woensdag 19 april 2017, 20:31

Zakenvrouw start Business Academy

Elske Doets. ©

Elske Doets, zakenvrouw van het jaar 2017, start de Young Lady Business Academy. Ze vindt dat er te weinig vrouwen in het zakenleven zitten en wil met een korte – gratis – opleiding jonge vrouwen op weg helpen.

Doets, die een succesvolle reisonderneming in ons land runt, zegt dat ze te weinig vrouwen tegenkomt die op dezelfde manier hun droom hebben nagejaagd. Voor ’mijn generatie’ kan ik niet zoveel meer betekenen, maar voor de aankomende generatie kan dat ik wel.”

Alle jonge meisjes en vrouwen van 15 tot 24 jaar met ambitie om het zakenleven in te gaan, kunnen zich tot 12 mei aanmelden door middel van een videoboodschap. Uit de groep worden dertig kandidaten geselecteerd die vijf dagen lang in juli onder supervisie van Elske Doets kennismaken met alle facetten het zakendoen. De beste mag in september met Elske Doets mee op zakenreis naar de Verenigde Staten.

’Geen concessies’

Doets vindt dat ze bij jonge meiden niet vaak proeft om vol voor een droom te gaan. „Veelal geven jonge vrouwen onder druk van hun omgeving hun droom op. De Young Lady Business Academy is bedoeld om deze doelgroep te prikkelen en geen concessies te doen.”

Vestigingsdirecteur Ludi Zoomer van de Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz uit Alkmaar vindt het een goed initiatief: „Op veel plekken in de samenleving hebben vrouwen nog steeds een achterstand. Dat is in de zakenwereld niet anders. Het is fantastisch dat jonge meiden via deze academie een kans krijgen om kennis te maken met dit boeiende vak. Dergelijke ervaringen hebben doorgaans veel impact op leerlingen heeft.”

Online inschrijven

Inschrijven kan via www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy. Bij succes gaat de Academy in het najaar opnieuw op zoek naar jonge enthousiaste vrouwen.

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Diamantairs op zwart zaad
1 dag geleden
Katerdag knarstentandend toegestaan door werkgever
1 dag geleden
Ondernemers op Spitsbergen voor aanpak klimaatverandering
1 dag geleden
Boven formatietafel neemt de bewolking toe
1 dag geleden
Taal als bindende factor
3 dagen geleden
Van bierafval naar etenswaar
3 dagen geleden
Groeimarkten veroveren
3 dagen geleden
Kamp: snel stappen bij overname bedrijven
4 dagen geleden
’Loonkloof man-vrouw pas in 2052 weg’
4 dagen geleden
KPN tegen extra bescherming prooien
4 dagen geleden