vrijdag 17 maart 2017, 8:40

Innovatiesteun 4000 kleinere bedrijven

© Hollandse Hoogte

Bijna 4000 midden- en kleine bedrijven (mkb) hebben de afgelopen vier jaar gebruik gemaakt van een speciaal fonds van de overheid om te innoveren, de zogenoemde MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Met 143 miljoen euro aan steun heeft het mkb voor bijna 400 miljoen euro aan investeringen in innovatie kunnen doen.

Dat blijkt uit een evaluatie van de MIT. De regeling wordt dan ook voortgezet, maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag bekend.

Het ministerie en de betrokken provincies stellen vanaf 11 april 55,75 miljoen euro beschikbaar. Op basis van de afgelopen vier jaar leidt dit naar verwachting tot rond de 155 miljoen euro aan innovaties.

Kamp wil met de MIT ondernemers over de streep trekken om te beginnen met innoveren: "De eerste fase van een innovatietraject is voor het mkb vaak een uitdaging, omdat dit meestal nog niet direct tot nieuwe inkomsten leidt.

Met de MIT-regeling stimuleren het kabinet en de provincies gezamenlijk innovatieve ondernemers om juist wél die stap te kunnen zetten."

Meer artikelen in DFT Ondernemen

'Prijzen luxe appartementen Amsterdam kunnen verdubbelen'
18 uur geleden
Handel met Britten lager
1 dag geleden
Lonen gaan stijgen
1 dag geleden
Aegon en Funding Circle gaan samenwerken
1 dag geleden
Bedrijfsleven ervaart personeelstekort
2 dagen geleden
Nederlandse bedrijven snelle betalers
2 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
3 dagen geleden
Eerste CO2-neutrale hotel
3 dagen geleden
Rompslomp uit zeevracht
3 dagen geleden
Amazon zoekt miljardenkapitaal voor overname
3 dagen geleden