donderdag 30 maart 2017, 12:45

Dood door deodorant

Paige Daughtry. © Lancashire Police

Het obsessief spuiten van deodorant is een 12-jarig meisje uit Engeland fataal geworden. Paige Daughtry was zo bezorgd over haar persoonlijke hygiëne dat ze ieder moment aangreep om haar geliefde deodorant te kunnen gebruiken.

Paige werd afgelopen juli door haar moeder aangetroffen in haar bed in hun familiecaravan in Fleetwood, in de buurt van Blackpool. Ze lag met haar hoofd naar beneden. Het meisje werd met hoge spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze twee uur later overleed.

Nu lijkt het erop dat bepaalde stoffen in de deodorant het hartritme van Paige dusdanig hebben beïnvloed dat ze eraan is overleden, aldus Manchester Evening News. Het gaat om stoffen in deodorant van het merk Right Guard. Het meisje is geen natuurlijke dood gestorven, aldus specialisten.

’Ze zou niet raar ruiken’

Tijdens een rechtszaak heeft de moeder van Paige haar kant van het verhaal uit de doeken gedaan. „Ze bracht uren door in haar slaapkamer waar ze maar bleef spuiten want ze wou niet raar ruiken. Ik zei regelmatig dat ze dit minder moest doen.”

Maar toch leek het er niet op dat Paige te ver ging. „Ik denk dat ieder meisje van 12 jaar oud deodorant gebruikt. Maar zij gebruikte wel heel veel. Toch dachten we niet dat het uit de hand was gelopen.”

Onbedoeld gevolg

Volgens lijkschouwer Alan Wilson is de dood van Paige een onbedoeld gevolg van een bewuste actie. „Paige ademde het gas van de deodorant in maar ze had niet gerekend op de gevolgen.”

Meer artikelen in Opmerkelijk

Willem-Alexander doet een ’dab’ in de Jordaan
6 uur geleden
Muizen eten croissant in NS-trein
1 dag geleden
Wilde zwijnen doden IS-strijders
1 dag geleden
Dokter wil MS-patiënte met seks ’genezen’
1 dag geleden
Slaaf verkracht sm-meesteres
2 dagen geleden
Vrouw (46) belde 263 keer 112
2 dagen geleden
Kwart jongeren heeft naaktfoto’s van zichzelf
2 dagen geleden
Zeldzaam: koe krijgt drieling Baarn
2 dagen geleden
Italiaanse vrouw verstopt lichaam dode moeder
6 dagen geleden
Man hoog in boom bekneld
6 dagen geleden