Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 13 juli 2017, 20:23

'Nieuwe kabinet moet start-ups stimuleren'

Informateur Gerrit Zalm
Willem Vermeend

Het nieuwe kabinet moet veel meer doen voor startende bedrijven. Alleen op deze manier kan Nederland één van de meest concurrerende landen ter wereld blijven. 

Dat schrijven oud-minister Willem Vermeend en prins Constantijn in een brief aan informateur Gerrit Zalm. Vermeend en Constantijn zijn door het huidige kabinet aangesteld als zogenoemde 'special envoy' FinTech en StartupDelta.

Concurrentievermogen

Beide ambassadeurs wijzen Zalm erop dat het concurrentievermogen van Nederland de komende tien jaar sterk wordt beïnvloed door grote veranderingen in de wereldeconomie. Daarbij valt te denken aan een versnelling van de digitalisering, nieuwe technologieën en de energietransitie. Nederlandse groeibedrijven als Booking.com, Adyen, Takeaway.com en Vandebron spelen er al op in.

Maar volgens Vermeend en prins Constantijn moeten er meer nieuwe bedrijven ontstaan die kunnen profiteren van de mogelijkheden die toekomstige technologieën bieden. Zij vragen Zalm daarom in het regeerakkoord op te nemen dat het klimaat voor 'start-ups' en 'scale-ups' aantrekkelijker wordt. Ook fiscale stimulansen en het warm verwelkomen van buitenlandse talenten kunnen van ons land een broedplaats maken voor de ondernemingen van de toekomst, aldus Vermeend en Constantijn.         

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Bedrijf failliet om ziektekosten
1 dag geleden
Cybercentrum helpt bedrijf beveiligen
1 dag geleden
Column: Belastingverlaging in plaats van hogere lonen
1 dag geleden
’McGregor maakt doorstart’
2 dagen geleden
Uur van waarheid Aldel in Delfzijl
2 dagen geleden
Modeketen Piet Zoomers verkoopt winkels
2 dagen geleden
MKB Fonds in verpakker Hodi
2 dagen geleden
‘Tesla onder de kinderwagens’
2 dagen geleden
Column: laat vervuiler betalen
3 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
3 dagen geleden