maandag 17 april 2017, 8:35

Singaporezen nemen vastgoedbedrijf Geneba over

Project van Geneba. © GENEBA

De Singaporese vastgoedonderneming Frasers Centrepoint neemt voor bijna 316 miljoen euro een controlerend belang van krap 87 procent in het in Amsterdam gevestigde logistieke vastgoedbedrijf Geneba Properties.

Geneba richt zich vooral op logistieke en industriële vastgoedobjecten in Duitsland en Nederland. Het bedrijf kondigde begin december aan zijn strategische opties te bekijken, waaronder een beursgang, fusie of verkoop. In Geneba werden in het verleden de financieel gezonde en renderende bezittingen van Homburg Invest geplaatst. Het bedrijf is genoteerd op handelsplatform NPEX.

Canadese aandeelhouders

Frasers neemt het belang over van Canadese aandeelhouders. Er is voor Frasers een optie om Geneba later geheel in te lijven.

Topman Panote Sirivadhanabhakdi van Frasers liet in een toelichting op de overname weten dat Geneba alles biedt wat Frasers zocht in een logistiek platform in Europa, met een gefocuste strategie, goede portfolio en een solide huurdersprofiel. Volgens Frasers wordt door de overname de positie van Geneba verder versterkt.

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Hittegolf: DFT-lezers vluchten naar binnen
1 dag geleden
’Maak arbo-gesprek over toekomst verplicht’
1 dag geleden
’Weinig zelfkritiek accountants’
2 dagen geleden
FloraHolland zet stap in onlinebloemenhandel
2 dagen geleden
Winsten van niet-financiële bedrijven omhoog
2 dagen geleden
Mooie groei Nederlandse economie
2 dagen geleden
Techhub in Rotterdam
3 dagen geleden
Internationaal team in Krakau
3 dagen geleden
Private deelauto openen met app
3 dagen geleden
Snelle landmeetkundige drone
3 dagen geleden