Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 11:55

Olivia Newton-John neemt cannabis tegen de pijn

© Hollandse Hoogte

Olivia Newton-John, bij wie in mei opnieuw borstkanker is ontdekt, laat de pijnstillers links liggen en neemt cannabis tegen de pijn. De zangeres drinkt een mix die haar man John Easterling heeft gemaakt om de pijn, als gevolg van de ziekte, te onderdrukken.

„Mijn echtgenoot is gespecialiseerd in medicijnplanten en dus heeft hij cannabis laten groeien en er een smaakje aan toegevoegd,. Dat helpt echt tegen de pijn”, vertelt Olivia in het Australische tv-programma 60 Minutes.

De ster uit de filmklassieker Grease zegt dat het een logisch keuze is om de plant te verkiezen boven pijnstillers en zalfjes. „Het werkt goed voor mij, omdat ik niet graag voorgeschreven medicijnen gebruik. Ik vind dat het voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn.”

’Ik kan weer lopen’

De 68-jarige zangeres, die in Florida woont, kreeg in 1992 voor de eerste keer de diagnose borstkanker. Als gevolg hiervan onderging ze chemotherapie en werd haar borst geamputeerd.

In mei van dit jaar veroorzaakte door de kanker, die was uitgestraald naar haar onderrug, hevige pijnen. Hierdoor kon de zangeres enige tijd niet meer lopen, maar inmiddels is ze terug op het podium en toert ze door de Verenigde Staten. „De pijn was het ergst”, vertelt Olivia. „Ik kan weer lopen, maar nog geen grote afstanden.”

Meer artikelen in Privé

Coronation Street krijgt na 57 jaar hiv-personage
1 uur geleden
Kris Jenner zwijgt over zwangerschap Kylie
2 uur geleden
Telescoop uit Bond-film GoldenEye beschadigd
2 uur geleden
Jerry Lewis schrapte zes kinderen uit testament
3 uur geleden
Film Bram Fischer opent festival Kaapstad
4 uur geleden
Kapper uit Samson en Gert uit de kast gekomen
4 uur geleden
Oud-presentator Hans Sleeuwenhoek (78) overleden
5 uur geleden
Colin Firth krijgt Italiaanse nationaliteit
6 uur geleden
Ed Sheeran terug naar Noord-Amerika
6 uur geleden
Javier Guzman als junk in Van God los
7 uur geleden