vrijdag 14 juli 2017, 16:28

’Gezonde baas’ in België: Bij ons geen klachten

Alles voor een gezonde werknemer…. © Hollandse Hoogte

Het Belgische uitzendbureau dat in opspraak is geraakt omdat het reischeques aan gezonde medewerkers geeft, staat te kijken van die ophef.

„We doen dit al jaren”, zegt zaakvoerder (directeur) Bart Vanderstraeten van B&A Technics in een telefoongesprek met deze krant. Zijn bedrijf, een uitzendbureau voor technisch personeel, organiseert deze zomer twee keer een loterij voor medewerkers die zeker twee maanden niet ziek zijn geweest. De prijs: een reischeque van €1500. „Vroeger gaven we wel flessen wijn, of een weekendje weg, nu zijn het reischeques”, zegt Vanderstraeten laconiek.

Elders in België wordt er juist furieus gereageerd op het ’gezondheidsoffensief’. Een hoogleraar arbeidsrecht aan de KU Leuven spreekt van discriminatie, net als drie vakbonden.

„Ik heb binnen het bedrijf geen klachten gehoord”, zegt Vanderstraeten. „We doen gewoon veel voor onze medewerkers. We organiseren uitjes, we trakteren ze op vrijdag, enzovoort. Als je daar niet aan wilt meedoen, dan hoeft het niet. Maar wij hebben onze mensen net zo hard nodig als zij ons, vandaar.”

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Smachten naar vrije tijd
1 dag geleden
Friettent Lil Kleine vandaag open
3 dagen geleden
Met nieuw sporttenue Europa in
3 dagen geleden
Bedrijven met missie in opmars
3 dagen geleden
Koud weer zit peren- en appeloogst dwars
4 dagen geleden
Betalen door data te delen
4 dagen geleden
Klantvragen slimmer beantwoorden
4 dagen geleden
Rijk moet volgens ontwikkelaars nieuwbouw afdwingen
4 dagen geleden
Financiering via NPEX flink gegroeid
5 dagen geleden
’IJssalon is gezamenlijk kindje’
5 dagen geleden