woensdag 19 april 2017, 15:21

Bruidegom-selfie wordt dure grap

© Twitter

Een Brit die een dag voor zijn huwelijk nog even een laatste selfie als vrijgezel besloot te maken, heeft dat moeten bekopen met een boete van omgerekend 240 euro. De foto die hij van zichzelf maakte in de auto, bleef namelijk ook niet onopgemerkt bij de politie die hem betrapte op smartphone-gebruik achter het stuur.

Weerspiegeling

„Laatste avond als vrijgezel. Vanaf morgen ben ik getrouwd man. Ik kan niet wachten om met mijn prinses te trouwen”, schreef de Brit liefdevol boven zijn foto in een bijbehorende tweet. Voor het nemen van de foto had hij echter beter zijn zonnebril af kunnen zetten. In de weerspiegeling van zijn brilglazen is namelijk te zien dat hij niet beide handen aan het stuur heeft.

En dat bleef niet onopgemerkt bij medeweggebruikers. Een stroom van kritiek volgde op zijn foto, waardoor hij ook in het vizier kwam bij de wegpolitie van Northumbria. Deze besloot te reageren op zijn tweet: „Hoewel we niet zijn uitgenodigd voor de grote dag, sturen we toch een geschenkje ter waarde van 240 euro en zes strafpunten op je rijbewijs”, luidde het vlijmscherpe commentaar.

Inmiddels heeft de bruidegom zijn twitteraccount afgesloten. Wanneer hij de boete niet betaalt, riskeert hij een rijverbod en een hogere boete tot wel 1200 euro.

Meer artikelen in Opmerkelijk

Mobieltje redt leven moeder bij aanslag Manchester
3 uur geleden
Mysterie rond SOS-teken van keien
6 uur geleden
Trump duwt premier Montenegro opzij
22 uur geleden
’Gewapende’ tiener zaait angst in Zaandam
1 dag geleden
FOTO'S Zlatan geniet van pikant spandoek aan zijn adres
1 dag geleden
Vier oehoes geboren op vuilnisbelt
2 dagen geleden
Limburger doneert 333 liter bloed
3 dagen geleden
Baby geboren in bus Breda
3 dagen geleden
Man scheldt rechter uit en krijgt borgsom van 14 miljoen dollar aan zijn broek
4 dagen geleden
Verkeersborden Emmeloord in de fout
4 dagen geleden