Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 12 april 2017, 9:51

Japanse kokkin (82) achter draaitafels Tokio

Een 82-jarige Japanse die overdag achter de pannen staat in een restaurant in Tokio, ontpopt zich ’s nachts als dj. Sumiko Iwamuro draait als DJ Sumirock tot in de late uurtjes in verschillende clubs in de Japanse hoofdstad voor een publiek dat stúkken jonger is dan zij.

Japan staat bekend om haar oude inwoners: een kwart van de Japanners was in 2015 boven de 65 jaar oud. Veel van hen zijn op hun oude dag heel actief. Iwamuro is daarop alvast geen uitzondering. Haar carrièreswitch begon toen ze in de zeventig was en de muziek uitkoos op het verjaardagsfeestje van haar zoon.

Daarna ging de bal snel rollen. Ze besloot lessen te volgen bij een school voor dj’s om de fijne kneepjes van het vak te leren en stond voor ze het wist in de club. Daar stal ze met haar mix van techno, jazz en klassieke muziek de harten van haar veel jongere publiek. „Ze heeft een energie die met gemak kan meten met iedere jongere hier”, zegt de 25-jarige clubber Fuminari Fujii.

Iwamuro is nog lang niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. Sterker nog: ze droomt ervan om ooit de clubscene in New York te veroveren. „Wanneer ik achter de draaitafel sta, wil ik de beat pakken en de beste muziek draaien. Als mijn publiek geniet, geniet ik het meest.”

Meer artikelen in Opmerkelijk

En dat is 20!
3 uur geleden
Kremlin blij met steun voor nepopvolger Poetin
1 dag geleden
Passagier ontdekt bier in cockpit
1 dag geleden
Bundesliga in ban van 'masturberende speler'
1 dag geleden
Spectaculair speelgoed van slippers
1 dag geleden
Boze impotente man schiet uroloog dood
1 dag geleden
Blondine wil serieus worden genomen, verft haar
2 dagen geleden
Vrouwen willen ’urinoirplassen’ op Leidseplein
2 dagen geleden
Toiletten Genève verstopt met stapels biljetten 500 euro
2 dagen geleden
Dronken man steelt opvallende golfkar
3 dagen geleden