zaterdag 1 juli 2017, 0:49

Hoogbejaard koppel stapt in huwelijksbootje

Margaret kon Bernard niet uit haar hoofd zetten. Op een dag trok ze de stoute schoenen aan en besloot ze haar hart te luchten.

Margaret (95) en Bernard (93) kennen elkaar al sinds ze tieners zijn. Maar onlangs ontdekten de twee hoogbejaarde Britten dat hun gevoelens voor elkaar verder gingen dan vriendschap en besloten ze op hun oude dag nog in het huwelijksbootje te stappen. „Het is nooit te laat voor de liefde.”

Het kersverse stel ging in hun tienerjaren naar dezelfde kerk. Later was Margareth zelfs bruidsmeisje op het huwelijk van Bernard en zijn inmiddels overleden vrouw Dorothy. Op haar begrafenis in 2011 ontmoetten de twee elkaar weer sinds lange tijd.

Hoewel Margaret en Bernard op dat moment ontdekten dat er meer was, kon de timing wellicht wat beter. Toch vertelde Bernard aan de zoon van zijn stille liefde dat hij gevoelens voor haar koesterde. „Ik dacht, dit is ongepast. Ik ga hem gewoon proberen te vergeten”, vertelt Margaret aan de Britse krant The Guardian.

Koudwatervrees

Maar Margaret kon Bernard niet uit haar hoofd zetten. Op een dag trok ze de stoute schoenen aan en besloot ze hem op te bellen om haar hart te luchten. Bernard kreeg echter plotseling last van koudwatervrees. „Hij hing op en daarna hoorde ik dagen niets meer van hem. Maar toen ging ineens de telefoon en vertelde hij dat ook van mij hield.”

Omdat het koppel toen nog 200 kilometer uit elkaar woonde, bestond de relatie een tijd slechts uit lange telefoongesprekken waarin ze ook samen naar muziek luisterden. Tot er op een dag een telefoontje kwam dat anders zou verlopen dan de eerdere gesprekken. „Toen ik opnam, zei hij dat hij op één knie was gegaan. Ik zei nog: doe dat nou niet, straks kom je niet meer omhoog!”

Over het antwoord hoefde Margaret niet lang na te denken: ze zei volmondig ja. Het stel is inmiddels in de echt verbonden en zijn dolgelukkig met elkaar. „Ze vertelt me dat ik haar aan het lachen maakt. Ik weet ook niet waarom”, aldus Bernard. Ze wonen momenteel samen in een bejaardentehuis in het graafschap Cumbria, in het noordwesten van Engeland.

Nooit te laat

Het oudere koppel heeft een advies voor mensen die denken dat ze op latere leeftijd de liefde niet meer zullen vinden. „Als je ervan overtuigd bent dat het ware liefde is: ga er dan voor. Daarvoor is het nooit te laat.”

Meer artikelen in Opmerkelijk

Uber-chauffeur oraal bevredigd door prostituee tijdens ritje: tegoedbon van 10 dollar
4 uur geleden
Bedrijf chipt medewerkers
5 uur geleden
Man mag tot 3001 de weg niet meer op
5 uur geleden
Bewoners Breda bouwen ’flitspaal’
6 uur geleden
Bavianen spelen met smartphone bezoekster Zoo Emmen
7 uur geleden
Klant laat ’boodschap’ achter in wc-showmodel
9 uur geleden
Serveerster onder rokje gefotografeerd
11 uur geleden
Japanse vrouw sterft door teekziekte van kat
11 uur geleden
Zwemster klimt midden in WK-finale uit water
11 uur geleden
Paniek bij 911-oproep dood Chester Bennington
12 uur geleden