woensdag 1 maart 2017, 13:46

Politie adopteert zwerfkatje

Adjunct-inspecteur William Taylor en Martin de kat

Een 6 maanden oud katje werd achtergelaten bij een politiebureau in Brooklyn, New York. De agenten raakten op slag verliefd op het beestje en overtuigden hun baas om hem te houden.

In de koude decembermaand werd het katje in de steek gelaten op de stoep van de politie. De pluizige viervoet had een nieuw gezin nodig, maar de agenten kregen het niet over hun hart om hem naar een dierenasiel te brengen.

Agent Martin begon een petitie om het zwerfkatje als mascotte en „om de boel op te vrolijken”. Hij hoefde niet héél erg zijn best te doen om zijn baas te overtuigen. „Ik ben een dierenmens. Ik was gelijk weg van het beestje”, vertelt adjunct-inspecteur William Taylor tegenover Brooklyn Paper. Hij stemde in om de kat te houden, onder de voorwaarde dat iemand anders de kattenbak verschoont. Samen met de agenten kocht hij kattenvoer, snoepjes en bracht de kat naar de dierenarts voor zijn prikjes en chip.

De gestreepte kat, inmiddels vernoemd naar Martin, brengt een lach op de gezichten van de agenten - vooral tijdens moeilijke tijden. Hij loopt de hele dag rond het kantoor om kopjes en knuffels te geven. Iedere ochtend wacht hij bij Williams kantoordeur om hem te begroeten en vervolgens zijn stoel in te nemen.

Meer artikelen in Opmerkelijk

Willem-Alexander doet een ’dab’ in de Jordaan
1 dag geleden
Muizen eten croissant in NS-trein
2 dagen geleden
Wilde zwijnen doden IS-strijders
2 dagen geleden
Dokter wil MS-patiënte met seks ’genezen’
3 dagen geleden
Slaaf verkracht sm-meesteres
3 dagen geleden
Vrouw (46) belde 263 keer 112
3 dagen geleden
Kwart jongeren heeft naaktfoto’s van zichzelf
3 dagen geleden
Zeldzaam: koe krijgt drieling Baarn
4 dagen geleden
Italiaanse vrouw verstopt lichaam dode moeder
7 dagen geleden
Man hoog in boom bekneld
7 dagen geleden