Tien oplossingen voor problemen zzp'ers

Duits bedrijf neemt De Boer Structures over

Akzo weerspreekt kritiek aandeelhouders

Verf- en chemiebedrijf AkzoNobel noemt het afwijzen van de avances van de Amerikaanse branchegenoot PPG weloverwogen. De zitting bij de Ondernemingskamer is afgelopen.

Flinke omzetgroei voor de industrie

Bedrijven in de industrie hebben in het eerste kwartaal van het jaar een omzetgroei van 10,3 procent behaald.

Uber-topman zint op nieuwe groei

Travis Kalanick, ceo van Uber.

Uber-topman Kalanick gaat het miljardenplatform voor een tiental andere diensten inzetten. De meedogenloos precieze en visionaire ontwikkelaar wil met bezorgservices tot vliegende taxi's mondiaal groeien, blijkt uit een nieuwe biografie. Dit en meer zojuist verschenen boeken.

Nederland telt fors meer makelaars

Het aantal makelaars in Nederland is sinds 2010 met 10 procent toegenomen.

Jaar bedenktijd bij overname multinational

Demissionair minister Kamp

Bedrijven krijgen van het kabinet een stok om ongewenste bieders van zich af te slaan. Nu de ene na de andere Nederlandse multinational ten prooi dreigt te vallen aan buitenlandse aasgieren, vindt demissionair minister Kamp (Economische Zaken) dat het tijd is om in te grijpen.

Doorstart McGregor in België

Een Belgische rechter heeft vrijdag het groene licht gegeven voor de verkoop van 13 van de 23 kledingwinkels van McGregor en Gaastra in België. Daardoor zullen ook 124 van de 179 banen behouden blijven. Twee partijen hebben zich gemeld voor de winkels.

Ruim 200 ’vieze’ winkels onder toezicht

Ongedierte, rattenurine en de e-colibacterie werden aangetroffen bij diverse winkels.

UPDATE 18.31 - Ruim 200 supermarkten, bakkers, slagers en toko’s zijn tussen 2013 en juli 2016 onder verscherpt toezicht gesteld of hebben boetes gekregen vanwege slechte hygiëne en voedselveiligheid. Sommige zaken maakten het wel heel bont: zo werd er rattenurine in een zakje nootjes aangetroffen en vonden inspecteurs op een andere plek zelfs rattenkarkassen.

Cyberverzekering voor consument

Dat digitale schade reëel is, bleek afgelopen weekeinde weer eens toen computers wereldwijd werden platgelegd met cyberaanvallen. Als consument kun je je verzekeren voor schade door een hack, zo blijkt.

Luxe autowasbedrijf krijgt notering aan NPEX

Autowasstraat voor reiniging van auto's, van binnen en buiten, blijkt interessant als belegging.

BOB Autowas, een bedrijf dat zowel de binnen- als buitenkant van auto's reinigt, krijgt een notering aan de mkb-beurs NPEX.

Nederland officieel vogelgriepvrij

Nederland is officieel vogelgriepvrij. Het is drie maanden geleden dat het laatste pluimveebedrijf dat was besmet weer schoon is verklaard. Daardoor kunnen andere landen weer onbevreesd Nederlandse pluimveeproducten invoeren.

Moeders voor miljoenen in de bloemen gezet

Moederdag heeft dit jaar voor fors meer omzet gezorgd bij Royal FloraHolland ten opzichte van een jaar eerder. Bij de bloemenveilingen werd in de week voor Moederdag voor 137 miljoen euro omgezet. Dat betekende een stijging van 6,5 miljoen euro op jaarbasis.

Festival voor techondernemers

Bezoekers van TNW kunnen betalingen verrichten met hun polsband.

Lange rijen vanmorgen op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam voor The Next Web conferentie. De twaalfde editie van het tweedaagse technologiefestival trekt startups, investeerders en technologiemensen van over de hele wereld.

Plastic afval als grondstof

Jonathan Morrison en Rogier Heijning (r) werken aan een board in de van containers vervaardigde mobiele werkplaats.

Skateboards gemaakt van plastic doppen. Daarmee wil Wasteboards consumenten, en dan vooral jongeren, laten zien dat afval geen eindproduct hoeft te zijn. „Die doppen zijn voor ons geen afval maar een grondstof”, zegt Jonathan Morrison, Head Bakery van de Amsterdamse startup.

Meesterkok pioniert in Thailand

Sterrenkok Henk Savelberg in maart 2017 op het Bangkok Gourmet Festival.

Topkok Henk Savelberg was de eerste sterrenkok die besloot een zaak te openen in de Thaise hoofdstad Bangkok. De chef die in vier verschillende restaurants in Nederland werd bekroond met een Michelin-ster, vervult daarmee een pioniersrol.

Kaartjes-app Tiqets haalt miljoenen op

Het Nederlandse techbedrijf Tiqets, dat via de smartphone kaartjes aanbiedt, heeft $17 miljoen aan investeringen gekregen.

Utrecht en Noord-Holland gevoelig voor brexit

De aanstaande brexit kan de provincies Utrecht en Noord-Holland het hardst raken. Noord-Brabant en Overijssel kunnen van het Britse vertrek uit de EU juist profiteren, stelt het ING Economisch Bureau in een woensdag verschenen rapport.

Markten transparanter maken

Bij iCasting experimenteert Esmée Pater met verschillende verdienmodellen.

Sinds begin dit jaar staat Esmée Pater (26) aan het roer van iCasting, een online castingbureau dat talent en opdrachtgevers koppelt zonder torenhoge gages. Sterker nog: het rekent helemaal geen kosten.

Gezin met bedrijf meegegroeid

Anne-Marleen en Paul de Nooy met zakenpartner Friso de Lange (r).

Paul de Nooy en Anne-Marleen de Nooy-Hamming zijn getrouwd, ouders van drie jonge kinderen en runnen al jaren samen enkele succesvolle ondernemingen. Onlangs voegden zij een nieuwe startup toe: Skygate, producent en leverancier van betaalbare stalen binnendeuren.

Opgepakt

De moeder van één van mijn medewerkers belde dat haar zoon niet komt werken; hij is opgepakt door de politie. Ze vertelde dat het nog wel een aantal dagen kan duren, omdat hij in voorlopige hechtenis is genomen. Niemand kan (of wil) mij vertellen waarvan hij wordt verdacht. Kan ik hem ontslaan wegens werkweigering?

Ook gijzelsoftware in energiesector

Bij een vitaal onderdeel van de Nederlandse energievoorziening is begin maart 2017 een aanval met ransomware geweest. Dat meldde het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) woensdag. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn er ook nog twee overheidsinstellingen slachtoffer geweest van gijzelsoftware. In totaal zijn er de eerste drie maanden 116 cyberincidenten gemeld bij het NCSC.

Minder woningverkopen in april

In april zijn minder woningen van eigenaar gewisseld dan in maart. Dat meldt het Kadaster, dat de inschrijvingen registreert. In april noteerde het Kadaster 16.694 verkochte woningen, in maart waren dat er nog 21.648. Dat is een daling van 22,9 procent.

ABN Amro voert winst op

ABN Amro heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van een aanhoudende groei op het gebied van hypotheken en andere kredieten.

Van kelner tot bierbrouwer

Peter Rouwen bewondert zijn product in de Rotterdamse Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt is de nieuwste en grootste brouwerij van Rotterdam. Het bier is ambachtelijk maar toch doordrinkbaar. „Wij proberen met zo weinig mogelijk alcohol zo veel mogelijk smaak te veroorzaken”, zegt medeoprichter Peter Rouwen.

Beperk risico's voor zzp'er met mkb-ambitie

Het nieuwe kabinet moet werk maken van het verlagen van werkgeversrisico's zoals de loondoorbetaling bij ziekte. Daarmee zouden meer zelfstandigen zonder personeel (zzp) ervoor kiezen om door te groeien tot een midden- of kleinbedrijf (mkb) en dat is weer goed voor de werkgelegenheid. 

Thuisbezorgd-baas rijkste jongere 

Jitse Groen

Thuisbezorgd-oprichter Jitse Groen is de rijkste Nederlandse miljonair van onder de 40 jaar. De 38-jarige ondernemer is dankzij de recente beursgang van zijn bedrijf goed voor een vermogen van €460 miljoen.  

Nederlandse economie bloeit

Aan horeca, zoals hier in de Oude Haven van Rotterdam, werd het afgelopen kwartaal meer uitgegeven.

De Nederlandse economie heeft het beste kwartaal sinds het begin van de crisis achter de rug. Ten opzichte van de eerste kwartaal van 2016 groeide het bruto binnenlands product met 3,4 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Moody's neemt Bureau van Dijk over

Moody's Corporation, het moederbedrijf van de gelijknamige kredietbeoordelaar, neemt het in Amsterdam gevestigde Bureau van Dijk over van investeerder EQT voor 3 miljard euro. Bureau van Dijk is actief op het gebied van bedrijfsinformatie.

BAM werkt met Delftse start-up aan hyperloop

BAM werkt mee aan de ontwikkeling van de hyperloop, een technologie die in de toekomst razendsnel openbaar vervoer mogelijk moet maken. Het bouwbedrijf gaat de Delftse start-up HARDT helpen bij de bouw van een testfaciliteit. Dat maakte BAM maandag bekend, zonder in te gaan op financiële details.

Langdurige werkloosheid neemt verder af (2)

De langdurige werkloosheid in Nederland is in het eerste kwartaal verder afgenomen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.