vrijdag 17 maart 2017, 7:30

BinckBank koopt snelle groeier Pritle

© ANP XTRA

Pritle, de snel groeiende online vermogensbeheerder, is gekocht door BinckBank. Dat melden beide bedrijven BinckBank vrijdagochtend.

Voor de overname van de bedrijfsactiviteiten betaalt BinckBank €12,5 miljoen. Daarvan € 7,5 miljoen in contanten en een bedrag van € 5 miljoen in aandelen van Nederlandse online bank Binck.

Het aandeel BinckBank zakte vrijdagochtend 2,5%. Analisten van KBC waren negatief over de groeikansen van het aandeel.

Pritle heeft €60 miljoen onder beheer van 6500 klanten met een team van 28 medewerkers, zij komen allemaal in dienst bij BinckBank.

Het werkt met eenvoudige online modellen waarmee particulieren in enkele muisklikken snel gericht kunnen beleggen, bijvoorbeeld voor hun pensioen of studie.

Na de overname van de bedrijfsactiviteiten van Pritle worden zijn diensten onder Binck-label voortgezet, melden de bedrijven.

Aanvulling

BinckBank zegt met de overname van de 'robo-belegger' een antwoord te hebben gevonden op een groeiende behoefte van klanten. Topman Vincent Germyns van BinckBank zegt Pritle als aanvulling op andere diensten te zien.

Voormalig directeur en oprichter Thomas Bunnik van Pritle gaat zich volgens een verklaring 'focussen op de uitbreiding van de vermogensbeheerdienst-verlening in Europa', waaraan Pritle al was begonnen. Pritle werkt al in België, Zwitserland en Oostenrijk.

Pritle nam in 2015 beleggingsbedrijf Fundix over en maakte afgelopen jaren een sterke groei door, en bereikte specficiek veel jongeren en ondernemers. Het in 2014 begonnen bedrijf zoekt groei in Europa voor klanten die een alternatief zoeken voor de traditionele banken.

 

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Infrarood panelen alternatief gasstook in bouw
14 uur geleden
Meer fusies en overnames in Nederland
21 uur geleden
België pakt foute transportbedrijven aan
21 uur geleden
'Bol.com pakt verkoop namaak aan'
1 dag geleden
Zalm, belasting en de ster van Heineken
2 dagen geleden
'Alimentatie aftrekken van belasting?'
2 dagen geleden
AkzoNobel bezigt groene ambitie
2 dagen geleden
'Topman EY miste fouten jaarrekening Rabobank'
2 dagen geleden
Grafkist bezorgd tot aan de deur
3 dagen geleden
Voorzitter uitzendbond: ’Iedereen vast is illusie’
3 dagen geleden