donderdag 20 april 2017, 17:29

Studenten naar NASA voor klimaataanpak

Studenten Lex Hoefsloot en Jonathan Breemhaar. © SINGULARITYU NL

Studenten Lex Hoefsloot en Jonathan Breemhaar hebben de hoofdprijs van Singularity University gewonnen voor de beste oplossing die de schadelijke gevolgen van klimaatverandering moet beperken.

Ze krijgen als prijs een gesponsorde reis van negen weken naar de Verenigde Staten om het Global Solutions Program in het NASA Research Park in Silicon Valley mee te maken.

Hoefstloot (27), student in automotive technologie, werkt aan een door zonne-energie aangedreven auto's als centraal vervoermiddel ontwikkelen.

Daarmee wordt de aanleg van een nieuw netwerk met oplaadpunten voor miljoenen batterijauto's voorkomen, aldus de TU Eindhoven-student tijdens Global Impact Challenge van Singularity University.

Gekweekt vlees

Jonathan Breemhaar (27), student mechanical engineering aan de TU Delft, werkt met zijn idee aan de schaalvergroting voor de poductie van gekweekt vlees. Deze opzet dient als alternatief voor de huidige vleesindustrie die relatief veel energie en water vergt.

De Singularity University werkt aan de technologische aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken. Nederland is het eerste land buiten de Verenigde Staten dat een Singularity University heeft gekregen, bedoeld om nieuw te talent te begeleiden.

Krijg nieuws van DFT gratis via WhatsApp

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Hittegolf: DFT-lezers vluchten naar binnen
1 dag geleden
’Maak arbo-gesprek over toekomst verplicht’
1 dag geleden
’Weinig zelfkritiek accountants’
2 dagen geleden
FloraHolland zet stap in onlinebloemenhandel
2 dagen geleden
Winsten van niet-financiële bedrijven omhoog
2 dagen geleden
Mooie groei Nederlandse economie
2 dagen geleden
Techhub in Rotterdam
3 dagen geleden
Internationaal team in Krakau
3 dagen geleden
Private deelauto openen met app
3 dagen geleden
Snelle landmeetkundige drone
3 dagen geleden