zaterdag 18 maart 2017, 23:21

Chuck Berry (90) overleden

Rock-'n-roll-legende Chuck Berry is op 90-jarige leeftijd overleden.

De muzikant werd door hulpverleners na een telefoontje bewusteloos gevonden in een huis in Missouri. Reanimatie baatte niet, meldde de lokale politie in een verklaring op Facebook.

"We moeten helaas bevestigen dat Edward Anderson Berry Sr., beter bekend als de legendarische muzikant Chuck Berry, is overleden", aldus de politie in St. Charles County, dat vlak buiten St. Louis ligt. Over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

Charles Edward Anderson Berry was een van de beroemdste muzikanten uit het rock-'n-rol-tijdperk. Hij had onder andere hits als Johnny B. Goode, Maybellene en Roll over Beethoven. Berry trad tijdens zijn loopbaan ook meerdere keren op in Nederland. Dat deed hij onder meer in 2008, tijdens een Europese tournee.

De artiest zorgde op zijn negentigste verjaardag nog voor een verrassing door aan te kondigen in 2017 met een nieuw album te komen. Het zou de eerste keer in 38 jaar zijn dat een nieuwe plaat van Berry zou verschijnen. Het album CHUCK was bedoeld als eerbetoon aan zijn vrouw Themetta Berry, met wie de artiest 68 jaar was getrouwd.

Fans van de muzikant reageerden op zijn overlijden via Twitter, waar Berry onder meer "dé poëet van de rock-'n-rol" en een "rocklegende van ongekende klasse" werd genoemd. "Wat een icoon! Rust zacht", schreef DJ Giel Beelen. Gerard Ekdom sprak over "één van de grondleggers van de rock-'n-rol".

 

Meer artikelen in Privé

Ruud de Wild vond 538-vertrek ’grote-naaiactie’
19 minuten geleden
Kristen en Stella strijden tegen naaktfoto’s
44 minuten geleden
Kate Upton traint mee met Korps Mariniers
52 minuten geleden
Finse president bezoekt Zweeds koningspaar
1 uur geleden
Nieuwe film over The Joker in aantocht
1 uur geleden
William: „Ik wilde gewoon op mijn kamer zitten en huilen”
2 uur geleden
Shailene Woodley hint naar politieke carrière
3 uur geleden
Oeuvreprijs voor Morgan Freeman
3 uur geleden
Dochter Poetin geeft €250.000 korting
4 uur geleden
Petitie voor standbeelden van Britney Spears
4 uur geleden