woensdag 5 april 2017, 13:18

Kleurboek Kruidvat uit verkoop om Hitlerprent

Drogisterijketen Kruidvat heeft kleurboeken uit de verkoop gehaald omdat er een kleurplaat van Hitler in bleek te zitten. Het was een klant die de drogisterij maandag via Facebook op de misser wees.

„Leuk, die kleurboeken van jullie”, schreef de klant op de pagina van Kruidvat bij een foto van de - ingekleurde - tekening van de nazileider. Het gaat om een stripfiguurversie van Hitler, die is gehuld in een bruin uniform en de naar hem vernoemde groet brengt. Om zijn arm draagt het figuurtje een rode band met hakenkruis. In combinatie met zijn zwarte snor en scheiding kan er geen verwarring zijn over wie het voorstelt.

Lees ook: Lol om roti met rijst bij de Hema

De kleurplaat bestaat uit vakjes. Met letters staat aangegeven welke kleur ieder vakje moet krijgen. Wie eraan begint, ziet uiteindelijk de beeltenis van de dictator en massamoordenaar tevoorschijn komen.

Spelenderwijs

Veel mensen reageren verbolgen: „Kruidvat mag zich wel even achter de oren krabben”, zegt iemand. Een paar mensen zien er de lol wel van in en een enkeling vindt een kleurplaat van een dictator een goed idee: „Leert de jeugd tenminste spelenderwijs iets over geschiedenis. Ze leren toch al niks meer tegenwoordig.”

De boeken zouden vanaf dinsdag officieel in alle winkels liggen, maar werden op sommige plekken maandag al verkocht. „De afbeelding in dit kleurboek is ongepast. We hebben er daarom voor gekozen om de kleurboeken per direct uit de verkoop te halen”, laat een woordvoerder van Kruidvat weten.

De afbeelding was te zien in het boek Kleuren op Code, met de ondertitel: rustgevende kleurprojecten. De drogisterij gaat uitzoeken hoe het kan dat het boek, dat vermoedelijk in India werd gedrukt, in de winkels lag.

Meer artikelen in Opmerkelijk

Uber-chauffeur oraal bevredigd door prostituee tijdens ritje: tegoedbon van 10 dollar
10 uur geleden
Bedrijf chipt medewerkers
11 uur geleden
Man mag tot 3001 de weg niet meer op
11 uur geleden
Bewoners Breda bouwen ’flitspaal’
12 uur geleden
Video: Bavianen spelen met smartphone die vrouw laat vallen
14 uur geleden
Klant laat ’boodschap’ achter in wc-showmodel
15 uur geleden
Serveerster onder rokje gefotografeerd
17 uur geleden
Japanse vrouw sterft door teekziekte van kat
17 uur geleden
Zwemster klimt midden in WK-finale uit water
18 uur geleden
Paniek bij 911-oproep dood Chester Bennington
18 uur geleden