donderdag 6 juli 2017, 20:06

Ongeneeslijk zieke Marco (41) krijgt verloren trouwring terug

© NH

Een uitje naar Scheveningen liep voor de ongeneeslijk zieke Marco Timmers (41) anders af dan verwacht. Op het strand verloor de flink afgevallen Marco zijn trouwring omdat deze van zijn vinger was gegleden. Martin van Hees uit Spijkenisse las het verhaal op internet en besloot met zijn metaaldetector te gaan zoeken naar de trouwring. En met succes.

Samen met met zijn vrouw en dochter ging Marco een weekendje naar het strand om hun elfjarige huwelijk te vieren en even niet aan de 34 chemokuren te denken die Timmers al heeft gehad.

’Oh nee!’

Tijdens een wandeling ging de dochter zoeken naar schelpen. Marco helpt mee maar wordt moe en besluit om even op een bankje te gaan zitten. Daar verliest hij zijn trouwring. Er wordt nog druk gezocht door het gezin, maar de ring wordt niet gevonden.

Op Facebook plaatst de vrouw van Marco in een uiterste poging een oproep voor de ring. Het bericht wordt veel gedeeld en gezien door Spijkenisser Martin van Hees van de website gevonden-verloren.nl. Hij gaat meteen ter plekke met zijn metaaldetector en ziet dat hij snel moet zijn. „We zagen de veegwagens al rijden, dus we dachten ’oh nee!’”, legt hij uit aan NH.

’Dat mensen dit doet’

Binnen het uur wordt de ring gevonden. Als Marco wordt gebeld dat zijn ring terecht is, kan hij het bijna niet geloven. „Fantastisch, ik had echt tranen. Dat er zulke mensen zijn, die zoiets doen.”

Zelf zoekt Martin wel vaker naar verloren voorwerpen. Hij heeft een spierziekte en kan daardoor geen gewone baan uitoefenen. Op deze manier hoopt hij iets bij te dragen.

’Wat een held’

Donderdag hebben Marco en Martin elkaar ontmoet. Marco heeft Martin wederom uitgebreid bedankt. „Wat een held.”

Meer artikelen in Opmerkelijk

Uber-chauffeur oraal bevredigd door prostituee tijdens ritje: tegoedbon van 10 dollar
4 uur geleden
Bedrijf chipt medewerkers
5 uur geleden
Man mag tot 3001 de weg niet meer op
5 uur geleden
Bewoners Breda bouwen ’flitspaal’
6 uur geleden
Bavianen spelen met smartphone bezoekster Zoo Emmen
7 uur geleden
Klant laat ’boodschap’ achter in wc-showmodel
9 uur geleden
Serveerster onder rokje gefotografeerd
11 uur geleden
Japanse vrouw sterft door teekziekte van kat
11 uur geleden
Zwemster klimt midden in WK-finale uit water
11 uur geleden
Paniek bij 911-oproep dood Chester Bennington
12 uur geleden