Doodgeschoten olifant plet jager

Theunis Botha

Man scheldt rechter uit: krijgt borgsom van 14 miljoen dollar aan zijn broek

Charles Nichols III
’Icoon’ stierf uur na geboorte hengstje

Pasgeboren okapi vernoemd naar overleden verzorger Gerrit (90)

Gerrit maakt het goed.

Het okapi-jong dat op zaterdag 13 mei is geboren in Diergaarde Blijdorp, is vernoemd naar de allereerste okapiverzorger in Blijdorp, Gerrit van der Graaf. Een eerbetoon aan oud-verzorger Gerrit, die een paar uur na de geboorte van het hengstje op 90-jarige leeftijd overleed.

Liefhebber betaalt 100.000 voor Apple 1

„Een koopje!”

De Duitse hardwareverzamelaar Achim Baqué heeft zaterdag op een veiling in Keulen ’maar’ iets meer dan een ton betaald voor een van de eerste computers die Steve Jobs en Steve Wozniak in de jaren 70 op de markt brachten. Van de Apple 1, die bestond uit slechts 200 componenten en destijds 666,66 dollar kostte, bestaan voor zover bekend wereldwijd nog acht functionerende exemplaren. Deze dateerde uit bouwjaar 1976.

Verkeersborden Emmeloord in de fout

Omwonenden van de Espelerlaan in het Flevose Emmeloord ontdekten zondag een opmerkelijke fout. Vanwege de aanleg van een rotonde is de weg vanaf maandag 22 mei afgesloten en ook de bewegwijzering werd al netjes op tijd geplaatst. Toch ging er iets mis.

Italiaanse staatssecretaris trouwt met vriend

Ivan Scalfarotto, rechts, zoent zijn bruidegom, Federico Lazzarovich, links.

De Italiaanse staatssecretaris van economische ontwikkeling Ivan Scalfarotto is zaterdag in Milaan getrouwd met zijn vriend Federico Lazzarovich. De politicus van de sociaaldemocratische regeringspartij PD is de eerste bewindsman in katholiek Italië die gebruik maakt van de wetgeving die het homohuwelijk mogelijk heeft gemaakt.

’Duizenden’ dode kwallen op strand aangespoeld

Het strand is bezaaid met dode kwallen. „Overal waar ik liep, lagen ze."

De stranden van Den Helder en Julianadorp liggen vrijdag bezaaid met dode kwallen. „Zeker duizenden. Misschien wel tienduizenden.”

Australiër casht als Vincent van Gogh

De Australische straatkunstenaar Matt Butterworth dacht dat het een lange dag zou worden toen hij besloot om als Vincent van Gogh look-a-like selfies te maken met anderen op straat. Niets bleek minder waar. Rijen dik verzamelden zich om hem heen. En al snel was zijn telefoon leeg door het gebruiken van de camera.

Man (68) steelt zak friet: 200 euro boete

Een 68-jarige man is woensdagavond aangehouden omdat hij een zak friet had gestolen in een supermarkt in het Noord-Hollandse Santpoort-Zuid. Bij de DekaMarkt aan de Bloemendaalsestraatweg was het volgens de man nogal druk bij de kassa toen hij zijn zak friet wilde afrekenen. Hij zei tegen een kassamedewerkster dat hij morgen wel terug zou komen om te betalen en besloot naar huis te gaan.

Gezin biedt onderdak gestrande groep Franse scholieren

De Franse tieners ontbeten in shifts van 8 per keer.

De familie Van Rijswijk uit het Zuid-Hollandse dorp Kinderdijk ving woensdagnacht maar liefst eenenvijftig Franse scholieren en vier begeleiders op, nadat een schoolreisbus voor hun deur was gestrand.

Dit zijn de meest opvallende examenklachten

Het Landelijke Actie Komitee Scholieren (LAKS) heeft inmiddels bijna 150.000 eindexamenklachten binnengekregen. Die gaan lang niet allemaal over de lengte van het examen of moeilijkheidsgraad. Dit zijn de meest opvallende klachten op een rij.

Kind stopt hondje in kledingcontainer Rossum

Een 6-jarig kind heeft woensdagavond een hondje in een ondergrondse kledingcontainer gestopt in het Gelderse Rossum. De viervoeter kwam op een berg kleding terecht en moest door de containerbeheerder worden bevrijd.

Wijkagent Leiden achtervolgt zichzelf

Een wijkagent in Leiden dacht een fietsendief op het spoor te zijn. Een lokfiets kwam in beweging, precies waar hij was, en een busje reed langs. Hij volgde het busje, denkend dat er een gestolen fiets achterin zat. Maar toen het busje langs de kant van de weg was gezet, bleek er geen fiets in te zitten. Die stond achterin zijn eigen politiebus, ontdekte de agent uiteindelijk.

Afgehakte dierenpoten verspreid over Oss

Het Brabantse Oss wordt geteisterd door afgehakte dierenpoten. Op diverse plekken in Oss zijn de afgelopen dagen afgehakte poten opgedoken. Waarschijnlijk zijn ze van een ree. Het is niet duidelijk waarom de poten worden verspreid in de omgeving.

Brit bouwt datingapp voor zichzelf

Een Britse man denkt dé oplossing te hebben gevonden om zijn zoektocht naar zijn grote liefde te laten slagen. Hij bouwde een datingapp waarin hij de enige mannelijke kandidaat is. De populaire datingapp Tinder is daar echter niet zo blij mee...

Extra vrij voor Feyenoord-fan

Terwijl veel supporters moesten werken tijdens de huldiging van Feyenoord, was voetbalfan Ed Claassens lekker aan het feesten op de Coolsingel. Geheel volgens de afspraken in het contract met zijn werkgever. En dat was niet eens zijn eigen idee...

Eindexamenkandidate in toilet opgesloten

De brandweer moest snel handelen, anders zou het meisje haar eindexamen missen.

Een scholiere uit Hengelo heeft dinsdagmiddag angstige momenten beleefd nadat ze zichzelf per ongeluk had opgesloten in het toilet. Drie kwartier voor aanvang van haar eindexamen sloeg de paniek toe. Tot de brandweer arriveerde...

Hond overleden na opsluiting in snikhete auto

Een hond is dinsdag overleden in een auto in Limburg. Zijn baasje had hem achtergelaten. Omstanders merkten op dat de bouvier niet reageerde en schakelden de politie in omdat het erg warm aan het worden was in de auto.

Kroonmaki geboren in DierenPark Amersfoort

De halfapen zijn te zien op het Apeneiland in het dierenpark.

Voor het eerst is een kroonmaki geboren in DierenPark Amersfoort. De verzorgers wisten niet zeker of er inderdaad een klein aapje op komst was, dus de blijdschap in het dierenpark was groot.

Enorme muggenplaag in Stavoren

In de Friese stad Stavoren heerst momenteel een enorme muggenplaag. Geen huis of auto dichtbij het IJsselmeer waar niet duizenden muggen opzitten.

Buizerd verwondt Achterhoekse hardloper

Bij thuiskomst bleek dat de buizerd Sander toch wel flink te pakken had.

Meestal blijft het bij een duikvlucht om de indringers het territorium weer uit te jagen. Maar zo nu en dank kan een boze buizerd tot bloedens toe uithalen. Achterhoeker Sander Boer (33) kan erover meepraten. ,,Het leek alsof ik een steen tegen mijn hoofd kreeg.”

Tiener stopt cavia in magnetron

Ophef op sociale media in Brazilië over een filmpje waarop een cavia in een werkende magnetron te zien is. Het filmpje werd online gezet door de 16-jarige Vitoria Muller. Het meisje kreeg veel kritiek te verduren.

Fietser van snelweg geplukt

Een Letse man is vrijdagavond door de politie van de snelweg geplukt omdat hij over de snelweg A28 bij Wezep fietste. De man was onderweg naar Zwolle en werd door een berger gespot. Die berger hield de man staande en schakelde de politie in.

Jochie met bloemen voor prinses Kate in tranen

Na het overhandigen van het boeket, barst het ventje in tranen uit.

Een ontmoeting met hertogin Catherine donderdag in Luxemburg is een verlegen jochie een beetje te veel geworden. Het ventje mocht de prachtige Kate een bos bloemen overhandigen, maar barstte plots in tranen uit.

Dijkhoff overtreft Baudet met Gandalf-citaat

Klaas Dijkhoff (l) en Thierry Baudet (r)

VVD’er Klaas Dijkhoff deelde donderdag een droge sneer uit aan Thierry Baudet. De lijsttrekker van Forum voor Democratie haalde tijdens een toespraak in de Tweede Kamer een citaat van Gandalf aan, bekend van de filmtrilogie The Lord of the Rings. Dijkhoff deed er nog een schepje bovenop.

Video: Wilde zwijnen stormen over camping

De zwijnen sprinten snel door het beeld.

Gasten van camping Samozo in het Gelderse Vierhouten moeten wel raar hebben opgekeken toen opeens een kudde wilde zwijnen voorbij kwam gesprint. Een camera legde de sprintende zwijnen vast. De beelden worden massaal gedeeld via Facebook.

Weer kindje met vinger vast in bankje Den Haag

Een haltebankje.

In Den Haag is woensdagmiddag een meisje met haar vinger vast komen te zitten in een haltebankje. De afgelopen tijd zijn al vaker kinderen vast komen te zitten in de beruchte ’gatenbankjes’. Dit keer gebeurde het bij de Haagse Kalvermarkt. Met wat vet kon het meisje uit haar benarde positie worden bevrijd, aldus Omroep West.

Jongeman schiet met bijtende vloeistof

Een jongeman in legerkleurige kleding heeft maandagmiddag in Middelburg mensen met een waterpistool bijtende vloeistof in de ogen gespoten. Het ging vermoedelijk om ammoniak.

Vrouw wil witte mannen met stenen bekogelen: ’Opdracht van God’

Jasmine Fox

De 31-jarige Jasmine Fox is opgepakt omdat ze een auto van een man had bekogeld in de Amerikaanse stad Philadelphia. De dakloze vrouw zei dat ze een opdracht van God had gekregen om „stenen naar witte mannen te gooien”.

’Trots dat mijn baby de primeur heeft’

Politica geeft borst in parlement

Senator Larissa Waters met haar twee maanden oude baby Alia Joy.

De Australische senator Larissa Waters heeft als eerste politicus borstvoeding gegeven in het gebouw van het parlement. Ze vindt dat er meer moeders in de politiek nodig zijn.

Vrouw belt politie want manlief wil geen ijsje halen

De vrouw sloeg op de vlucht maar kon snel worden opgepakt.

Een 37-jarige vrouw uit het Amerikaanse Nashville, gelegen in de staat Tennessee, is zondag opgepakt omdat ze had gelogen tegen de politie. De vrouw belde in paniek het alarmnummer omdat haar man haar in haar gezicht zou hebben geslagen. Bij aankomst bleek dat de vork toch iets anders in de steel zat.

Kipnuggets-tweet breekt record Oscarselfie

De Oscarselfie van Ellen.

Een tweet van een Amerikaanse tiener die een fastfoodketen vraagt wat hij moet doen voor een jaar lang gratis kipnuggets is de meest geretweete bericht ooit geworden. Het verslaat daarmee de groepsselfie van Ellen DeGeneres en een grote groep acteurs tijdens de Oscars uit 2014.

Politie zet cavia in

De politie van Nieuw-Zeeland heeft een cavia ingezet om ervoor te zorgen dat mensen minder hard gaan rijden in het verkeer. Constable Elliot draagt hetzelfde politieblauw als zijn menselijke collega’s en is een hit op sociale media.

De nieuwste fototrend: de belfie

Planking, horsemaning, cat breading: het zijn allemaal trends die het internet korte tijd veroverden. De nieuwste in deze rij: de belfie. Dit is een selfie van je blote achterwerk terwijl je op vakantie bent.

Bloemiste jat al maanden bloemen van graven

De vrouw werd op heterdaad betrapt.

De eigenaresse van een bloemenzaak in de Amerikaanse staat New Jersey heeft al maanden bloemen en andere voorwerpen gestolen van een begraafplaats. Dankzij camerabeelden liep de 59-jarige vrouw tegen de lamp.

Man oog in oog met Artis-leeuw

Opmerkelijke beelden uit dierentuin Artis in Amsterdam. Een man klimt over het hek bij het leeuwenverblijf. 

Chinese bruidegom gearresteerd voor nepgasten

In China is een man op zijn huwelijksdag gearresteerd nadat familie van zijn vrouw erachter was gekomen dat de tweehonderd gasten die hij had uitgenodigd als zijn familie en vrienden in werkelijkheid betaalde acteurs waren, meldde de BBC maandag.

Ruim 30 kilo marihuana in lijkkist

De politie in de Amerikaanse staat Arizona heeft ruim dertig kilo marihuana aangetroffen in een lijkwagen. De drugs waren verstopt in een lijkkist. Agenten zagen de witte lijkwagen rijden en roken een raar luchtje.

Urn met as gedumpt in bos

Een wandelaarster trof zondag een volle urn aan in het bos bij Landgoed Stoutenburg in Leusden. Na onderzoek van de politie bleek dat de urn met as al drie jaar in het bos lag. Een nabestaande van de gecremeerde dode wilde destijds de as uitstrooien, maar dat lukte niet omdat de deksel er niet af kon worden gehaald.

Nieuw-Zeelander geeft zichzelf hartschok met elektrisch hek

Een 69-jarige man uit Nieuw-Zeeland die het helemaal gehad had met de artsen die hem zouden moeten behandelen voor zijn hartritmestoornis heeft het heft in eigen hand genomen. Hij pakte het elektrische hek van zijn buurman vast en herstelde met de schok zijn hartritme.

Italiaanse vrouw wil ’bestelde baby’ toch niet

Een 35-jarige Italiaanse vrouw heeft de baby die ze had gekocht van een Roemeense moeder, na drie dagen weer teruggegeven. Dat meldt de BBC.

Catnapper scheert poezen

Waarom de 'catnapper' ongewenste scheerbeurten geeft, is nog een mysterie.

Een groot mysterie in het Amerikaanse plaatsje Waynesboro: iemand ontvoert katten, scheert hun buik, kruis en poten, en brengt de diertjes vervolgens terug naar de eigenaar.

’Snot opeten is goed voor je’

In je neus peuteren en dan de inhoud oppeuzelen. Het is niet het meest stijlvolle wat je kan doen, maar het kan wel goed voor je gezondheid zijn. Dat blijkt uit een nieuwe studie die beweert dat we het eten van onze eigen snot juist moeten bevorderen. Vooral kinderen zouden er baat bij hebben.

Man rent twee keer brandend gebouw in om zijn bier te redden

De 56-jarige Michael Casteel vond zijn bier belangrijker dan zijn eigen gezondheid toen hij niet één maar twee keer een brandend gebouw inrende om een paar bierblikken van de ondergang te behoeden. Hoewel agenten de man probeerden tegen te houden, besloot Casteel alles op alles te zetten om zijn bier te redden. En met succes.

Willem-Alexander doet een ’dab’ in de Jordaan

Elk jaar is het weer spannend: met welke creatie komt café De Blaffende Vis dit jaar voor Koningsdag? Het Jordanese café heeft traditiegetrouw uitgepakt met een enorme gevelversiering met een lid uit het koningshuis. Dit jaar: een ’dabbende’ koning Willem-Alexander.

Muizen eten croissant in NS-trein

Zit je in de trein, zie je opeens hoe drie muizen hun buikje aan het rond eten zijn. Het overkwam Dominic Kooijman zondagavond toen hij in de trein van Amsterdam Sloterdijk richting Den Helder zat. Hij zag hoe drie muizen in een vuilnisbak aan het eten waren.

Wilde zwijnen doden IS-strijders

Drie IS-strijders in Irak zijn om het leven gekomen door wilde zwijnen. Dat meldt het nieuwsagentschap Iraqi News. De strijders probeerden zondag de beesten van akkers in het zuiden van Kirkuk te verdrijven toen de zwijnen hen aanvielen.

Dokter wil MS-patiënte met seks ’genezen’

Kwame Somuah-Boateng

Een dokter in Londen hield er een opvallende methode op na om een patiënte te ’genezen’ van Multiple Sclerose. Volgens de 43-jarige Kwame Somuah-Boateng was de beste optie voor de vrouw in de dertig om seks met hem te hebben om van haar ziekte af te komen. „Vertrouw mij, ik ben een dokter. Zo krijg je je gevoel in je vagina weer terug.”

Slaaf verkracht sm-meesteres

Foto ter illustratie

Een 31-jarige man uit het Belgische Zoersel is tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld omdat hij zijn sm-meesteres heeft verkracht. Dat meldt Het Laatste Nieuws. K.J. was drie jaar klant bij de vrouw toen het misging.

Kwart jongeren heeft naaktfoto’s van zichzelf

Ruim een kwart van de jongeren heeft naaktfoto’s of -video’s van zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. Krap 20 procent van de jongeren deelt bovendien dit soort materiaal op social media, met name via WhatsApp en Snapchat. Een grote meerderheid heeft daar geen spijt van.