vrijdag 17 maart 2017, 8:40

Innovatiesteun 4000 kleinere bedrijven

© Hollandse Hoogte

Bijna 4000 midden- en kleine bedrijven (mkb) hebben de afgelopen vier jaar gebruik gemaakt van een speciaal fonds van de overheid om te innoveren, de zogenoemde MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Met 143 miljoen euro aan steun heeft het mkb voor bijna 400 miljoen euro aan investeringen in innovatie kunnen doen.

Dat blijkt uit een evaluatie van de MIT. De regeling wordt dan ook voortgezet, maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag bekend.

Het ministerie en de betrokken provincies stellen vanaf 11 april 55,75 miljoen euro beschikbaar. Op basis van de afgelopen vier jaar leidt dit naar verwachting tot rond de 155 miljoen euro aan innovaties.

Kamp wil met de MIT ondernemers over de streep trekken om te beginnen met innoveren: "De eerste fase van een innovatietraject is voor het mkb vaak een uitdaging, omdat dit meestal nog niet direct tot nieuwe inkomsten leidt.

Met de MIT-regeling stimuleren het kabinet en de provincies gezamenlijk innovatieve ondernemers om juist wél die stap te kunnen zetten."

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Taal als bindende factor
22 uur geleden
Van bierafval naar etenswaar
1 dag geleden
Groeimarkten veroveren
1 dag geleden
Kamp: snel stappen bij overname bedrijven
1 dag geleden
’Loonkloof man-vrouw pas in 2052 weg’
1 dag geleden
KPN tegen extra bescherming prooien
2 dagen geleden
Verkoop bedrijfswagens in EU stijgt verder
2 dagen geleden
Nederlandse industrie fleurt op
2 dagen geleden
Flexwerker vaker arbeidsongeschikt
2 dagen geleden
EU eist tien papadagen
2 dagen geleden