maandag 27 maart 2017, 11:29

Duurste Panini voetbalplaatjes-album geveild voor 12.000 euro

Eén van de meest gezochte Panini voetbalplaatjes-albums ter wereld is zondagavond voor 12.000 euro geveild bij online veilingwebsite Catawiki. Het Panini-album werd daarmee meteen het allerduurste door Panini uitgebrachte album ter wereld.

Het gaat om het internationale album van het WK 1970 in Mexico, het eerste WK album dat Panini op de markt bracht. Het bijna vijftig jaar oude album is op zichzelf al zeldzaam, maar het album is ook nog eens in bijna nieuwstaat en bevat alle 271 originele plaatjes.

Handtekening van Pelé

Wat het geveilde album extra bijzonder en waardevol maakt is dat het tweemaal is gesigneerd door de legendarische Braziliaanse voetballer Pelé. „Pelé was tijdens het WK in Mexico 29 jaar en de absolute ster van het toernooi. Brazilië won het WK en Pelé scoorde 4 doelpunten, waaronder 1 in de finale tegen Italië. Dat juist hij dit album heeft gesigneerd zorgt ervoor dat het onder verzamelaars nog gewilder is”, aldus Wouter Waaijers, Panini-expert bij Catawiki.

Er werd volgens Catawiki meegeboden door verzamelaars uit de hele wereld. Het album werd aangeboden door een Nederlandse verzamelaar en de nieuwe eigenaar komt uit Italië. Uiteindelijk bracht het album veel meer op dan verwacht.

Panini-albums als belegging

De waarde van zeldzame Panini albums neemt de laatste jaren enorm toe, de recordopbrengst van zondagavond onderstreept dat des te meer. „Het is duidelijk te zien dat de waarde van oude Panini albums verder oploopt. Dat geldt niet alleen voor de hele oude albums, maar vooral ook voor de WK- en EK-albums uit recentere jaren.”

Volgens Waaijers zijn de voetbalalbums een goede belegging. „In Amerika leveren sportplaatjes al langer veel geld op, maar die trend is nu dus ook in Europa bezig. Het is dan ook verstandig om complete Panini albums goed te bewaren, want de kans is groot dat je ze jaren later voor veel geld kunt verkopen.”

Meer artikelen in Opmerkelijk

Willem-Alexander doet een ’dab’ in de Jordaan
6 uur geleden
Muizen eten croissant in NS-trein
1 dag geleden
Wilde zwijnen doden IS-strijders
1 dag geleden
Dokter wil MS-patiënte met seks ’genezen’
1 dag geleden
Slaaf verkracht sm-meesteres
2 dagen geleden
Vrouw (46) belde 263 keer 112
2 dagen geleden
Kwart jongeren heeft naaktfoto’s van zichzelf
2 dagen geleden
Zeldzaam: koe krijgt drieling Baarn
2 dagen geleden
Italiaanse vrouw verstopt lichaam dode moeder
6 dagen geleden
Man hoog in boom bekneld
6 dagen geleden