Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 31 augustus 2017, 12:20

Miljonair misbruikt parkeerkaart gehandicapte moeder

De rijkaard zocht een gratis plekje voor zijn Mercedes. Dat lukte, maar uiteindelijk betaalde hij toch nog een behoorlijke smak geld voor zijn asociale actie.. © Hollandse Hoogte / Imagine China

De 58-jarige vastgoedmagnaat Errol Lipman gaat flink door het stof nadat hij de parkeerkaart van zijn gehandicapte moeder misbruikte voor een gratis plekje voor zijn peperdure Mercedes. De Londenaar is behoorlijk op zijn vingers getikt. Hij had haast, aldus de miljonair die zegt ontzettend veel spijt te hebben van zijn actie.

Vastgoedhandelaar Errol Lipman parkeerde zijn Mercedes van 38.000 euro in de buurt van wat winkels en zette daarbij een kopie van zijn moeders parkeerkaart voor gehandicapten in. De kaart was overigens niet eens meer geldig, want hij was al ruim een jaar verlopen. Dat schrijft The Sun.

Betrapt

De rijkaard, die in een villa van meer dan 8.000.000 euro woont, werd betrapt door parkeerwachters.

Hij moest zich in de rechtbank verantwoorden voor zijn daad. De aanklager vond het bijzonder kwalijk dat hij de verlopen parkeerkaart van zijn moeder misbruikte terwijl „elk redelijk mens weet dat dit fout is”.

Spijt

Lipman bekent en zegt ontzettend veel spijt te hebben van zijn ’impulsieve actie’. „Hij is zo berouwvol als een mens kan zijn”, zo pleit zijn advocaat, die namens de 58-jarige foutparkeerder uitlegt dat haast voor een afspraak zijn reden was. „Het was volkomen, volkomen dwaas”, voegt ze toe.

Haar steenrijke client heeft onder andere een flinke geldboete van ruim duizend euro gekregen. Daar had hij zijn dure wagen heel wat uurtjes op een daarvoor wél bestemde plek kunnen parkeren...

Meer artikelen in Opmerkelijk

Vrouwen vallen in katzwijm voor knappe tandarts
1 uur geleden
’Kuifje was een meisje’
1 dag geleden
Eftelingmuziek werkt tegen overlast A'dam CS
1 dag geleden
Ook kwallen doen een dutje
2 dagen geleden
En dat is 20!
2 dagen geleden
Kremlin blij met steun voor nepopvolger Poetin
3 dagen geleden
Passagier ontdekt bier in cockpit
3 dagen geleden
Bundesliga in ban van 'masturberende speler'
3 dagen geleden
Spectaculair speelgoed van slippers
3 dagen geleden
Boze impotente man schiet uroloog dood
3 dagen geleden