Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 12 juli 2017, 10:15

Ordina: IT-markt is overspannen

© ANP

Automatiseerder Ordina bestempelt de huidige IT-markt als overspannen. Enerzijds blijkt het werven van nieuw personeel bij de operationele tak van het bedrijf een hele opgave. Daartegenover zijn de eisen die klanten aan de dienstverlening stellen steeds hoger, aldus een woordvoerster woensdag.

Klanten willen volgens haar het nieuwste van het nieuwste, dat is geen verrassing. De ontwikkelingen in de IT gaan echter snel. Daardoor is het soms moeilijk om aan bepaalde specialistische eisen van klanten te voldoen, aldus Ordina. Reden voor het bedrijf extra in te zetten op het ,,extra uitrusten" van personeel.

Het krimpende personeelsbestand bij de operationele tak van het bedrijf is volgens de woordvoerster één op één te vertalen naar de dalende omzet. ,,We hebben klanten ook vaker nee moeten verkopen", voegde ze toe.

Ordina kondigde dinsdag een nieuwe reorganisatie aan. Daarbij gaf het bedrijf ook aan dat de financiële resultaten onder druk staan. Ordina wil jaarlijks 5 miljoen euro bezuinigen door te snijden in managementlagen en andere medewerkers. De zegsvrouw wilde niet ingaan op het aantal banen dat zal worden geschrapt. Wel zijn de medewerkers die het betreft al ingelicht.

Gerelateerde artikelen

Ordina zet mes in organisatie
11 Jul 17

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Bedrijf failliet om ziektekosten
1 dag geleden
Cybercentrum helpt bedrijf beveiligen
1 dag geleden
Column: Belastingverlaging in plaats van hogere lonen
1 dag geleden
’McGregor maakt doorstart’
2 dagen geleden
Uur van waarheid Aldel in Delfzijl
2 dagen geleden
Modeketen Piet Zoomers verkoopt winkels
2 dagen geleden
MKB Fonds in verpakker Hodi
2 dagen geleden
‘Tesla onder de kinderwagens’
2 dagen geleden
Column: laat vervuiler betalen
3 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
3 dagen geleden