vrijdag 17 maart 2017, 7:30

BinckBank koopt snelle groeier Pritle

© ANP XTRA

Pritle, de snel groeiende online vermogensbeheerder, is gekocht door BinckBank. Dat melden beide bedrijven BinckBank vrijdagochtend.

Voor de overname van de bedrijfsactiviteiten betaalt BinckBank €12,5 miljoen. Daarvan € 7,5 miljoen in contanten en een bedrag van € 5 miljoen in aandelen van Nederlandse online bank Binck.

Het aandeel BinckBank zakte vrijdagochtend 2,5%. Analisten van KBC waren negatief over de groeikansen van het aandeel.

Pritle heeft €60 miljoen onder beheer van 6500 klanten met een team van 28 medewerkers, zij komen allemaal in dienst bij BinckBank.

Het werkt met eenvoudige online modellen waarmee particulieren in enkele muisklikken snel gericht kunnen beleggen, bijvoorbeeld voor hun pensioen of studie.

Na de overname van de bedrijfsactiviteiten van Pritle worden zijn diensten onder Binck-label voortgezet, melden de bedrijven.

Aanvulling

BinckBank zegt met de overname van de 'robo-belegger' een antwoord te hebben gevonden op een groeiende behoefte van klanten. Topman Vincent Germyns van BinckBank zegt Pritle als aanvulling op andere diensten te zien.

Voormalig directeur en oprichter Thomas Bunnik van Pritle gaat zich volgens een verklaring 'focussen op de uitbreiding van de vermogensbeheerdienst-verlening in Europa', waaraan Pritle al was begonnen. Pritle werkt al in België, Zwitserland en Oostenrijk.

Pritle nam in 2015 beleggingsbedrijf Fundix over en maakte afgelopen jaren een sterke groei door, en bereikte specficiek veel jongeren en ondernemers. Het in 2014 begonnen bedrijf zoekt groei in Europa voor klanten die een alternatief zoeken voor de traditionele banken.

 

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Bedrijf mist digitalisering
35 minuten geleden
Afvalprobleem ter plekke aanpakken
52 minuten geleden
Factoringbedrijf DBS2 naar NPEX
2 uur geleden
Meer vertrouwen bij industriële producenten
4 uur geleden
VDL voorziet stadion PSV van nieuwe stoeltjes
20 uur geleden
Grafkistenbouwer in het nauw
22 uur geleden
Noord-Holland meest innovatief
1 dag geleden
Cash voor stapelboerderij
20 uur geleden
Camera voor smaakvolle wijn
1 dag geleden
Kosten cyberaanvallen voor bedrijven hoog
1 dag geleden