zaterdag 18 maart 2017, 8:35

Renteswapschadeclaim claimt bij claimant

Pieter Lijesen. © CLAUDE VANHEYE

Gedupeerde mkb’ers die deelnemen aan Stichting Renteswapschadeclaim (SR) hebben een rekening van €3000 van hun claimclub ontvangen. “Een success fee”, noemt SR-directeur Pieter Lijesen het.

De Stichting Renteswapclaim werd vorig jaar niet ontvankelijk verklaard in een collectieve procedure tegen de Rabobank.

Volgens de rechter was er geen grond voor een collectieve actie en heeft Lijesen als enig bestuurder van de stichting te veel macht.

'Herstelkader'

Vanwaar dan tóch een ‘success fee’ in rekening brengen? “Dat zit zo: ik heb mij intensief beziggehouden met de algemene compensatieregeling, het zogeheten ‘herstelkader’, waarin banken hebben toegezegd dat klanten € 3000 in rekening mogen brengen voor juridische kosten.

Daarom heb ik besloten om de met de deelnemers vastgelegde success fee van 25% te matigen tot dat bedrag. Bovendien ben ik tegen het vonnis van de Rabobank-zaak in hoger beroep gegaan”, aldus Lijesen, die stelt dat alle belangenbehartigers momenteel om dezelfde reden facturen sturen aan hun deelnemers.

Geschrokken

In de brief die Stichting Renteswapclaim deze week stuurde aan haar deelnemers die bankieren bij ING, staat dat zij het bedrag vóór 1 mei moeten betalen.

Dat is opmerkelijk, aangezien velen nog niet eens weten of ze überhaupt voor de compensatieregeling in aanmerking komen of daarmee akkoord gaan.

Als Lijesen hierop wordt aangeproken door DFT, reageert hij geschrokken: ,,Dat is misschien slordig, maar het is geen onwil. Indien hun bank deze kosten niet vergoedt, hoeven de deelnemers de rekening ook niet te betalen”.

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Taal als bindende factor
23 uur geleden
Van bierafval naar etenswaar
1 dag geleden
Groeimarkten veroveren
1 dag geleden
Kamp: snel stappen bij overname bedrijven
1 dag geleden
’Loonkloof man-vrouw pas in 2052 weg’
1 dag geleden
KPN tegen extra bescherming prooien
2 dagen geleden
Verkoop bedrijfswagens in EU stijgt verder
2 dagen geleden
Nederlandse industrie fleurt op
2 dagen geleden
Flexwerker vaker arbeidsongeschikt
2 dagen geleden
EU eist tien papadagen
2 dagen geleden