Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 16 maart 2017, 7:53

Werkloosheid verder gedaald

© ANP

De werkloosheid is in februari verder gedaald. Nederland telde vorige maand 473.000 werklozen, 7000 minder dan een maand eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Afgezet tegen de totale beroepsbevolking bleef de werkloosheid wel gelijk ten opzichte van januari: 5,3 procent.

Over de laatste drie maanden nam het aantal werklozen met gemiddeld 9000 per maand af. Het aantal werkenden nam met gemiddeld 13.000 per maand toe. In februari had twee derde van de in totaal 12,8 miljoen mensen tussen de 15 en 75 jaar betaald werk. Voor 4,3 miljoen mensen gold dat niet, maar alleen degenen die wel actief op zoek waren, tellen als werkloos.

Uitkeringsinstantie UWV telde vorige maand 416.000 lopende ww-uitkeringen. Dat zijn er 3000 minder dan een maand eerder. Daarbij nam het aantal uitkeringen voor mensen in het onderwijs en de zorg bovengemiddeld sterk af. Het aantal nieuwe ww-uitkeringen zakte met ruim een vijfde tot 81.000. In de bankensector stroomden fors meer mensen de ww in, maar daar stonden sterke afnames tegenover in de detailhandel en de bouw.

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Bedrijf failliet om ziektekosten
3 uur geleden
Cybercentrum helpt bedrijf beveiligen
4 uur geleden
Column: Belastingverlaging in plaats van hogere lonen
6 uur geleden
’McGregor maakt doorstart’
23 uur geleden
Uur van waarheid Aldel in Delfzijl
1 dag geleden
Modeketen Piet Zoomers verkoopt winkels
1 dag geleden
MKB Fonds in verpakker Hodi
1 dag geleden
‘Tesla onder de kinderwagens’
1 dag geleden
Column: laat vervuiler betalen
1 dag geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
2 dagen geleden