vrijdag 11 augustus 2017, 16:25

Commotie over ’homo-icoon’ prins George

In het Verenigd Koninkrijk is ophef ontstaan, omdat prins George is bestempeld als homo-icoon. Een Noord-Ierse politicus noemt een artikel van PinkNews waarin de vierjarige zoon van prins William als een symbool van de homogemeenschap wordt neergezet „schandalig en ziek.”

PinkNews schreef het artikel eind vorige maand naar aanleiding van een in Duitsland genomen foto’s van George. Daarop staat het kereltje met zijn handen in zijn gezicht in een helikopter. De foto’s zijn een dag voor Georges vierde verjaardag gemaakt tijdens het bezoek dat hij met zijn vader, moeder en zusje bracht aan de Airbus-fabriek in Hamburg.

Jim Allister, leider van de Traditional Unionist Voice (TUV) partij, klom in de pen en eiste dat PinkNews het artikel offline haalde. Benjamin Cohen, de baas van de nieuwssite voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, liet de BBC weten dat niet van plan te zijn. Volgens hem was het stuk, dat werd gebaseerd op „honderden” reacties op social media, duidelijk met een knipoog geschreven.

Allister schreef het „totaal ongepast” te vinden dat „een jong kind op deze manier wordt geseksualiseerd.” De politicus dreigde naar de Independent Press Standarts Organisation (Ipso) te stappen, maar PinkNews is als digitaal mediabedrijf niet aangesloten bij de Britse perswaakhond. Cohen liet de BBC weten dat hij het „opvallend” vindt dat Allister zijn website kennelijk op de voet volgt.

Meer artikelen in Privé

Koningin Margrethe gaat weer aan de slag
7 uur geleden
Will Ferrell in comedy The 100 Year-Old Man
7 uur geleden
Beyoncé en Jay-Z kopen huisje... VAN 85 MILJOEN!
1 uur geleden
Straks KLATEREND applaus voor La Paay
1 uur geleden
Demi Lovato ook op podium MTV VMA’s
7 uur geleden
David Oyelowo gecast voor Chaos Walking
8 uur geleden
Nieuw album Taylor Swift heet Reputation
9 uur geleden
Nicolas Cage hoofdrol in nieuw thriller
9 uur geleden
Henk Poort oudste deelnemer Expeditie Robinson
10 uur geleden
André Hazes en Monique in Story of My Life
11 uur geleden