zaterdag 18 maart 2017, 18:41

Nederlander twijfelt bij belastingen

© ANP,REUTERS,TELEGRAAF

De aangiftetermijn voor je belastingen sluit op 1 mei, consumenten duiken in tips. Die behoren met zorgen over werkloosheid en kortingen tot de best gelezen artikelen afgelopen week.

Onze Geld-redactie is al weken bezig om met experts de beste tips voor je aangifte bij elkaar te zetten. Met praktische aanwijzingen en video's voor je belastingaanslag, als consument maar ook als zzp'er.

Tot 1 april volgen nog talrijke van zulke tips, allemaal hier te vinden. Uit de onderwerpen van de best gelezen artikelen blijkt dat consumenten waarschijnlijk niet erg zeker zijn van wat ze moeten invullen.

Stel je vragen

Overigens, als hulp: dinsdag aanstaande houden we een gratis online spreekuur. Je vragen kun je hier al opgeven; experts zorgen voor een snel antwoord zodat je dat je dat gebruiken zult voor je aanslag. Het levert lezers ieder jaar veel voldoening op.

Belasting betalen is dan wel nodig, maar Nederlanders vinden ook dat we niet te veel hoeven te betalen. Dat bleek ook dit jaar wel: je keek - tussen de verkiezingscampagnes en coalitievoorbereidingen door - vaak naar buitenkansjes die hun belastbaar inkomen wat kunnen drukken op de aangifte. 

Wat betaal je nog als je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, bijvoorbeeld?

Of neem de zes bloemrijke aftrekposten voor de honderdduizenden zzp'ers.

Straf voor afwezige student

Interessant, maar vast ook een beetje 'lekker puh', vonden DFT-lezers het bericht over de studiestraf voor langdurige 'afwezige' studenten.

Een akkefietje in Amsterdam hield de gemoederen flink bezig. De VVD wil het door de gemeente teveel betaalde aan inwoners via de belastingen gaan terughalen.

De Belastingdienst domineerde niet al het nieuws voor DFT-lezers. Veel lezers lazen dit bericht: je wilt dat het nieuwe kabinet haast maakt om vijftigplussers en ouder aan het werk te krijgen. Die werkloosheid blijkt te zijn gestegen. 

Renteverlaging

In de Verenigde Staten kondigde Federal Reserve-voorzitter Janet Yellen, boegbeeld van alle centrale Amerikaanse banken, de rente verder te gaan verhogen. De economie draait er op stoom, de werkloosheid daalt al maanden, en de mensen draaien meer uren in bedrijven.

Met meer inkomsten kan de rentesteun vanuit de centrale bank wel omlaag, aldus Yellen. Dat is ver weg, maar in Europa stijgt de rente ook licht.

De Rabobank verlaagde zijn spaarrente echter afgelopen week, tot onvrede waarschijnlijk van veel lezers.

De afsluitende belastingtip is toch om erg zorgvuldig te zijn. Het hilarische probleem van een verkeerd gezette komma wil je toch niet op je geweten hebben.

Dat was het overzicht van afgelopen week. Kijk hier alvast naar wat de komende dagen op de agenda staat en belangrijk wordt.

Doe mee: vragen en antwoorden voor je belastingaangifte dinsdag tijdens dit gratis seminar van De Telegraaf.

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Bedrijf mist digitalisering
34 minuten geleden
Afvalprobleem ter plekke aanpakken
50 minuten geleden
Factoringbedrijf DBS2 naar NPEX
2 uur geleden
Meer vertrouwen bij industriële producenten
4 uur geleden
VDL voorziet stadion PSV van nieuwe stoeltjes
20 uur geleden
Grafkistenbouwer in het nauw
22 uur geleden
Noord-Holland meest innovatief
1 dag geleden
Cash voor stapelboerderij
20 uur geleden
Camera voor smaakvolle wijn
1 dag geleden
Kosten cyberaanvallen voor bedrijven hoog
1 dag geleden