woensdag 1 maart 2017, 13:46

Politie adopteert zwerfkatje

Adjunct-inspecteur William Taylor en Martin de kat

Een 6 maanden oud katje werd achtergelaten bij een politiebureau in Brooklyn, New York. De agenten raakten op slag verliefd op het beestje en overtuigden hun baas om hem te houden.

In de koude decembermaand werd het katje in de steek gelaten op de stoep van de politie. De pluizige viervoet had een nieuw gezin nodig, maar de agenten kregen het niet over hun hart om hem naar een dierenasiel te brengen.

Agent Martin begon een petitie om het zwerfkatje als mascotte en „om de boel op te vrolijken”. Hij hoefde niet héél erg zijn best te doen om zijn baas te overtuigen. „Ik ben een dierenmens. Ik was gelijk weg van het beestje”, vertelt adjunct-inspecteur William Taylor tegenover Brooklyn Paper. Hij stemde in om de kat te houden, onder de voorwaarde dat iemand anders de kattenbak verschoont. Samen met de agenten kocht hij kattenvoer, snoepjes en bracht de kat naar de dierenarts voor zijn prikjes en chip.

De gestreepte kat, inmiddels vernoemd naar Martin, brengt een lach op de gezichten van de agenten - vooral tijdens moeilijke tijden. Hij loopt de hele dag rond het kantoor om kopjes en knuffels te geven. Iedere ochtend wacht hij bij Williams kantoordeur om hem te begroeten en vervolgens zijn stoel in te nemen.

Meer artikelen in Opmerkelijk

Man belt niet-handsfree en is 45.000 euro kwijt
1 dag geleden
Politie zoekt kettingrukker
1 dag geleden
Bouwvakkers met hoogwerker uit hoogwerker gehaald
2 dagen geleden
Koning: Italianen zijn broeders
2 dagen geleden
Anderhalve ton voor zegel van rokende Hepburn
2 dagen geleden
Man zet 99 watermeloenen in om ex terug te winnen
3 dagen geleden
Franse buschauffeurs uit protest in rokje naar hun werk
3 dagen geleden
Dit zijn de 56 nieuwe emoji
3 dagen geleden
Man laat baby uit raam bungelen voor likes op Facebook
4 dagen geleden
’Ik ben de baas, maar hij doet het werk’
16 Jun 17