woensdag 19 april 2017, 20:15

20 jaar oude dipsaus McDonald’s geveild voor bijna 14.000 euro

Een pakje met 20 jaar oude dipsaus van McDonald’s is voor ruim 13.700 euro verkocht via de veilingsite Ebay. De saus, Szechuan sauce, werd uitgebreid genoemd in de nieuwste aflevering van de animatieserie Rick and Morty.

De dipsaus, die reclame maakte voor de Disney-film Mulan uit 1998, werd maar kort verkocht door McDonald’s. In de eerste aflevering van het derde seizoen van Rick and Morty vertelt hoofdrolspeler Rick dat deze saus de grote overkoepelende verhaallijn in de serie wordt. „Ook al duurt het negen seizoenen.”

Hey @McDonalds, since Disney is making a live action Mulan movie, can you bring back that szechuan dipping sauce? #RickAndMorty pic.twitter.com/l3aZfjUM3m— Daniel (@WonderboltsFTW) 2 april 2017

’Benieuwd of het iets waard was’

Enige tijd daarna dook de saus op op veiligsite Ebay. In de advertentie was te lezen dat de verkoper een pakje met de dipsasus had gevonden in een oude auto die hij had gekocht. „Nadat ik de laatste aflevering van Rick and Morty had gezien, ben ik online gaan kijken of het iets op zou leveren. En dat bleek zo te zijn. De saus komt ook met een pakje wasabi.”

’Saus komt wellicht terug’

Fans hebben McDonald’s al verzocht om de saus terug te brengen. In 2018 komt er een live action-versie van de tekenfilmhit Mulan. Een woordvoerder van McDonald’s liet aan USA Today weten dat de saus wellicht een comeback gaat maken.

@RickandMorty . @RickandMorty McNugga Lubba Dub Dub.

— McDonald's (@McDonalds) 2 april 2017

Meer artikelen in Opmerkelijk

Willem-Alexander doet een ’dab’ in de Jordaan
6 uur geleden
Muizen eten croissant in NS-trein
1 dag geleden
Wilde zwijnen doden IS-strijders
1 dag geleden
Dokter wil MS-patiënte met seks ’genezen’
1 dag geleden
Slaaf verkracht sm-meesteres
2 dagen geleden
Vrouw (46) belde 263 keer 112
2 dagen geleden
Kwart jongeren heeft naaktfoto’s van zichzelf
2 dagen geleden
Zeldzaam: koe krijgt drieling Baarn
2 dagen geleden
Italiaanse vrouw verstopt lichaam dode moeder
6 dagen geleden
Man hoog in boom bekneld
6 dagen geleden