vrijdag 11 augustus 2017, 8:49

Ellen DeGeneres heeft pesters vergeven

© EPA

Na haar coming out werd Ellen DeGeneres zo getreiterd, dat ze voor het eerst in haar leven antidepressiva moest slikken. Toch heeft ze haar pesters van toen vergeven, vertelt de presentatrice in tijdschrift Good Housekeeping.

In 1997 kwam Ellen niet alleen zelf uit de kast, ook haar personage in de comedy Ellen verklaarde op vrouwen te vallen. De serie werd niet lang daarna van de buis gehaald en Ellen kwam niet meer aan de bak. "Het was eng en eenzaam", blikt de talkshowhost terug. "Ik had altijd hard gewerkt, en opeens had ik niets. Daarbij: ik was kwaad. Het voelde niet eerlijk - ik was dezelfde persoon die iedereen altijd al kende."

Ellen raakte in een zware depressie en verliet Los Angeles. "Uiteindelijk begon ik te mediteren, te sporten en weer te schrijven, en dat hielp me langzaam uit de put. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik eruit ben gekomen. Ik kan nog steeds niet geloven hoe mijn leven er nu uitziet", aldus de presentatrice, die vorig jaar de presidentiële Medal of Freedom kreeg uitgereikt door Barack Obama.

De 59-jarige komt de mensen die haar destijds het leven zuur maakte nog weleens tegen. "Ik begrijp het wel: wat ik toen deed was op dat moment controversieel", zegt ze. "Als ik die mensen nu zie, dan is er zeker een onuitgesproken 'ik heb me vergist' van hun kant. En een onuitgesproken 'excuses aanvaard' van mij. Boosheid en agressie maken je zwakker, ze vreten energie. Aardig zijn is een kracht waar je rust in vindt."

Meer artikelen in Privé

Koningin Margrethe gaat weer aan de slag
7 uur geleden
Will Ferrell in comedy The 100 Year-Old Man
7 uur geleden
Beyoncé en Jay-Z kopen huisje... VAN 85 MILJOEN!
1 uur geleden
Straks KLATEREND applaus voor La Paay
1 uur geleden
Demi Lovato ook op podium MTV VMA’s
7 uur geleden
David Oyelowo gecast voor Chaos Walking
8 uur geleden
Nieuw album Taylor Swift heet Reputation
9 uur geleden
Nicolas Cage hoofdrol in nieuw thriller
9 uur geleden
Henk Poort oudste deelnemer Expeditie Robinson
10 uur geleden
André Hazes en Monique in Story of My Life
11 uur geleden