Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 9 juni 2017, 19:52

Slimme Fries bouwt ’geheime’ garagedeur

Hij kreeg van de gemeente te horen dat hij geen garage mocht bouwen in de woning die hij speciaal voor dat doel had gekocht. Maar Hayo de Vries ging niet bij de pakken neer zitten en bedacht een creatieve oplossing. De inwoner van het Friese Woudsend creëerde een garagedeur die hij camoufleerde als gevel.

Hayo de Vries kocht onlangs een kleine arbeiderswoning aan de achterkant van zijn eigen huis, zodat hij die kon ombouwen tot garage. De gemeente gaf echter geen toestemming om de gevel af te breken.

De creatieve Fries bedacht een oplossing: hij bouwde een muur die naar binnen kon draaien. Het idee bedacht hij tijdens een boottochtje, vertelt De Vries donderdag aan Omrop Fryslân. „Op een gegeven moment voeren wij met de boot langs de sluizen van Stavoren. Ik zag die dikke sluisdeuren daar draaien en dacht: verdikkie, als die deuren kunnen draaien, dan kan de muur van het huis ook draaien!”

Het moet een raar gezicht zijn voor voorbijgangers: De Vries kan de twee deuren, compleet voorzien van een deur, kozijnen en een bakstenen muur, mechanisch naar binnen laten draaien.

Vervolgens rijdt de Fries zijn donkerblauwe Audi er soepeltjes uit.

Beelden van zijn uitvinding, die hij zelf op YouTube zette, worden met veel enthousiasme ontvangen. „Geniaal”, reageren veel bewonderaars. „Heel gaaf!” Het filmpje is inmiddels al ruim 200.000 keer bekeken.

Meer artikelen in Opmerkelijk

Gevluchte inbreker vast in prikkeldraad
2 dagen geleden
Dronken man in lederhosen wandelt Piet Heintunnel in
2 dagen geleden
Vrouwen vallen in katzwijm voor knappe tandarts
2 dagen geleden
’Kuifje was een meisje’
3 dagen geleden
Eftelingmuziek werkt tegen overlast A'dam CS
3 dagen geleden
Ook kwallen doen een dutje
4 dagen geleden
En dat is 20!
4 dagen geleden
Kremlin blij met steun voor nepopvolger Poetin
5 dagen geleden
Passagier ontdekt bier in cockpit
5 dagen geleden
Bundesliga in ban van 'masturberende speler'
5 dagen geleden