woensdag 1 maart 2017, 13:46

Politie adopteert zwerfkatje

Adjunct-inspecteur William Taylor en Martin de kat

Een 6 maanden oud katje werd achtergelaten bij een politiebureau in Brooklyn, New York. De agenten raakten op slag verliefd op het beestje en overtuigden hun baas om hem te houden.

In de koude decembermaand werd het katje in de steek gelaten op de stoep van de politie. De pluizige viervoet had een nieuw gezin nodig, maar de agenten kregen het niet over hun hart om hem naar een dierenasiel te brengen.

Agent Martin begon een petitie om het zwerfkatje als mascotte en „om de boel op te vrolijken”. Hij hoefde niet héél erg zijn best te doen om zijn baas te overtuigen. „Ik ben een dierenmens. Ik was gelijk weg van het beestje”, vertelt adjunct-inspecteur William Taylor tegenover Brooklyn Paper. Hij stemde in om de kat te houden, onder de voorwaarde dat iemand anders de kattenbak verschoont. Samen met de agenten kocht hij kattenvoer, snoepjes en bracht de kat naar de dierenarts voor zijn prikjes en chip.

De gestreepte kat, inmiddels vernoemd naar Martin, brengt een lach op de gezichten van de agenten - vooral tijdens moeilijke tijden. Hij loopt de hele dag rond het kantoor om kopjes en knuffels te geven. Iedere ochtend wacht hij bij Williams kantoordeur om hem te begroeten en vervolgens zijn stoel in te nemen.

Meer artikelen in Opmerkelijk

’Held van Manchester’ beschuldigd van diefstal
7 uur geleden
Maori’s houden aftappen heilig water tegen
7 uur geleden
Steeds meer Jezusbeelden gestolen
8 uur geleden
Manneken Pis ’on fire’
8 uur geleden
Man gooit 3 dollar in gokkast Las Vegas en wint 11,8 miljoen dollar
1 dag geleden
Huis van Harry Potter te koop
1 dag geleden
Koppel betrapt glurende buurman op zolder
1 dag geleden
Helpende omstanders bij ongeluk bestolen in Amsterdam
3 dagen geleden
Meisjes stoppen huilende baby in koelkast
5 dagen geleden
Vrouw teistert horecazaken met slinkse ’wisseltruc’
5 dagen geleden