vrijdag 17 maart 2017, 8:40

Innovatiesteun 4000 kleinere bedrijven

© Hollandse Hoogte

Bijna 4000 midden- en kleine bedrijven (mkb) hebben de afgelopen vier jaar gebruik gemaakt van een speciaal fonds van de overheid om te innoveren, de zogenoemde MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Met 143 miljoen euro aan steun heeft het mkb voor bijna 400 miljoen euro aan investeringen in innovatie kunnen doen.

Dat blijkt uit een evaluatie van de MIT. De regeling wordt dan ook voortgezet, maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag bekend.

Het ministerie en de betrokken provincies stellen vanaf 11 april 55,75 miljoen euro beschikbaar. Op basis van de afgelopen vier jaar leidt dit naar verwachting tot rond de 155 miljoen euro aan innovaties.

Kamp wil met de MIT ondernemers over de streep trekken om te beginnen met innoveren: "De eerste fase van een innovatietraject is voor het mkb vaak een uitdaging, omdat dit meestal nog niet direct tot nieuwe inkomsten leidt.

Met de MIT-regeling stimuleren het kabinet en de provincies gezamenlijk innovatieve ondernemers om juist wél die stap te kunnen zetten."

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Infrarood panelen alternatief gasstook in bouw
14 uur geleden
Meer fusies en overnames in Nederland
21 uur geleden
België pakt foute transportbedrijven aan
21 uur geleden
'Bol.com pakt verkoop namaak aan'
1 dag geleden
Zalm, belasting en de ster van Heineken
2 dagen geleden
'Alimentatie aftrekken van belasting?'
2 dagen geleden
AkzoNobel bezigt groene ambitie
2 dagen geleden
'Topman EY miste fouten jaarrekening Rabobank'
2 dagen geleden
Grafkist bezorgd tot aan de deur
3 dagen geleden
Voorzitter uitzendbond: ’Iedereen vast is illusie’
3 dagen geleden