donderdag 13 juli 2017, 20:23

'Nieuwe kabinet moet start-ups stimuleren'

Informateur Gerrit Zalm
Willem Vermeend

Het nieuwe kabinet moet veel meer doen voor startende bedrijven. Alleen op deze manier kan Nederland één van de meest concurrerende landen ter wereld blijven. 

Dat schrijven oud-minister Willem Vermeend en prins Constantijn in een brief aan informateur Gerrit Zalm. Vermeend en Constantijn zijn door het huidige kabinet aangesteld als zogenoemde 'special envoy' FinTech en StartupDelta.

Concurrentievermogen

Beide ambassadeurs wijzen Zalm erop dat het concurrentievermogen van Nederland de komende tien jaar sterk wordt beïnvloed door grote veranderingen in de wereldeconomie. Daarbij valt te denken aan een versnelling van de digitalisering, nieuwe technologieën en de energietransitie. Nederlandse groeibedrijven als Booking.com, Adyen, Takeaway.com en Vandebron spelen er al op in.

Maar volgens Vermeend en prins Constantijn moeten er meer nieuwe bedrijven ontstaan die kunnen profiteren van de mogelijkheden die toekomstige technologieën bieden. Zij vragen Zalm daarom in het regeerakkoord op te nemen dat het klimaat voor 'start-ups' en 'scale-ups' aantrekkelijker wordt. Ook fiscale stimulansen en het warm verwelkomen van buitenlandse talenten kunnen van ons land een broedplaats maken voor de ondernemingen van de toekomst, aldus Vermeend en Constantijn.         

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Smachten naar vrije tijd
1 dag geleden
Friettent Lil Kleine vandaag open
3 dagen geleden
Met nieuw sporttenue Europa in
3 dagen geleden
Bedrijven met missie in opmars
3 dagen geleden
Koud weer zit peren- en appeloogst dwars
4 dagen geleden
Betalen door data te delen
4 dagen geleden
Klantvragen slimmer beantwoorden
4 dagen geleden
Rijk moet volgens ontwikkelaars nieuwbouw afdwingen
4 dagen geleden
Financiering via NPEX flink gegroeid
5 dagen geleden
’IJssalon is gezamenlijk kindje’
5 dagen geleden