donderdag 16 maart 2017, 7:53

Werkloosheid verder gedaald

© ANP

De werkloosheid is in februari verder gedaald. Nederland telde vorige maand 473.000 werklozen, 7000 minder dan een maand eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Afgezet tegen de totale beroepsbevolking bleef de werkloosheid wel gelijk ten opzichte van januari: 5,3 procent.

Over de laatste drie maanden nam het aantal werklozen met gemiddeld 9000 per maand af. Het aantal werkenden nam met gemiddeld 13.000 per maand toe. In februari had twee derde van de in totaal 12,8 miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar betaald werk. Voor 4,3 miljoen mensen gold dat niet, maar alleen degenen die wel actief op zoek waren, tellen als werkloos.

Uitkeringsinstantie UWV telde vorige maand 416.000 lopende ww-uitkeringen. Dat zijn er 3000 minder dan een maand eerder. Daarbij nam het aantal uitkeringen voor mensen in het onderwijs en de zorg bovengemiddeld sterk af. Het aantal nieuwe ww-uitkeringen zakte met ruim een vijfde tot 81.000. In de bankensector stroomden fors meer mensen de ww in, maar daar stonden sterke afnames tegenover in de detailhandel en de bouw.

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Banen weg door enorme lastendruk
1 uur geleden
Nederlandse industrie zet groei voort
2 dagen geleden
Dip in Europese verkoop bedrijfswagens
3 dagen geleden
Bouw boekt flinke omzetstijging
3 dagen geleden
Onderzoeksuitgaven bedrijven iets gestegen
3 dagen geleden
Probleemloos veilig communiceren
2 dagen geleden
Kant-en-klaar op de mat
3 dagen geleden
Bouw camper vormt start bedrijf
3 dagen geleden
Nieuwe wet zet loon zzp'ers onder druk
3 dagen geleden
Ruim 1 miljard euro besteed bij webwinkels EU
3 dagen geleden