.

Amsterdam officieel kandidaat voor EU-bureau

Kajsa Ollongren

De regio Amsterdam is officieel voorgedragen als kandidaat voor de vestiging van het Europese geneesmiddelenbureau. Dat is nu nog in Londen gevestigd, maar zal daar weggaan omdat Groot-Brittannië de Europese Unie wil verlaten.

E-tuks in eigen achtertuin

Dennis Harte, mede-eigenaar van Tuk Tuk Factory, op de fabriek in Thailand.

Thaise tuktukchauffeurs kijken hun ogen uit als Dennis Harte van Tuk Tuk Factory in zijn eigen, elektrische versie over straat rijdt. Ze lachen, steken hun duim omhoog en vragen meteen hoeveel hij kost. Dankzij nieuwe regelgeving mogen de 'e-tuks' nu ook in hun bakermat Thailand de weg op.

’Secretaresse moet zélf ontwikkeling in gang zetten’

Dat veel secretaresses het gevoel hebben dat hun manager niet wil dat ze zich ontwikkelen, is onterecht. Nieuw onderzoek wijst uit dat bijna alle managers (96,3%) dat juist wél belangrijk vinden en ook stimuleren: „Maar de assistent moet er wel iets mee doen.”

Misstanden bouw aangepakt

Op bouwplaatsen in ons land zijn bijna 120.000 zzp’ers actief.

Werkgevers en vakbonden hebben een belangrijke stap gezet om schijnzelfstandigheid op bouwplaatsen definitief uit te bannen.

Lagere groei investeringen

De investeringen in Nederland waren in februari 3,4 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De stijging is kleiner dan in januari, merkt het statistiekbureau daarbij op.

Zakenvrouw start Business Academy

Elske Doets

Elske Doets, zakenvrouw van het jaar 2017, start de Young Lady Business Academy. Ze vindt dat er te weinig vrouwen in het zakenleven zitten en wil met een korte – gratis – opleiding jonge vrouwen op weg helpen.

1-jarige is directeur van softwarebedrijf

In een luier naar kantoor, of is het toch een fiscale truc van de vader?

Waar de meeste 1-jarigen al een dagtaak hebben aan poepen en slapen, is de 18 maanden oude David Pincus al directeur/eigenaar van de Europese divisie van softwarebedrijf Pilgrim Quality Solutions. Dat blijkt uit de deponering van het bedrijf bij de Kamer van Koophandel.

Fastned zet stap richting Duitse laadstations

Fastned, een Nederlandse exploitant van snellaadstations voor elektrische auto's, is klaar voor zijn eerste stap richting Duitsland. Het bedrijf maakte woensdag bekend dat het daar contracten heeft getekend voor veertien locaties voor stations met meerdere snelladers.

Investeringsfonds voor tech-startups

 

Bezorgapp opent deuren

Hans Willemse wil voorkomen dat bezorgers voor een dichte deur staan.

We bestellen steeds meer goederen online, maar bezorgers lopen vaak tegen een dichte deur aan. De app Confy biedt een oplossing en hoopt tegelijkertijd de sociale structuur in wijken te vergroten.

Tel Sell zelf in aanbieding

Een reclameboodschap van Tell Sell.

Thuiswinkelbedrijf Tel Sell, bekend van tv, staat zelf te koop. Eigenaar Bianca Damas, dochter van oprichter Louise Mulder, hoopt dat een andere eigenaar het bedrijf weer het elan kan geven uit de tijd van de Abtronic en de Zingende Vis.

Primark blijft groeien 

De Britse budgetkledingketen Primark heeft zijn omzet in Nederland het afgelopen halfjaar flink zien groeien. Afgezet tegen de nieuwe winkelruimte, onder meer door de nieuwe megawinkel in het centrum van Amsterdam, viel de groei echter wat tegen.

Autoverkopen Europa toegenomen

De Europese autoverkopen zijn fors toegenomen. De maand maart was volgens brancheorganisatie ACEA goed voor een verkoopplus van ruim 11 procent ten opzichte van diezelfde maand een jaar eerder. In het eerste kwartaal van dit jaar vielen de verkopen op jaarbasis 8,4 procent hoger uit.

'Meer Nederlanders in Panama Papers'

De skyline van Panama, decor van de Panama Papers.

Er komen veel meer Nederlanders in de Panama Papers voor dan eerder bekend was.

Winkeliers hekelen gemeentelijke lasten

Winkeliers ergeren zich groen en geel aan oplopende gemeentelijke lasten. Met name belastingen voor het gebruik van bijvoorbeeld reclameborden, lichtbakken en luifels zijn ondernemers een doorn in het oog, stelt Detailhandel Nederland dinsdag.

Plastic tasjes uit de gratie

Winkeliers geven fors minder plastic tasjes aan klanten. Volgens onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaan er zo'n 71 procent minder plastic tasjes over de toonbank nu de consument ervoor moet betalen.

’It-vacatures moeten vrouwvriendelijker’

’It-werkgever moet meer aandacht besteden aan ouderschapsverlof.’

Om meer vrouwen als it’er aan de slag te laten gaan, moeten vacatures in jip-en-janneketaal worden geschreven. De wervende teksten voor it’ers (m/v) „zijn vaak veel te technisch, gebruiken een overdaad aan jargon en gaan te weinig in op aspecten waar vrouwen waarde aan hechten”, vindt vacaturesite Monsterboard.

Oracle koopt Nederlandse start-up wercker

Oracle heeft de Nederlandse start-up wercker gekocht. Dat heeft een platform gemaakt waarmee ontwikkelaars in de cloud software kunnen bouwen. Het is niet bekend hoeveel Oracle betaalt.

Laatste tips voor belastingaangifte

Ruim zes miljoen Nederlanders hebben hun belastingaangifte al ingestuurd. Twee miljoen landgenoten moeten dat vóór 1 mei nog doen. Deze tips kunnen erbij helpen.  

Singaporezen nemen vastgoedbedrijf Geneba over

Project van Geneba

De Singaporese vastgoedonderneming Frasers Centrepoint neemt voor bijna 316 miljoen euro een controlerend belang van krap 87 procent in het in Amsterdam gevestigde logistieke vastgoedbedrijf Geneba Properties.

Veel secretaresses verliezen baan

Komende donderdag is het secretaressedag, maar de vraag is voor wie. Ons land telt nog maar 40.000 secretaresses, tegen meer dan 80.000 aan het begin van de eeuw. De groeiende groep werkloze secretaresses vecht ondertussen om elke vacature.