Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 14:33

Klantvriendelijk knoeien met werkuren

© 123RF

De rechtbank Den Haag heeft het ontslag op staande voet van een ontwerper teruggedraaid. De werknemer van een interieuradviesbureau had diensten voor klanten betaalbaar gemaakt door deze niet als adviesuren, maar als goedkopere reisuren te registreren.

Dat de ontwerper uren onjuist heeft geregistreerd is hem te verwijten, maar dit is niet zo ernstig dat dit een ontslag op staande voet rechtvaardigt, luidt het oordeel van de rechtbank. Voor de rechter speelt mee dat de werknemer niet het doel had om geld in eigen zak te steken, daarbij is hij nooit eerder aangesproken op onregelmatigheden in zijn tijdsregistratie en heeft hij 15 jaar lang goed werk geleverd voor de onderneming. De rechter beveelt de werkgever dan ook de ontwerper weer toe te laten.

Onbetrouwbare facturen

De werkgever voerde aan dat de ontwerper zich schuldig heeft gemaakt aan bedrog en misleiding door de uren onjuist te registreren. Bovendien heeft dit geleid tot het versturen van onbetrouwbare facturen naar klanten. Dankzij de klantvriendelijke registratie van de ontwerper moesten zij reisuren à €70 betalen in plaats van adviesuren van €135. Ook vulde de ontwerper gratis administratieuren in.

Meer artikelen in DFT Ondernemen

‘Tesla onder de kinderwagens’
3 uur geleden
Column: laat vervuiler betalen
7 uur geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
8 uur geleden
’Succes moet je samen delen’
8 uur geleden
Van commercieel naar ideëel
11 uur geleden
Loon doorbetalen probleem
12 uur geleden
’Rutte’s oproep over lonen doet pijn’
15 uur geleden
Online mkb-krediet past in Europees groeiplan ABN Amro
15 uur geleden
Bouwstenen van bagger
1 dag geleden
Risico arbeidsongeschiktheid delen
1 dag geleden