Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
dinsdag 12 september 2017, 9:55

Gordon begin van nieuw avontuur

Bianca Krijnen-Splint runt de uitgever inmiddels samen met haar man Dennis.. © EIGEN FOTO

Samen met haar man runt Bianca Krijnen-Splint de jonge uitgeverij Splint Media. Ze startte het bedrijf alleen. „Het was best even moeilijk om mijn kindje te delen, maar ik krijg er veel vrijheid voor terug.”

Krijnen begon in 2006 als zelfstandig sales en marketingspecialist. Ze kreeg de mogelijkheid als franchisenemer een tijdschrift uit te geven, dat gratis in de regio werd verspreid. „Na vier jaar stopte de samenwerking met de hoofdorganisatie, waarna ik besloot een magazine in eigen beheer uit te geven.”

Sinds twee jaar ligt de focus op het uitgeven van boeken. „Ik raakte tijdens een netwerkevent in Gordons theesalon Blushing met hem in gesprek. Het klikte en we besloten een kookboek uit te geven met daarin de suikervrije recepten die ook op de kaart staan.”

Met het boek van Gordon in de pijplijn groeide Splint Media uit haar jasje. „Naast het vaste team van freelancers, moest ik iemand in dienst nemen. Ik sprak erover met mijn man en we besloten dat hij zijn baan zou opzeggen.”

De echtelieden hebben hun eigen takenpakket. „Dennis verzorgt de administratie, het online gebeuren en de aanwezigheid op beurzen. Ik richt mij op de boekentak.” Krijnen bedenkt de thema’s en personen die ze wil benaderen. De ingeving voor het tweede boek, de Poepdokter, kwam spontaan. „Ik had last van mijn darmen en zocht online naar informatie. Ik kwam terecht op de website van Nienke Tode-Gottenbos en zij schreef zo boeiend over het onderwerp dat ik besloot haar te benaderen.”

Het aantal uitgegeven boeken ligt inmiddels op vijf en de ambitie is om daar elk jaar vier titels aan toe te voegen. „Wat is er mooier dan samen de zaak uit te bouwen en te laten groeien?”

Meer artikelen in DFT Ondernemen

Opnieuw doorstart voor McGregor
18 uur geleden
Swapdeadline kan mkb'er vergoeding kosten
21 uur geleden
Veel cybercrime niet gemeld
22 uur geleden
Bedrijf failliet om ziektekosten
2 dagen geleden
Cybercentrum helpt bedrijf beveiligen
2 dagen geleden
Column: Belastingverlaging in plaats van hogere lonen
2 dagen geleden
’McGregor maakt doorstart’
3 dagen geleden
Uur van waarheid Aldel in Delfzijl
3 dagen geleden
Modeketen Piet Zoomers verkoopt winkels
3 dagen geleden
MKB Fonds in verpakker Hodi
3 dagen geleden